Предложение: Пълним празни хотели с болни от COVID

Разходите по настаняването ще са за сметка на държавата
3 ное 2020 16:38,
46
Предложение: Пълним празни хотели с болни от COVID
Снимка:БГНЕС

Министър Марияна Николова е предложила по аналогия с лятото незаети хотели да поемат при необходимост хора с COVID-19 под карантина, самоизолирали се или за болнично лечение. Разходите ще са за сметка на държавата.

Под ръководството на вицепремиер Николова се проведе второто заседание на Консултативния съвет по туризъм, предава "Монитор".
 
Усилията на Министерството на туризма в рекламата през настъпващия зимен сезон ще са насочени преобладаващо към вътрешния пазар и съседните страни, изтъкна министърът. Кампанията за ски ваканции ще премине под мотото "Зимните спортове укрепват Вашето здраве". 
Още по темата
 
"При първата ни среща през септември обсъдихме детайлно състоянието в сектора и последиците от пандемията. Тогава се обединихме около становището, че трябва да търсим консенсус за рестарт и за рекламата на България като безопасна и здравословна дестинация. Тази политика продължаваме заедно още по-активно”, каза Николова.
 
Тя добави, че правителството продължава да развива и надгражда мерките - социални, икономически и финансови, в помощ на сектора, които ще надхвърлят 2 млрд. По данни на Световната организация на туризма спадът на входящия туризъм за първите 8 месеца от годината е около 70%. Изходящите туристически пътувания в световен мащаб са намалели със 700 милиона, което генерира загуби от 730 млрд. долара, посочи министърът.
 
За периода юни–август 2020 г. общият спад на всички туристи в България е 53% по данни на НСИ от места за настаняване с поне 10 легла. Чуждестранните туристи са били със 77% по-малко, докато при българските туристи той е само 16% и там се търсят резервите.
 
"Днес отправяме поглед към зимата и готовността на големите ни курорти да приемат туристи при строги санитарни мерки. От традиционните пазари най-неблагоприятни са очакванията за пазар Русия, Израел и Великобритания. Разчитаме на туристи от съседните държави при благоприятна епидемична обстановка. Акцентът тази година е насочен към българските посетители, като се надяваме да запазят високия си интерес към зимните ваканции", заяви министърът на туризма.
 
Според икономисти между 60% и 80% от очакваните чуждестранни туристи няма да посетят зимните курорти този сезон. Прогнозираните загуби в зимния туризъм се очертават около 250 млн. лв. Чужденците са повече от половината туристи в зимните ни курорти. Очакваният отлив е за наполовина по-малко приходи спрямо миналата година.
 
"Всички трябва да сме много отговорни, защото при неспазване на мерките грешката на някого ще е петно за целия бранш", категорична бе вицепремиерът.
 
Николова подчерта, че мерките за зимата се базират на опита на големите европейски курорти и предписват конкретни изисквания към ползването на кабинкови въжени линии, седалкови лифтове и влекове, ски училищата, за задължителното носене на маски в транспорта, на обществени места, в заведенията до консумация на храната, минимум 1.5 м дистанция и др. Контролът как се спазват изискванията вече започна и ще бъде безкомпромисен и само участието в него на всички заинтересовани ще даде добавена стойност на продукта.
 
Промотирането на дестинация България ще се осъществява преди всичко онлайн, разчитайки на гъвкави и иновативни подходи, заключи Николова и призова участниците в заседанието да предложат свои идеи за по-бързо излизане от кризата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измислено ли е добре, леко болни карантинирани и всички в един хотел. А как е климатизацията, да не ецентрална и всичко заразено накрая. Щото от тези изолираните ще има и здрави, а като ги наблускат и здрави и болни в един хотел, какво става? Къде ще се хранят? В ресторанта на хотела ли?
38
0
 
0
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
а така запазете едни 300 000 стаи да има стратегически резерв. най добре за 5 години че скоро му се не види края на ковид. велчевите, правешки валю и осталата корумпирана *** потрива ръце
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това трябваше да се направи още март месец за всички пристигащи в България. Отрицателен ПСР тест или 14 дена карантина в хотели до летището.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, Бойко спаси и хотелите на своите хора :)
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
q da vi pitam mi schto mrat samo beli tva jylti negri romi ne mrat v Afrika i Aziq karantina nqma ba kyv izbiratelen virus
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Da v Belgiq liniqt lekar mi pravi testa i vsichko e za zdravna kasa
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
dnes xotelite utre grobarskite agenciii
32
1
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
Ако може един празен хотел да си резервирам за нова година някъде по зимните курорти, че като гледам май съм тръгнал да се разболявам.. от сега усещам неразположения.
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не могат да ги пълнят с туристи ще ги пълнят с "болни" от коби19 за сметка на народа.Така или иначе "нашите" хотели трябва да генерират приходи. Нали затова сме народ за се подкрепяме. В случая народа трябва да подкрепя закъсалите фирми на олигарсите. Все пак и олигарсите са хора и те семейства хранят.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ЕС има много по евтини тестове ,и ако имаш някое хронично заболяване е безплатно ,тук даже и направления няма,ясно собствениците на лаборатории бе са случайни ,днес ходих за направление за цветна снимка за очи,казами ченструвала над 120 ,но ми написа веднага ,защо касата не плаща тестовете ..това е въпроса )
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С това предложение ще скочи броя на болните то ковид 19.Ще се лекуват в джакузито на хотела
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво стана с прословутата полева болница, дето я тестваша преди 6 месеца?Де я?
27
0
 
10
 
! Отговори
ss преди 3 години
a тез хора къщи нямат ли си ? или да им платим една почивка ???
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо моя личен лекар ми мредлагаше да ме пише положителен на Ковид. Такава била далаверата значи. Цялата държава е в кюпа. Колкото повече болни има записани, толкова повече пари от Европа за всич1ки по веригата и най вече за хотелиерите.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Легла винаги може да се намерят, но кой ще лекува хората? Апаратура?Благодарение на досегашните реформи в здравеопазването сме в този колапс в момента.Тиквиниците искат да прехврълят вината на обикновените хора че не спазвали мерките или шефове на болници че не изпълняват безумни разпоредби.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е страна на абсурдите ,така че предложението на Винкеловица ми изглежда разумно
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валерко патриот е измислил нов начин да пълни хотелите си, а заедно с това и хотелите на мутрите за държавна сметка. Ще има ли ол онклузив със СПА услуги за болните от Ковид? Масаж чета, сауни и други екстри? Ако е тъй чакайте скоро потоци от мераклия да се пишат болни от Ковид и да отиват на почивка. Днес видяхме клипа на играещите кючек "болни" роми в някоя болница, сега ще има още много такива
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рекламна брошура 2021г.Заповядайте в нашия хотел и се насладете на едно незабравимо преживяване!Включено бъркане с всякакви клечки, маски, шлемове и скафандри!Специално предложение - вземете автентична болнична стая с *** от повръщано!
21
1
 
7
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ако това стане мислИм рЕзко да хвана ковид.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Селянин с колелоА не искаш ли с хеликоптер като Караянчева да те откарат до ВМА?Ама преди това трябва да се возиш с батките от НСО, ама на задната седалка ... капиш?