Коронавирус няма в БДЖ, пътници без дистанция и маски

Причината - няколко влака се комбинират в един
3 ное 2020 09:22, Петя Славова
34
Коронавирус няма в БДЖ, пътници без дистанция и маски
Снимка: Кадър, Нова тв

Снимка на претъпкан с правостоящи пътници вагон по натоварената линия София- Своге, предизвика гневни реакции. Вижда се, че хората са залепени един в друг, без възможност за спазване на елементарна дистанция. Освен това ясно се вижда, че поне половината от пътниците не носят маски.

При проверка става ясно, че няколко влака са комбинирани в един. Това е и една от причините за множеството хора във този влак.

"Ако изпуснете игла, тя няма къде да падне. Ужасно е и е много студено, а става дума за първа класа", разказват пътници пред Нова тв.

"Въпросната снимка е направена на 28 октомври миналата седмица. Поради техническа неизправност на два от локомотивите, които обслужват дефилето, се налага то да бъде обслужено само от една мотриса с ограничен брой места", разказва директорът на отдел "Обслужване и продажби" в БДЖ Константин Азов.

Той добавя, че на нея е невъзможно да се закачи допълнителен вагон, както и че има случаи, в които сутрешни влакове се обединяват. Азов обясни, че санкционирането на пътници е в пълномоцията само на РЗИ и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Обаче, охранителите на Радев са болни.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги возят с новите самолети
24
3
 
5
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Тая авторка малко е пресолила манджата. Това не е първа класа, новите китайски вагони тип "електричка" дето са за къси разстояния.Първа класа са с отделни купета с 6 места всяко.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принципно основното огнище на такива зарази винаги е бил общественият транспорт. Аз лично спрях да пътувам с градският транспорт на София през 2004-та година и от тогава не съм боледувал от грип, а преди това всяка година боледувах и даже знам кой и кога ме заразяваше в градският транспорт на София. Разумното е да се спре общественият транспорт, ако целта е да се спре епидемията, но такава цел няма.
22
3
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Пуснах тази камера от Невски проспект на живо и всички са с маски. Ти да не гледаш нещо от миналата година?
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете с тея педераски вируси и не тормозете хората.Ако е умрете ор вирус ще умрете от друго.
20
1
 
7
 
! Отговори
varg преди 3 години
Къде са ви резервните влакове бе БДЖ-то ?Развалят ви се влаковете,защото са по-стари и от мен на по 40-50 години и нямат адекватно техническо обслужване.Знаете ли кво правят счупена колоос се заваря и пак се слага на вагона или локомотива,а това по принцип е забранено.До утре мога да говоря.
19
4
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Вчера по време на тестове за анти климатични оръжия засякохме влак Свищов Левски с един вагон около обяд.Експерти срочно да огледат филми вкл от сателити.Пред влака имаше ударено от локомотива обемно прецакващо поле следено като "Готвят ликвидация на НЕоЗОЙСКАТА ФЛОРА И ФАУНА"..Обема е няколко кубически метра вижда се на екрана като светло блестящо поле.Във влака имаше поне един пътник ,,
18
3
 
9
 
! Отговори
корона преди 3 години
Глупавите ще измрат и светът ще стане по-добро място.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментози пък "столичанин" от врачанско какво иска.да хиляди хора от своге,ихтиман,сливница и елин пелин сутрин пътуват,за да работят в софия...а тогава какво правят "столичани" в своге,ихтиман и сливница през уикенда.защо не си стоят "столичани" във вмирисаните коптори наречени панелни блокове ами ходят да разнасят вируса в провинцията.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вие гледате ли предизборните митинги на тръмп и байдън отвъд океана...същата работа натъпкани един до друг и нито един няма с маска...а и самият тръмп е без маска и се изцепи,че такъв вирус няма и,че е някаква глупост.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурни ли сте, че снимката е от България? Не ми се вярва, че това е възможно да се случи под мъдрото ръководство на вожда.По-скоро е фалшива новина и са взели снимка от някоя бедна провинция в Индия.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С този влак ежедневно пристигат в София хиляди работещи от Свогенските села. Учудвате ли се защо още от самото начало на епандемията столицата винаги е на челно място в тъжната статистика.
13
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЛОЖИ ми се да пътувам с БДЖ. Помолих кондукторката да проконтролира пътниците да сложат маските си, а тя: "Кой? Аз ли?" Налепили по едни стикерчета из вагоните и разчитат на самосъзнание....
12
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално да са без маски,никой не я взима тази измама Ковид насериозно вече
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези на снимката по принцип не боледуват, като форд са.
10
3
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Важното е да се пълнят чемеджетата на Хераковското божество.
9
13
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
С маски ,без маски-няма никакво значение! Плашливите звънят в Бърза помощ, като кихнат!
8
3
 
8
 
! Отговори
До модepacта преди 3 години
Ей npokaжен ам6pеa ж, още ли водиш ЖАЛКОТО си "съществуване"
7
1
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Бе ти от години какво си я захапал тази проказа? Няма ли да смениш болестта? Най-вероятно си лепрофил! Моля не тriйте! Последното не е нецензурна или обидна дума!