Спазват ли нощните заведения ограниченията във вечерния час у нас?

Контролните органи обещават да следят изпълнява ли се заповедта
Обновена: 31 окт 2020 18:26 | 31 окт 2020 18:15, Петя Славова
44

От 1 ноември заведенията в столицата ще трябва да затварят врати най-късно половин час преди полунощ. По-строгата мярка бе наложена заради установени нарушения на забраната за работа на нощните заведения. Но наша проверка в Студентски град показа, че те продължават работа и след полунощ.

Петък вечер. 23.00 часа. Студентски град. В сила е заповед, според която нощните заведения да не работят - но това не е така.

Екипът на Bulgaria ON AIR успя да влезе в заведението малко след 23:30. Но бяхме предупредени от персонала да не снимаме с личните си телефони и зорко бяхме следени затова. Минути след полунощ подадохме сигнал на 112, но така и никой не се отзова.

От четвъртък е в сила новата заповед, с която всички нощни заведения на закрито трябваше да затворят врати, но се оказа, че правилата за някои не важат и това наложи налагането на още по-строга мярка- вечерен час за всички заведения в столицата - 23.30.

"При проверка, която СДВР са направили в затворени нощни заведения, т.е. нощни заведения, които трябва да са затворени са установени нарушения", подчерта столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Ние няма да загинем без музика. Аз не съм застанал да защитавам изпълнители - поп фолк или поп певци или който и да е, аз защитавам абсолютно всички, които работят в този бранш. Те по някакъв начин трябва да оцелеят", казва певецът Люси Иларионов.

Контролните органи обясняват, че стриктно ще се следи изпълнява ли се заповедта за работата на нощните заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
8
 
! Отговори
Ами... преди 3 години
Срещу такива щуротии си струва човек да се бори, дори с оръжие, ако е необходимо. Демокрацията е в опасност. Вирусът е само претекст.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19О, на мен нищо няма да ми стане, но ако тръгнеш да пишеш доноси срещу мен, нищо вече няма да ти стане. Никога.
20
6
 
6
 
! Отговори
Хммм... преди 3 години
Ако някой л*айномет, подобен на вашия ме качи в интернет, ще го ОСЪДЯ директно.Отиваме на СЪД, ако ме снима някой отстрани, без да ме пита. НА СЪД!
19
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трябва и цялата държава да се затвори.На никой нищо няма да му стане за 1 месец.Китайците пребориха вируса,а са 1,3 милиарда,а ние 7 милиона се лигавим като малки деца.
18
5
 
9
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Така се руши докрацията - с глупави забрани, настройване на една част от обществото срещу друга, толериране на доноси... Естествено срещу някакъв общ враг. В случая не са евреите, не е световния капитализъм и империализъм. Сега си имаме CoViD-19.Всичко друго си е по старата, добре изпитана през вековете диктаторска схема. До болка позната.Пфу! Маскари!
17
8
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕОДОБРЯВАМ ОГРАНИЧЕНИЯТА , ЗАЩОТО ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ВМЕНЯВА ВИНА НА ХОРАТА , ЧЕ ТЕ СА ВИНОВНИТЕ!!!А ВИНОВНИЯ Е САМО КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ КОЙТО ПУБЛИЧНО СИ ПРИЗНА, ЧЕ СА РАЗРАБОТВАЛИ В ЛАБОРАТОРИЯТА В УХАН ВИРУСИ С ЦЕЛ ДА ГИ НАПРАВЯТ ПО ЗАРАЗНИ!! И БЕЛЯТА Е СТАНАЛА НЯКОЙ ОТ РАБОТЕЩИТЕ СЕ Е ЗАРАЗИЛ И ГО Е ИЗНЕСЪЛ И ИЗВЪН ЛАБОРАТОРИЯТА!АКО ЕДИН СТОПАНИН ИМА ЗЛО КУЧЕ КОЕТО ПУСНЕ НА СВОБОДА Е ВИНОВЕН СТОПАНИНА НЕ ЗЛОТО КУЧЕ!ИЗВОДА Е НИЕ НЕ СМЕ ВИНОВНИ, А КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ!
16
2
 
3
 
! Отговори
В Студентски град преди 3 години
Са червените фенери на София. Там ще те научат на много неща.
15
2
 
7
 
! Отговори
ПИК On Air преди 3 години
ХАХСАГАЙАГХА - как само ограждате гражданите в червени кръгчета... леле мале. Надявам се да не сте се помислили за разследващи журналисти или дори за журналисти? Ако започна да снимам журналисти и да ги ограждам в червени кръгчета и да ги качвам в някой нов сайт, ще настане истински БУМ, а сайта ще стане най-посещавания в държавата.А пък ако започна да снимам политици, полицаи и държавни служители.. ще се счупи държавата за няма и един ден. С една дума - АМАН от *** и жълти сайтове!!
14
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъпите протестъри пак налазиха във форума.
13
2
 
3
 
! Отговори
За доноси преди 3 години
Има официален сайт - хелпбук. Реакцията на органите обаче закъснява. Гледам как действат комшиите - при подаден сигнал те арестуват, до два дена получаваш обвинение от прокурора и за 30 минути съдът произнася справедлива присъда.
12
6
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
И в Германия го правят,но не се смята за донос.Понеже сме много толерантни към нередностите,затова пандемията избухна като бомба.Дано ти се размине вируса,но знай,че никой не е застрахован.
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо в студентски град например трябва да има нощни заведения?Да учат ли са отишли там или да въртят гюбеци до зори.Затова и образованието ни е на това дередже.
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
върнахме сме преди 89 с доносите, тоя е без маска, оня работи след 23, обичаме си да си доносничим
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дааа, сега ще кажат,че не се спазват и ще наложат вечерен час. После и той няма да се спазва и ще искат пълно затваряне. Станаха прозрачни.
8
5
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЯМА ДА ГО ПОДКРЕПЯ ЗАЩОТО ТОВА Е САМО ПЪРВАТА СТЪПКА!!ПОСЛЕ ЩЕ ЗАТВОРЯТ РЕСТОРАНТИТЕ СЛЕД ТОВА МОЛОВЕТЕ И КИНАТА СТАДИОНИТЕ СЪЩОИ ЖИВОТА НИ ЩЕ БЪДЕ ОТ РАБОТАТА ДО ВКЪЩИ И ОБРАТНО КАТО ЗАТВОРЯТ И ГРАДОВЕТЕЕ НЯМА ДА ГО ПОДКРЕПЯ ЗАЩОТО ЩЕ БЪДЕМ БЕТЕР ЗАТВОРНИЦИ А ТЯХ ПОНЕ ГИ ХРАНЯТ И ОТГЛЕЖДАТ БЕЗПЛАТНО А НИЕ СИ ПЛАЩАМЕ И ПАК СМЕ ЗАТВОРНИЦИ
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нЕма такава държаваНародее, народеееТия взеха публично да ни е..Срама нямат.То законите е ясно, че са само на хартия и за мутрите не важат
6
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Корупцията убива, събодете се....
5
1
 
21
 
! Отговори
V преди 3 години
Задава се нова епидемия .Епидемия от безпаричие .Засегнати са основно държави които купуват ф16 на нереалистична цена ;) Ваксината се поставя чрез надупване и я връщаш цял живот .Амааа живи и здрави да сме .Нищуу че ще ни се иска да не сме ;)
4
3
 
12
 
! Отговори
Мери преди 3 години
Закривай.
3
5
 
17
 
! Отговори
апел преди 3 години
чалгари , чалгарки , миски и плейки на протест ! озвучаването ше бъде осигурено от тримата овчари и пайнера !