В Ловеч останаха с двама епидемиолози, другите пет са с коронавирус

Заболелите в областта продължават да нарастват с бързи темпове
4 ное 2020 05:30, Петя Славова
9
В Ловеч останаха с двама епидемиолози, другите пет са с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Регионалната здравна инспекция в Ловеч остана само с двама епидемиолози, след като вече петима от общо седем епидемиолози в инспекцията са с положителни проби за коронавирус, а заболелите в областта продължават да нарастват с бързи темпове, предава БНР.

Още по темата

Директорът на Здравната инспекция в Ловеч - д-р Анета Винева поясни, че за да се преодолее недостигът на епидемиолози, е започнало обучение на служители от други дирекции:

"Останали са двама човека. Паралелно работим с всички, които могат въобще и имат някаква представа от тези неща, обучавам ги в момента. Вкарвам допълнително хора от други дирекции, които никога не са работили по този въпрос".

"Изключително трудно е провеждането на епидемиологично проучване на толкова много хора наведнъж с толкова малко хора, с които работим. Ще направим всичко възможно да се справим с цената на голямо усилие. Имаме и други болни хора. Надявам се да издържим", каза д-р Винева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позитивни или болни, а да се уточним...
7
1
 
1
 
! Отговори
торбалан преди 3 години
докато не се спазват мерките ще е така , че и по лошо , а който не вярва да иде в отделенията за ковид болни и да види за какво става дума ....НОСЕТЕ МАСКИ , НЕ ЧЕ ЩЕ ВИ ПРЕДПАЗЯТ , НО ПОНЕ ЩЕ НАМАЛЯТ ВЕРОЯТНОСТТА
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да идат при Мангъров да ги лекува?
5
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
В Ловеч хората не вярват във вируса. И спазването на мерките е никакво, контрола също.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- странно е че има жители на България, които се задъхват в слюнката си от радост при тия тревожни вести.А пък сайта,дето цензурира думата са - пу - н по време на пандемия ,е върхът на лицемерието.Цензурира преспокойно отделни думи, а прокламации срещу спазване на мерките единствени остават .Коментари с призиви за справяне с кризата се задържат максимум пет минути
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изненадващото посещение на здравния министър в Ловеч, нещата ке обърнаха от зелена на червена зона.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали няма вирус ...
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живи да ви оплаче човек. Достатъчни ли са тези всички, които могат въобще и имат някаква представа от тези неща? Силно секретни ли са "тези неща"? Може ли директорът на Здравната инспекция в Ловеч д-р Анета Винева да поясни как толкова бързо Ловеч от "зелен оазис" се превърна в "тъмночервена зона" на картата на заразените?