Кога автомобили на МВР ще обслужват болни с коронавирус?

Имало хора, които не са искали да влязат в полицейските бусове
3 ное 2020 17:37, Петя Славова
9
Кога автомобили на МВР ще обслужват болни с коронавирус?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Висок брой починали от коронавирус са регистрирани у нас. 51 са жертвите за последното денонощие.
Заради недостиг на линейки, държавата отпусна полицейски бусове за ползване от Спешна помощ в София. Как ще работят екипите и кога ще се праща линейка при болен и кога - кола на МВР?

Още по темата

"Още вчера се наложи да използваме новите линейки. В помощ ще имаме 10 допълнителни екипа. Организацията все още се прави", заяви пред Нова тв говорителят на Спещна помощ Катя Сунгарска.

Тя добави, че вчера е имало хора, които не са искали да влязат в полицейските бусове. Те са отказали да отидат за преглед до координационния център. "Хората си искат белите престилки, но ние молим за разбиране. Нека да ни се доверят", каза Сингарска.

Екипите в полицейските бусове са обучени професионалисти. Самите бусове са със седалки и ще поемат само най-леките случаи.

"Тези бусове ще ходят на леките случаи, където не се изисква спешна медицинска намеса. Те ще водят пациентите до Инфекциозна болница, където ще им бъде направен преглед и PCR тест", обясни Сунгарска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гениално, с бусове на МВР ще ги извозваме... кой е тия гении, на който му е дошла идеята?!?Да бяха пуснали армията с БТР-ите, ако не са ги скрапирали още, да вдъхва повече респект, пък и водачите да трупат нужните им часове. Представете си само - минава БТР-а с монтирани светлини и сирени. Кой няма да му направи път, а? Или кой ще се пробва да го засече?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес из младост в София забелязах тамън 3 такива.Явно короната жъне здраво из панелните гета, където всичко е отворено, а гъстотата е огромна.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поз-драви от Сидней, в моя щат Ню Саут Уелс, а и в други коронавирус няма, Бризбън, Норт територи, Даруин, Кернс, Куинсланд. А тук чета изхвърлянията на ганювцитее и мокрите им сънища, за стрната където МИНИМАЛНАТА работна МЕСЕЧНА заплата е 3000 долара. Аз зимам 6 цифри годишно долари и живея сред чистота красота липса на задръствания и хора, скитам из джунглите с е-байка или се гмуркам в рифа. На гань0вците дето са се изказали компетентно за най райския край на планетата, код каффяво, потапяйте
5
1
 
4
 
! Отговори
3 преди 3 години
Най-накрая тия лентяи да свършат нещо... евентуално
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко се помоли очтиво, може от НСО и на него да позволят да ги разкарва с жипката. Голямо щастие ще е за него, шафиор на линиейка
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не ги е срам. МВР ще вози леките случай. Щото има седалки. И ще минава като маршрутка да ги събира по кварталите ли? На МВР това не им е работата. Лекарите се раболяха, сега целта е и хората от МВР ли да ги няма. Това си вид убийство. С тоя вирус не се знае кой как ще го изкара.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ченге доверие кой ли има?Човек не знае дали първо няма да го закарат някъде на тъмно и да го отупат!9
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е идея само, обсъжда се, има предложение!След пандемията може би ги обслужва