Български лекар с писмо до Борисов: България тича след бурята!

Медикът определи мерките като пълен хаос
28 окт 2020 07:10, Петя Славова
190

Германия е шестата най-засегната страна в Европа от коронавируса. За последното денонощие страната е регистрирала над 11 000 случая. Какви са мерките в страната през очите на един български лекар на първа линия и закъснява ли България с ограничения?
Още по темата

Прогнозите са, че заразените в Германия могат да стигнат 20 000 на ден. А според института "Роберт Кох" епидемията е извън контрол.

След 12-часово дежурство в болница в Северна Германия анестезиологът д-р Борис Таблов, който се бори на първа линия с вируса, следи новините от България с тревога.

"Мерките ги определям с една дума - пълен хаос. Смятам, че правителството трябваше да бъде последователно и да взима решенията твърдо, както го правеше пролетта. А не непрекъснато да има сутрин една мярка - в първия вариант", коментира пред Bulgaria ON AIR д-р Борис Таблов.

Реаниматорът, който от 10 години работи в Германия, написа и писмо до премиера. Задава и един въпрос - защо ЕС не взе решение да приложи тактиката на страни като Нова Зеландия, Япония, Виетнам и т.н., а  именно пълно затваряне, а не постепенно.
 
"Много страни, в това число и България не е изключение, тичаме след бурята.", каза още той.

А силата, с която се завръща коронавирусът, е изненадала специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото на бай *** като му спреш кръчмите почва да рита на умряло...
15
16
 
17
 
! Отговори
Хм преди 3 години
този,що не си гледа реанимацията!
14
25
 
26
 
! Отговори
до Таблов преди 3 години
ти в Германия да си виждал президента на федералната република да излиза на площада с вдигнато юмруче и да скандира РОТ ФРОНТ
13
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли?!? Отговора е лесен, защото в България всяка коза е за свой крак.Никаква дисциплина и отговорност.
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този пък от небето ли пада?България винаги тича след всичко!...И леко встрани.
11
12
 
24
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"А силата, с която се завръща коронавирусът, е изненадала специалистите." Хахаха ми егати специалистите са тогава или са били финансово мотивирани да бъдат "изненадани". М?
10
15
 
33
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
Поредният *** с отворено писмо. Медицинските лица имаха 8 месеца да се подготвят. И КВО. Видя се че подготовката им е направо жалка за огромните ресурси. Защо да се затваря. Както се видя ефекта от първото затваряне е ЖАЛКА ПАРОДИЯ. Вместо подготвена и координирана реакция пак е хаос. ТОВА ЛИ Е ПОДГОТОВКАТА за 8 месеца. България даже изглежда много добре на фона на европейските некадърници. Айде *** мамин учи Франция, Испания, Великобритания.
9
12
 
5
 
! Отговори
до 9 Мечтател преди 3 години
да де, но първо Румбата
8
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизмът се завръща. Със скръстени ръце ли ще стоим?
7
11
 
19
 
! Отговори
Мечтател преди 3 години
Споко, като не се справят и има жертви повече от очакваното, на Тиквун загубата на изборите ще му е най- малкото наказание. Ще остане в историята като досъсипалия икономиката и поболял народа г.лу.пав премиер. Дано се оправи, на никой не желая злото.
6
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не сме взели крути мерки като във Китай? Защото . Във Швеция смъртността за миналия месец е по-нисък от който и да е в историята ѝ.Защото във Европа правим точни данни и статистика. В момента, Ковид19 (очаквам) да е по-силно разпространен в Китай. Но не показват същата статистика.Защото мерките се коригират спрямо идващите данни. А не се правят нахалосЗащото Европа мерките проработиха.Минали месеци, като се разболеят хората, не се знае от какво е. В момента данните се гледат.
5
5
 
21
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Доктора да дойде от Германия ,да изяде шамарите от някой шведски клан и бързо ще се върне в дивата реалност в Бг.
4
10
 
31
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Тука от светила като Мангърчо и Първакова няма да останат пациенти за него...
3
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странен доктор?! Тръгнал да се обяснява с един плодов зеленчук! Докъде се докараха нашите лекари?!81105
2
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вместо да дава акъл от Германия, защо не дойде да помага тук? Проблемът с липсата на медицински персонал не е предизвикан от ковид пандемията, а го има от 10 години насам.
1
26
 
24
 
! Отговори
д-р Иванов преди 3 години
аз не съм в Германия и бих казал, че се прави ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО в България, при протести, яйца, камъни вандализъм КАКВО иска този, Баце да подаде оставка иии какво ще подобри, служебното правителство на фигуранта може би РУСКАТА ВАКСИНА ЩЕ СЕ ПРИЛОЖИ