Транспортират със "Спартан" двама от ранените при сблъсъка край Елхово

Трима души са загинали, потвърди здравният министър
Обновена: 9 окт 2020 12:51 | 9 окт 2020 12:51, Красимир Ангелов
33
Транспортират със "Спартан" двама от ранените при сблъсъка край Елхово

Двама от пострадалите при тежката катастрофа край Елхово тази сутрин, които са настанени в МБАЛ Ямбол, ще бъдат транспортирани с военна авиация до София.
 
"До час на летище Безмер ще кацне военен самолет "Спартан", с който ще бъдат транспортирани две жени, пострадали в тежката катастрофа на пътя Елхово -  Лесово. По време на полета за пациентите ще се грижи екип на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който пристигна в Ямбол след инцидента.

Още по темата
Той уточни, че в момента двете жени са хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ Ямбол.

Сигналът за катастрофата е подаден в 5:48 ч. от 112 към районната координационна централа. Към мястото на произшествието тръгват общо 8 екипа на спешна медицинска помощ.

Веднага са изпратени 2 екипа от Филиала за Спешна медицинска помощ в Елхово. Едновременно с тях се отзовават още 4 екипа – 3 от ЦСМП Ямбол и 1 от ФСМП Тенево. След тях тръгват 1 екип от ФСМП Болярово и 1 от филиала на ЦСМП-Хасково в Тополовград.

Установено е, че на място са загинали трима мъже - на 59 г., 53 г. и 70 г. В МБАЛ "Св. Пантелеймон" са транспортирани 16 души, от които 11 (9 жени и 2 мъже) са хоспитализирани в лечебното заведение.

От тях 3-ма са настанени в отделението по хирургия, 5-ма в ортопедия, а 3-ма са приети в отделение по анестезиология и интензивно лечение. При необходимост, има осигурена от Регионалния център по трансфузионна хематология в Стара Загора кръв, посочи още здравният министър.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Гунчо преди 3 години
За умрял ели нещо хубаво ели нищо.Къде е гледал и със каква скорост е карал тоя микробус,този ОПИТЕН шофьор,Убиец??? Ами ако е имало пред него нещо по малко?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй тъй ,имаме поръчани 8 бойни самолета,още толкова ще поръчваме,медицински спасителни хеликоптери 0 бр,за война ли ще се готвим или ще спасяваме животи на гражданите си,отговора е ясен,ще помагаме на американските бази в страната ни ,да водят войните си
24
0
 
1
 
! Отговори
Ацап преди 3 години
Мале.. Ямболска болница - по-добре да умра
23
1
 
2
 
! Отговори
Леле до 22 преди 3 години
Всъшност пишат- нарича се да осведомиш населението за случая. Проста балканска клоака те е сътворила, обиждай който те е създал и възпитал, не изстрадалият ми народ. Как е турската лира днес, впрочем?
22
0
 
3
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Да ви кажа- на мястото на тези двама човека щяхме да благославяме Спартана и нуждата на Бац? от PR...Само това ги спасява в момента! Жалко за всички българи, които не са уцелили лош момент в политическата реалност на мафията, за които линейка не идва, камо ли Спартан ... дано се оправят хората, кураж на семействата им!.. пс. Преди години във Франция до Ница се обърна ТЖВ- бърз влак. Голяма катастрофа. Франция прати забравих колко хеликоптера да пренасят ранените в болниците... само казвам
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей ама голяма новина бе :) това в нормалните страни е нещо напълно нормално за което медиите не пишат по цял ден... *** изостаналата балканска клоака аз
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЯЗЪК ЧЕ ТИКВАТА НЕ Е ТУК, А Е ИЗБЯГАЛ ПРИ ЗАЕВ, ИНАЧЕ ЩЕШЕ ЛИЧНО ДА СЕ КАЧИ НА ХЕЛИКОПТЕРА ДА ГИ СПАСЯВА!МАЛОУМИЕТО Е ЗАРАЗНО!
19
0
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Говорим в сегашно време, а не какво е било. Стара слава живот не спасява
18
1
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Бягайте далеч от ямболската болница. С изключение на няколко истински и човечни лекари, които мога да назова по имена, останалото е да не казвам какво
17
0
 
9
 
! Отговори
Док преди 3 години
Едно време 1985-90 година, до окръжна болница Велико Търново имаше хеликоптерна площадка. Не знам каква беше машината, но си действаше.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Еди 16Спартан има товарно тегло от 11 тона и половина. 2-*** човека с медицинското оборудване и по двама санитари не са повече от 800 килограма. Значи, вдигат самолет, плащайки гориво за над 10 тона неоползотворено тегло. Което, би трябвало да се прави с по-малки самолети/хеликоптери. И защо точно сега, а не го правят по принцип да речем, щом така са решили ?
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до номер 12 - преди години ,когато областните болници бяха окръжни, в ямболската окръжна болница имаше сектор по неврохирургия.Черепни операции правеше д-р Чорбаджийски,включително оперира черепно-мозъчна травма на мой познат при катастрофа и човека оживя.
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спартан е голям военен транспортен самолет. Да го ползват за транспорт на 2-*** човека е абсурдно. Ако, да речем, като нормалните държави имахме, медицински хеликоптери, нямаше да се налага да си вдигаме военната авиация. Сега си чупят краката да правят ПР с нашите пари, защото им е топло под седалищата. Ако си бяха свършили работата да оборудват болниците със свестен транспорт не би се стигнало до тук.
13
2
 
11
 
! Отговори
пепе преди 3 години
"Само до сега от сутринта в БГ са загинали 5 човека / трима до Лесово,1 до ст.Загора и 1 до Балчик/ в ПТП. На българина коронавирус не му трябва." - Естествен подбор! Посредствените българи сами се изтребват...
12
3
 
5
 
! Отговори
До Номер 3 преди 3 години
Мозъчна операция в Ямбол? Ако ми кажеш едно име на мозъчен хирург правил операция в Ямбол, Сливен или Хасково, ще е едно малко чудо!Проблемът за съжаление е липсата на трета лента в платното към Лесово. Минавал съм много пъти оттам и винаги има ситуации. За разлика от широкия път в Турция.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само до сега от сутринта в БГ са загинали 5 човека / трима до Лесово,1 до ст.Загора и 1 до Балчик/ в ПТП. На българина коронавирус не му трябва.
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя герберастин що не е с маска ???? Или само робите трябва да са с маски ????
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПР си правим със Спартан летящ с нашите пари, а само преди година фалираха нарочно фирмата с хеликоптерите и ги оставиха безучастно да си продадат и последния .. ОСТАВКА *** !!!
8
0
 
14
 
! Отговори
Леле преди 3 години
PR-че хаха. Когато майка ми умираше съм чакала линейка в София по два часа. А една нощ лелката от Бърза помощ ми крещя по телефона "аре, ***, госпожа, ***,не може така от френски номер да звъниш Вие! Трябва български!!!". Такива работи...
7
3
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
на мен ми е интересно по какъв критерий решават къде,кога и за кого да изпратят Спартана?!..защото такива инциденти стават всеки ден!..Та?..-Казва ли ти някой?