Анестезиолози от София в болницата в Гоце Делчев

Четирима медици дават смени, за да не остане без специалист
Обновена: 13 окт 2020 23:09 | 13 окт 2020 22:49, Ния Христова
11
Анестезиолози от София в болницата в Гоце Делчев
Снимка: Pixabay
Анестезиолози от София работят на ротационен принцип в Гоце Делчев, за да помагат в отделението, останало без специалист, след като д-р Милан Първанов почина. Медикът загуби борбата с коронавируса. Д-р Неда Бакалова е сред новите попълнения. Тя и преди е идвала в болницата. Тя казва, че отделението не е същото без д-р Първанов.
 
"За момента сме спасили положението. Ще започна да идвам по-често и за по-дълго. Още няколко колеги от София също идват и така ще закрепим положението", каза д-р Бакалова пред bTV.
 
Тя сподели, че в София работи в специализирана болница по кардиохирургия, но работа в Гоце Делчев е по-разнообразна и я среща с различни пациенти. 
 
Д-р Петър Филибев, който е директор на лечебното заведение, обясни, че са поискали помощ от няколко столични болници, но работяат предимно с медици от "Св. Екатерина".
 
Той каза още, че лекарите от столицата прекарват около седмица в болницата в Гоце Делчев и работят на ротационен принцип. По този начин в болницата постоянно има анестезиолог.
 
"Търсим за постоянно анестезиолог, но по ред причини не искат да работят в болницата. Като цяло в София е по-привлекателно място за живеене, възможностите за развитие са по-големи, заплатите също", допълни д-р Филибев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Когато имаха млади лекари комунистите окупирали управата на болницата направиха всичко възможно да ги прогонят. Сега се жалят.Жалко за населението там. Тази болница вече няма никакви специалисти.Общината също е съучастник като собственик на болницата,бездействието също е престъпление.
9
1
 
7
 
! Отговори
13 преди 3 години
До АнонименАНЕСТЕЗИОЛОЗИ са не радиоестезисти/те нямат мед. образование- физици са/.Най - трудната и най-търсена специалност в медицината е АНЕСТЕЗИОЛОГ- РЕАНИМАТОР.СРАВНЕТЕ ГО С - МЕРЦЕДЕСИТЕ, при автомобилите!!!
8
6
 
6
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Колко ли трябва да си пропаднал да пишеш, че някай е бил с скъп часовник или тениска. Еми *** и ритай ти бе,ама неможеш, защото ще останеш без въздух на първия спринт, бягай по 12км на мач, физич.подготовки,но за тоя спорт требва и много крепко здраве. Не защитавам никого, докторите заслужават повече, много повече от това.
7
1
 
7
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
До коментар 1. - - не , не се казват - тия,за които питаш са ""радиестезисти"" и търсят други работи......А лекарите са със специалност ""анестезиология и реанимация"" , колкото и малко вече да са останали у нас !
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички избягаха на вън,100хил. паунда заплата в UK :)
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пратете Мангъра и оная *** Първанова. Те за извънземни и нема да ги хване короната!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето, държавата да се види докъде се е довела и министерството на здравеопазването барабар с онзи мошеник пенсионер Ананиев, който уж бил сложен там понеже е финансист, видиш ли... и всички мушмули преди него! С цялото това пране на пари, пътеки и пр. я докараха до там, че да няма доктори, сестри, че и санитари в тая 5 на 2 държава.... срамота! Увеличават заплати само на военни и полицаи във време на мир, на ООН, на Шенген и ЕС. Явно целта е да ни затрият.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Националът Кирил Десподов носи тузарски часовник. Цената на сахатника е близо 40 000 лева. Именно с него нападателят позира на снимката, когато подписа договора си с Лудогорец. На дясната му ръка се забелязва да блести Rolex Yacht-Master 40 mm. Цените на световноизвестната швейцарска марка модели варират от 12 до 20 хиляди евро (24 000 до 40 000 лева). Заради големия интерес напоследък обаче някои от тях се продават и по-скъпо. Кирил Десподов си беше облякъл черна риза, за да изпъква още повече луксозното чудо на ръката му. Нападателят ще взима заплата в "Лудогорец" с 10 000 евро по-голяма от
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Именно с него нападателят позира на снимката, когато подписа договора си с Лудогорец. На дясната му ръка се забелязва да блести Rolex Yacht-Master 40 mm. Цените на световноизвестната швейцарска марка модели варират от 12 до 20 хиляди евро (24 000 до 40 000 лева). Заради големия интерес напоследък обаче някои от тях се продават и по-скъпо. Кирил Десподов си беше облякъл черна риза, за да изпъква още повече луксозното чудо на ръката му. Нападателят ще взима заплата в "Лудогорец" с 10 000 евро по-голяма от тази, която получава в "Каляри". Месечното му възнаграждение в Разград ще е около 50 000 ев
1
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ли казват анестезисти? Някой експерт да обясни разликата. Звучи като зололози.