За 2 дни в Пловдив: 20 медици положителни за COVID-19

Затворено е кардиологичното отделение на МБАЛ "Св. Каридад"
7 окт 2020 16:16, Анисия Иванова
11
За 2 дни в Пловдив: 20 медици положителни за COVID-19
Снимка: БГНЕС

За два дни новодиагностицираните медици с COVID-19 в Пловдив са 20. Новоустановените медицински лица от днес са 9, заедно със случаите от вчера заразените медици вече стават 20, съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

По-сериозният проблем е в МБАЛ "Св. Каридад", където има 11 положителни проби - 5 лекари, 3 медицински сестри, двама санитари и един рехабилитатор. В болницата временно е затворено кардиологичното отделение, където вчера също имаше регистрирани медици.

Още по темата

Връчено е предписание за основно почистване, дезинфекция и получаване на резултати от лабораторни изследвания на контактния персонал и пациенти. Всички диагностицирани до момента лица са в добро състояние, на домашно лечение, поясни Каназирева, цитирана от БТА.

От новоустановените случаи на медици заразени има в МБАЛ "Св. Иван Рилски"- 1 лекар и 1 санитар, УМБАЛ "Каспела" - двама лекари, УМБАЛ "Св. Георги"- 2 медицински сестри, ЦСМП - 1 лекар, както и двама дентални лекари с индивидуални практики.

От началото на епидемията общо 123 са инфектираните медицински лица на територията на област Пловдив, уточняват от Областна администрация.

Към днешна дата на територията на Пловдивска област има 40 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 1885.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
На снимката виждаме трима лекари в скафандри като за космически полет. В заглавията от други статии се появява гумена ръкавица с надпис Stop Covid. На други заглавни снимки има още страшилища в маски и очила, като че ли ще се заразим и от самите снимки. Правите ли някаква аналогия? Който е пушач може да си погледне цигарените кутии и да види страхотиите от картинките върху тях. Този снимков поток от страхотии води до подчинение за изпълнение на команди по навик - нещо като строева подготовка.
5
1
 
1
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
След тези скафандри от снимката пак са заразени! В болниците не пускат без маска, а лекарите също носят маски. Тогава как тези лекари са лепнали коронката. Или по-важно е да попитаме на колко още болни хора са я предали през маските. Защо не направят поне едно вътрешно проучване какъв е делът на болниците в предаването на инфекцията?
4
1
 
3
 
! Отговори
Тачо преди 3 години
Да се обезщетят веднага! Джипа да посети Пловдив и хич да не слиза като предпазна мярка, а направо Дядо Мас да хвърля чувалчето пред портала на болницата!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези зъболекари смятай що народ са заразили... ужас
2
7
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Само медици,даскали,кметове,милиционери,държавни чиновници ги хваща тоз вирус!Яко точене и крадене на нашите здравни вноски пада!Не съм прочел досега вируса да е хванал някой миньор,орач,копач,стругар,зидар и др бачкатори на физическия труд!
1
2
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
До сега беше страшно. Сега идва ужасяващото.Няма желаещи лекари де лекуват Ковида и напускат.