Енчо Керязов върна сутрешната гимнастика в Ямбол

Не е задължителна, но е важна, смята зам.-кметът на града
15 окт 2020 10:04, Анисия Иванова
14

Световната циркова звезда и зам.-кмет на Ямбол - Енчо Керязов, върна сутрешната гимнастика в училище.

"Създадохме си спортни водещи - деца от ямболските училища, които сами направиха тези упражнения, изпратиха видеа до нас. В общината създадохме комисия, която да види упражненията и музикалния съпровод. От две седмици започнахме в ямболските училища да връщаме сутрешната гимнастика. Не е задължителна, важно е децата да се забавляват", разказа той в "България сутрин".

По думите му все повече деца се присъединяват към групата, която започва с упражненията в 7:40 ч. Гимнастиката продължава 10 минути, а в нея се включва и самият Енчо Керязов, който всеки ден е в различно училище в Ямбол, за да вдъхновява децата. В най-скоро време той ще посети Сливен и Стара Загора, за да разшири инициативата.

Нейното мото е "Играй гимнастика, бъди здрав", а Керязов вярва, че спортът помага срещу пандемията, тъй като по-здравото тяло се справя по-лесно с всякакъв тип вируси.

"Спазваме всички изисквания на здравните власти. Децата са на нужното разстояние. Болницата се справя, нямаме проблем. Има заразени деца, които са изолирани, всички училища работят. Не се обсъжда вариант да преминат на онлайн обучение", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно още, че доста от предвидените културни и спортни мероприятия в Ямбол са пропаднали заради коронавируса. Всички с положителни проби за коронавирус в община Тунджа пък се чувствали добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Много полезно решение.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Садист.
10
4
 
10
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Нека стане навик на децата да се раздвижват сутрин ,много е важно това и полезно! Иваче ще са на телефоните...тези 10 минути!И колко ще е хубаво да минават по училищата и в часа по физеческо възпитание да научат децата да играят хоро или ръченица...поне нещичко да знаят и могат...
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bravo Enio!
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като са си сложили циркаджия за зам кмет, какво друго може да очакват освен да пренесем цирка и по улиците?! Остава да пуснем камили, шимпанзета и други животни, за да е пълно шоуто.. Така ли няма друго с какво по-важно да се занимава тоя?
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Енчо ХалкатаТой не е от ГЕРБ...нали свалиха стария кмет от ГЕРБЕнчо е от ЦИРКА хахахаха
6
4
 
15
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
Браво!Скоро и в цялата страна!
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До TotenkopfМдаааа. Стадото си иска гега, за да направи каквото и да било, иначе не може.Ако на някой му се спортуваше, щеше да го прави без "напътствия" отгоре.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста добра идея. Така денят тръгва много по-добре и няма нужда от кафета и подобни стимуланти.
3
4
 
7
 
! Отговори
Енчо Халката преди 3 години
Ама герберастката под лога ЗАМ.КМЕТ ли са го направили.Няма такъв цирк никъде - хора без образование да управляват Държавата.
2
7
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Много добра идея, пожелавам да стане практика навсякъде, браво г-н Керязов.
1
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирк.