Неврологията в разградската болница става COVID отделение

107 са леглата за лечение на коронавирус там
6 ное 2020 02:00, Анисия Иванова
17
Неврологията в разградската болница става COVID отделение
Снимка: БГНЕС

Неврологичното отделение на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград се преобразува в отделение за болни от COVID-19. Това е обявил пред членовете на Областния щаб за борба с коронависура изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Гечо Жеков, съобщават от областната администрация.

Д-р Жеков е информирал, че Гастроентерологичното отделение отново работи, като в него, освен пациентите с такива проблеми, ще бъдат настанени и пациентите на "Неврология".

Общият брой легла за лечение на COVID-19 в лечебното заведение вече е 107. Проблем по думите на директора на болницата е недостигът на медицински сестри и донякъде на лекари. Според него 30 човека от персонала на болницата са болни от COVID-19.

В болницата в Кубрат са разкрити 11 легла за болни с коронавирус и вече са направени първите тестове, е посочено още на срещата.

По време на онлайн заседанието на щаба е съобщено, че със съдействието на областния управител Гюнай Хюсмен е осигурен мобилен рентген за МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград.

Апаратурата е предоставена от "Пирогов" и сериозно ще облекчи работата в лечебното заведение. Утре ще бъде доставен и специалният фургон филтър за разградската болница, в който ще се разпределят пациентите според тежестта на състоянието им, заявяват от областната администрация, пише БТА.

Оттам допълват, че с цел да се ограничи разпространението на COVID-19 кризисния щаб е взел решение действието на всички въведени противоепидемични мерки в областта да бъде удължено до края на ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Невролог преди 3 години
И без това всички инсулти в Разград са " корона!!
10
1
 
2
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Инсултите имах предвид
9
0
 
3
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
То о без това онсултиъе се оказаха изцяло Ковид и небсме го знаели досега, така че умно решение
8
1
 
6
 
! Отговори
Компас преди 3 години
А защо не кажат защо го местят в "Гастро" отделението? Под секрет да ви кажа - защото първо щяха Гастро да го правят ковид отделение, но след един курбан на ДПС-то преди 2 седмици се зарази ха половината отделение и сега всичко живо там е или болно, или контактно. Дайте прозрачност колко от персонала на Гастро си остават на работа там и колко техни колеги са извикани? #свободанасловото
7
1
 
6
 
! Отговори
Значи преди 3 години
в Разград и областта са забранени последиците от инсултите и други сериозни заболявания, които трябва да се лекуват в неврологично отделение?Корона-вирус-оле! Корона-вирус-оле!
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във броя си от 05.октомври 1996 година вестник -"Труд" ни информира,че ни е"налазил"грипен вирус от Ухан,които заразява по10 000 човека дневно но смъртността от него е незначителна,понеже има и лекарства за него и лечение и ваксина.(така пише в този брой) 24 години по-късно ни го пробутват като пандемия,за да ни дресират като животни и за да разредят човешката популаци.Човеконенавистниците нямат"спирачки".Най напред унищожиха милиони животни.Сега вече подхванаха и хората.Д-р Мангъров е прав.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грипен вирус и коронавирус са различни микроорганизми.Или понеже 1990 г си спал с Мимито, оттогава на всички жени, с които спиш ще викаш Мими.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във броя си от 05.октомври 1996 години вестник -"Труд" ни информира,че ни е"налазил"грипен вирус от Ухан,които заразява по10 000 човека дневно но смъртността отнето е незначителна понеже има и лекарства за него и лечение.(така пише в този брой) 24 години по-късно ни го пробутват като пандемия,за да ни дресират като животни и за да разредят човешката популаци.Човеконенавистниците нямат"спирачки".Най напред унищожиха милиони животни.Сега вече подхванаха и хората.
3
3
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
,, принуждават персонала,,???Инфекцията се разпространява дифузно и всеки лекар вече се е срещал с нея.Животът ги принуждава.... ***-о-тите, които горят маски.А топидиотът Бабикянчо иска да върне Берлинската стена.Донесъл си обувките на площада.По времето на Виденов наистина нямаше обувки по магазините.Един чифт струваше колкото една заплата
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Първо са лекари, а после тесни специалисти.А вие като не сте били на власт толкова години,даже и за калинки не ставате вече
1
3
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Как така калинките на ГЕРБ си сменят предназначението на клиниките както си искат?Неврология в инфекциозна клиника !Кога обучиха персонала на неврологията да лекуват ковид болни. Във ВМА в София е същото гонят болните от отделенията по пулмология и го правят ковид отделение , като принуждават персонала да работи с инфекциозно болни !