Български лекар с писмо до Борисов: България тича след бурята!

Медикът определи мерките като пълен хаос
28 окт 2020 07:10, Петя Славова
190

Германия е шестата най-засегната страна в Европа от коронавируса. За последното денонощие страната е регистрирала над 11 000 случая. Какви са мерките в страната през очите на един български лекар на първа линия и закъснява ли България с ограничения?
Още по темата

Прогнозите са, че заразените в Германия могат да стигнат 20 000 на ден. А според института "Роберт Кох" епидемията е извън контрол.

След 12-часово дежурство в болница в Северна Германия анестезиологът д-р Борис Таблов, който се бори на първа линия с вируса, следи новините от България с тревога.

"Мерките ги определям с една дума - пълен хаос. Смятам, че правителството трябваше да бъде последователно и да взима решенията твърдо, както го правеше пролетта. А не непрекъснато да има сутрин една мярка - в първия вариант", коментира пред Bulgaria ON AIR д-р Борис Таблов.

Реаниматорът, който от 10 години работи в Германия, написа и писмо до премиера. Задава и един въпрос - защо ЕС не взе решение да приложи тактиката на страни като Нова Зеландия, Япония, Виетнам и т.н., а  именно пълно затваряне, а не постепенно.
 
"Много страни, в това число и България не е изключение, тичаме след бурята.", каза още той.

А силата, с която се завръща коронавирусът, е изненадала специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
10
 
! Отговори
хех преди 3 години
интересното е че всички Ковод19 паникьори слагат по една маска и ръкавици вземат туба дезинфектан и навместо да се самозатворят се влачът сред хората да им приказват за Ковид19 да ги плашът да всяват страх и да им казват колко са безотговорни неуки и как трябва! да се пазят и себе си и околните ужким с тея парцалчета на устата - абе това е некво скодоумие с тоя Ковид и НЕ желая да участвам в него! а Борисов им се кефи щот кат има страх и паника сред народа никой не пита премиера що краде.
35
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе в Гермснията и в Зап. Ойропа нали уж беха мнооо дисциплинирани?Що са болни тогаз?Явно ДДД са бошлаф работа.
34
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората ще решат да тичат или да не тичат. Ако искат да седят затворени, ще седят. Ако искат, ще обявят край на "пандемията". Два дена на улицата и всичко приключва. Тогава ще има недостиг на килии. Трябва да се подготвим.
33
1
 
4
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Какво означава шеста или пета най засегнат!?! Днес е един утре друг, все едно да мерим къде колко е валяло или духало вятър. Има го навсякъде и ще го има като спина и много други болести. Резултатите от съществуването му ще са трайна промяна в живота на тази земя и социални революции. Неизбежно е, освен ако не измислят трайно лекарство
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до всички ПРОТЕСТЪРИ 31Селски, държавата не е твоя та да казваш кой ще я управлява !!!
31
5
 
10
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Кви пари е дал тоя *** бе?Аз не познавам човек,дето да е получил пари от тая тиква.
30
11
 
13
 
! Отговори
co преди 3 години
covid 19 е нова модерна секта с много последователи най-крайните желаят да живеят изолирани със маски противогази искат да се пазят с дизефектани ръкавици паниката е на макс сред тях интересното е че все се врът сред хора дето не са COVID19сектанти и започват да им разясняват колко е сериозно положението как мерките са най-важни и колко загинали има кеф им е да всяват паника кеф им е да са слушани и важни и да плашат , добре де що не се самоизолират затворят и предпазят от целият свят
29
4
 
20
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Човек без работа.Явно има много свободно време, да пише сълзливи писъмца до Премиера.
28
1
 
6
 
! Отговори
завръщането преди 3 години
До Мечтател на тоталитарен комунистически фашизъм!
27
18
 
7
 
! Отговори
до всички ПРОТЕСТЪРИ преди 3 години
когато не се даваха пари Баце беше виновен, когато се дават пари за подкрепа, не че са много, ПАК БАЦЕ Е ВИНОВЕН, да дойде фигурантът това ли е правилния
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"България тича след бурята". Точно така е. Разбирам, че като европейска държава се пънем да правим като другите и че са избрали единна стратегия. Това ок. Но като те са започнали с тази стратегия и са се забили в канавката, а ти си няколко стъпки след тях, ми спри се, погледни къде са нагазили, па вземи да се дръпнеш малко и да коригираш посоката! А не "айде всички у канавката щото сме дружинка да не се делим"! Като видиш, че се прецакват не ги следвай!
25
11
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Той въобще не е болен, тиквун.Но му пожелавам да се разболее.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много важно. Някакъв дето можел да пише, написал писмо до някакъв, дето надали може да чете без да срича.Какво очава да се промени?
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма пандемия се е разразила и сред папаята в Танзания. Няма майтап.
22
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов уби България. Натрупа огромен външен дълг който поколения ще се мъчат да връщат. Огромен дефицит, вероятно ще обяви фалит ,а сега заради него умират хора защото е страхливец и не може да въведе мерки за защита на хората.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква буря бе тези убиват хора за удоволствие дори си имат и секта за мокри поръчки в Перник!
20
10
 
6
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Не сме нито китайци, нито виетнамци и слава богу!Не живеем и на далечен остров сред Тихия океан като новозеландците.
19
4
 
20
 
! Отговори
BG <-> DE преди 3 години
Още пролетта смятах, че шансът ни е да се затворим и природата/Бог да ни пожали. Нито имаме лекари, нито здравна система, нито дисциплина. Проблемът със затварянето е, че масово хората не могат да изкарат и вдин месец без да работят. Германия е друга история.
18
8
 
15
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Aми много просто. Защото ще има бунтове и правителствата ще виснат по уличните лампи. Затова.Ние не сме нито китайци, нито виетнамци и слава богу!
17
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата Тиква го е грижа единствено за собствения му ***. ***, некомпетентен и нагъл - няма как да прокопсаме, докато е на свобода. Чак след изпращането му в затвора и разформироването на ОПГ Герб има шанс за България.