Заради лекарска грешка ли почина родилка в Дулово?

Разследването продължава
7 окт 2020 21:51, Петя Славова
13

Продължава разследването на смъртта на 29-годишната жена в Дулово, която почина ден преди да роди. Според резултатите от аутопсията детето е било преносено. Близките обаче, обвиняват лекарския екип.

29-годишната Джеврие Юнуз е постъпила в спешното отделение на болницата в Дулово, ден преди планираното раждане. Била е в тежко състояние и въпреки положените усилия, медиците не успяват да я спасят.

Без майка остават две деца - момиченца на 2 и на 5 години.

Още по темата

"Две сирачета ми остави. От сутринта насам: "мамо, мамо". Аз какво ще ѝ кажа, аз как ще ѝ кажа, че майка й е починала", попита Айсел Юнуз, която е свекърва на Джеврие.

Според резултатите от аутопсията бебето е било преносено. Близките на Джеврие обаче категорични, че причината за смъртта ѝ е лекарска грешка.

"В петък на обяд беше на консултация при доктор Минков. За много кратко време излиза от стаята. Казал ѝ е, че всичко е нормално. Нито тонове да се слушат, нищо. Той - преносено дете - как не го е разбрал?", допълни Юнуз.

По случая е назначена тройна съдебно-медицинска експертиза. Прокуратурата все още изяснява причините за смъртта.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Някоя си преди 1 година
Жената си плащаше редовно осигуровките, както и цялото им семейство. Работливи хора са и си изкарват парите с честен труд. Иии кой каза, че са ***???
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5Нали имате (постоянно налагащи ремонт!) "магистрали", беседки, чешмички и селски стадиони?Съвременна медицина, освен с много ПАРИ, се прави и с ХОРА-ПРОФЕСИОНАЛИСТИ!Това е горчивата истина, колкото и да не ви харесва да я чувате!
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Оливер БерлинМалангустите не хранят никого. Те ползват здравни и социални услуги абсолютно безплатно от десетилетия, понеже са електорат.
8
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Предносено бебе не е причина за смърт. Има бебета, които повече от 10 дни се преносват.
7
1
 
10
 
! Отговори
Оливер-Берлин преди 1 година
До до 7А кой ще те храни ако ги няма тези?
6
16
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
:) едни други май мр-т по-интензивно :))както се казва - природата си знае работата .
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е че няма пострадали хора!!!
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раждането винаги е спешен случай, така че плащала или не осигуровки просто не важи. А щом е ходила на консултации явно е била здравно осигурена представи си. Истината е, че в провинцията само дето не ги мерят с дървена линийка бременните, нито техника имат нито се престарават лекарите.
3
7
 
17
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Ба! Не е грешка! Съвсем професионално си я унищожиха женицата!
2
28
 
14
 
! Отговори
Предприемач преди 1 година
Джевриету плащаше ли осигуровки? Някой от на Джеврието семейството плащал ли е изобщо? Ако не - не и се полага лечение. Да е ходила при ходжата да и бае
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...и той квооо?