Удар: Разкриха най-голямата нарколаборатория във Великотърновско

Двама са в ареста с обвинения
Обновена: 18 окт 2020 18:06 | 18 окт 2020 15:18, Веселина Йорданова
87
Удар: Разкриха най-голямата нарколаборатория във Великотърновско
Снимка: БГНЕС

Нарколаборатория беше разбита при специализирана акция в Горна Оряховица. Открити са 14 килограма сухо количество марихуана и 1000 растения от същия вид с размери между метър и половина и два метра, в помещения, ползвани под наем.

Задържани са двама души - на 32 и 30 години, от Велико Търново и от София, съобщи на брифинг директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов.

Двамата са били задържани снощи, докато се занимавали с растенията. В помещението са открити няколко халета, които са били приспособени за отглеждане и сушене на наркотика. Лабораторията е действала в продължение на шест месеца, тепърва ще се изясняват каналите, по които продукцията е била пласирана, уточни Машов.

На задържаните са повдигнати обвинения за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа и за държане на наркотични вещества с цел разпространение, като наказанията по двете обвинения включват лишаване от свобода от две до осем години и глоба, каза наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова.

Продължават процесуално-следствените действия за изясняване замесени ли са други лица, предаде БТА.

Досега това е най-голямата нарколаборатория, разкрита на територията на Великотърновска област, като брой намерени растения, като площ и като завършен цикъл на отглеждане, подчерта окръжният прокурор Христо Христов.

Според него намерената суха листна маса е щяла да се продаде за около 70 хиляди лева. От началото на седмицата това е третата лаборатория, разкрита при специализирани акции срещу наркоразпространението във Великотърновска област, след Павликени и Бяла черква, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Не било акция, било прах в очите! Не било нарколаборатория, било оранжерия! Не били наркопроизводители, а зеленчукопроизводители! Не бил главен прокурор, а бил мафиот! Е, нема такава държава и нема такъв народ!
59
0
 
8
 
! Отговори
ала бала преди 3 години
нарколаборатория ли-тревата ве4е с хими4ен синтез ли се добива?-на времето се сее6е 6тото.Ама нарколаборатория-как само зву4и аааааа,не е като неква си там оранжерия нали?Ами да вземат да разкрият някоя истинска лаборатория 4е прах4ета под път и над път а и тревата май е по скъпа от тях,а не да хвърлят бра6но за да правят мъгла та да не се види реално за какво става въпрос-това е целта сяка6
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 77Хранил ни е, бранил ни е и от време навреме ни е клал.Пи ли си хапчетата днес?
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови успехи, най-голямата нелегална оръжейна фабрика в Европа е разкрита! Намира се във фургон в Модерно предградие, и произвежда фалшиви джобни ножчета.
56
0
 
2
 
! Отговори
ади пъ дъ ие хаирлия преди 3 години
Остават: Софиската, Врачанската, Михайловградската, Видинската, ломската, Русенската, Туткайкатската, ГенералТошевата, Варненската, Плискавската, Созополската, Бургаската, Несебърската, Слъчуградката, поморийската, Мичуринийската, ЛитълТърновската, ГрейтТърновската, Ямболската, Сливенската, Първомайската, ОлдЗагорската, НюЗагорската, Еленската, Кърлежската, Аскуутската, Пазарджийската, ПльофДивската, ГароСептемврийската, Петъръческата, Дблагоеградската, Кюскайдилската, Дупенцата, Волфдръмската н
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е и какво сега.Защо нямаме икономика.Само разбивате и разкривате.После България била най бедна.
54
2
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Това се нарича оранжерия, а не нарколаборатория. Гешев ви лъже и ви яде парите бадева.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То затова дрогирани шофьори на път и под път,изобилие от дрога и се тъпчат като невидели.Да не говорим за катастрофи.И алкохол и дрога, после карат,вече на друго ниво,в друга реалност.Без строги мерки няма да се промени картинката
52
1
 
4
 
! Отговори
Пак преди 3 години
Софийски тарикати участват тя е на Боко не пипайте.Не са си платили за пазене.
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С ме шници. Ферма за трева. Голяма "нарколаборатория", няма що.
50
2
 
2
 
! Отговори
Ок ама не точно преди 3 години
Очаквах лаборатория за наистина тежки неща да са прекършили, а те пак нищо. Тревата може да я намалят като увеличат проверките по автомобилите. Ако намалеят балъците, ще намалеят и тарикатите, пък който няма собствен автомобил и си гледа 1-2 растения да не го закачат просто.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се окаже че било тютюн - не било компютри а компоти. Нарколаборатория - смяяях
48
2
 
15
 
! Отговори
... преди 3 години
Преборихме наркоразпространението в Ре Бе!!! 14 килограма трева!!! То това в два чувала се събира сигурно. Нарколабораория!? Смях!!! Сушилня е по за плява и някоя друга лапма за растенията. Каскетът да отиде на място. Що ни занимавате с глупости? Всякакви химии се продават около и В училищата, вие занимавате с малко трева.
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре друсалките се метнаха на амбразурата да си вардят дилърите, иначе ще скочи рязко цената при дифицит.
46
5
 
11
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Стига с тия глупости! При всяко разкриване все най голямата е намерена. Тогава защо има още по големи? Явно имат чадър от върха - Гешев и Борисов, щом някой не си плати налога то удря секирата.
45
1
 
5
 
! Отговори
Легализирайте го преди 3 години
, затвори и прочие разходи в опити да се ограничи нещо което не може да се ограничи! Защото е просто трева която може да расте на всякъде! Ето сега е забранена е оня се напуши и утрепа журналиста- къде е файдата като всеки който иска да я пуши си я намира и си я пуши!? Даже е забранена е по атрактивна! Тука, където живея е разрешена. Струва около 30 лв, но нямам никакъв интерес дори да пробвам. Много по консервативни страни от България я легализираха, както алкохола, пурите и цигарите и отчит
44
3
 
26
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
И каква нарколаборатория е това?!?!? Първо не е лаборатория защото нищо не се синтезира там. Второ това си е чиста градина и трето, но не по важност - марихуаната няма нищо общо с наркотици!!! На кой свят живеете, събудете се, не се излагайте! Престанете да разпространявате дезинформации!
43
0
 
20
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Ама мнооого сте зле! Това е билка и лекува рак! А аз си помислих, че е няква синтетична дрога! Това се ползва от хилядолетия, бе кратуни про-сти!
42
0
 
13
 
! Отговори
Легализирайте го преди 3 години
Вместо държавата да събира приходи от ДДС в/у продажбата на конопено масло, паста - използвани за обезболяване в медицината, да се дава на хора на морфини със силни болки години на ред, все пак е просто трева и е много по натурално от друсане с химикали!Вредата от марихуаната е не ми голяма от тази от алкохола и цигарите, но на последните се събира акциз, ддс и данък печалба и осигуряват работни места и са разрешени!?!?Държавата губи пари и като данъчни приходи и като разходи за съд, полиция,
41
1
 
14
 
! Отговори
Легализирайте го преди 3 години
Не разбирам как може сливовата и гроздовата да са на почит в тая държава, защото са "натурални", а конопа, който се използва от хората хилядолетия назад за въжета, пушене и пр. Предназначения - натурално растение да се определя като крайно опасно и да се вкарва в затвора!?!"Забраненото е най сладко" Със забраната се създава сив бизнес, занимава се държавния апарат с безмислени операции (като тази) вместо със смислени.Хората вместо да са на свобода и работят, са в затвора, заради цигара/две