Спазват ли се "зелените коридори" за възрастни хора?

Между 8 и 10 часа може да пазаруват само хора над 65 години
Обновена: 9 ное 2020 10:01 | 9 ное 2020 10:00, Петя Славова
30
Спазват ли се "зелените коридори" за възрастни хора?
Снимка: БГНЕС

Една от малкото по-строги мерки, които бяха върнати у нас за борба с разпространението на коронавируса, са "зелените коридори" за пазаруване в магазините за възрастните хора.

Препоръката е хората над 65-години да пазаруват в интервала межд 8-10 часа сутринта.

В първия ден от въвеждането на мярката в големите магазини се забелязват и млади хора, но техният брой бе значително по-малък, предаде Нова тв

"Тази мярка е прекрасна и навременна, защото вътре вече няма натрупване, спазва се дистанция, пазаруването е по-спокойно", смята възрастен господин, пазарувал в магазина.

Сред другите мерки бе да се забрани на деца под 18 години да посещават моловете без възрастен придружител.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До Анонимен 10 Ааа, не съм съгласен от 13 часа . След обяд спим. Единствено това удоволствие ни остана.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-възрастните могат да пазаруват през целия ден, а останалите също през целия ден без двата часа определени само за най-възрастните. По мое мнение този интервал 08:00-10:00 е най- неудачния от всички. Много магазини отварят след 08:00, след 08:30 или в 09:00 и след което започват да зареждат рафтовете.
24
0
 
4
 
! Отговори
ДО 17 преди 3 години
ТОВА Е РЕШЕНИЕ НА ФАНДЪКОВА И НА ОБЩИНСКИЯ ЩАБ И НЕ КАСАЕ ВАРНА ПЛОВДИВ ИЛИ БУРГАС - ЧЕТЕТЕ БЕ ХОРА - ЧЕТЕТЕ !!!
23
2
 
4
 
! Отговори
днес преди 3 години
В интервала 8-10 ч магазините НЕ са заредени само стоки от предишни дни и празни рафтове на промо стоки
22
3
 
1
 
! Отговори
АНОНОИМЕН 13 преди 3 години
Здравейте,Само за информация в БАНКИ, магазини,аптеки и по улиците само възрастни хора.Учениците от 1 клас он- лайн!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Това не е истина .
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
boiche, durugoto foto ot nekoi zlaten pokriv li ste e...kak remontirvash zlatnite plusove?
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашето градче има Лидл и Тмаркет. Отварят в 8. Аз и да искам не мога да ида по-рано, за да си купя закуска. Ядох руска салата за закуска. Няма да умра - не. Но към топлите витрини на Лидл бабите не 'сягат и хубавите кроасанчета отиват зян.
19
4
 
12
 
! Отговори
70г. преди 3 години
До всички умници и плювачи -И ВИЕ ЩЕ О СТАРЕЕТЕ СЕРСЕМИ !!!!АКО Е КАЗАЛ ГОСПОД!!!!!!
18
11
 
10
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Гледам отпреди: До 10ч. само дъртунгели, след 10 пак дъртунгели и тук-там някой по-млад. Какви зелени коридори, какви 5 лева?Една пък искаше коридорът им да е следобед, щото през зимата тогава не било хлъзгаво и пр. глупости.Ти му правиш добро, то гледа да ти се качи на главата! Като ония, черните май.ки.
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пак са недовлни, искат часовете между 14 и 16, защото тогава, моля ви се, месото било прясно! Като специално заради теб се ограничават всички други, не можеш да имаш никакви претенции, ще си пазаруваш в указаното време и ще си траеш.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще е от 10 до 12 ще си пазарувам закуска за преди работа. Ако обаче коридора е от 8 до 10 ще си закусвам вкъщи някоя филия с нещо намазано и няма да им правя оборот тогава на магазините и съответно на държавата чрез данъците от продажбите. Щом не се съобразяват,че от 8 до 10 хората ходят на работа и си пазаруват за там тогава минаваме на домашна храна.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16 ПровинциятаНе ти схващаме оплакването. Важи за всички градове,селца и паланки. Не само за София.
14
4
 
6
 
! Отговори
ПРОВИНЦИЯТА ..... преди 3 години
АЛО СОФИЯ - ЗАЩО НЕ СПОМЕНЕТЕ ЧЕ ТОВА СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА ВАС - ВСЕ ПАК ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИЯ И НЕ ВСИЧКИ ЗАПОЧВАТ РАБОТА В 9.00 ЧАСА !!! ДНЕВНАТА СМЯНА В СТРАНАТА ЗА РАБОТЕЩИТЕ Е ОТ 8.00 ДО 17.00 ЧАСА !!!
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възрастните но все още държеливи пенсионери които са доста голяма група не спазват никакви правила и само се оплакват но са много нечестни ако стане някаква разправия винаги вземат нечестната страна която обикновено е силната страна, често те са "лъжесвидетели" защото така са ги приучавали в социализма и комунизма но за съжаление наблюдавам това и при младите хора да не говорим за ромските общности. Средното поколение е притиснато и разделено една част са също доста заблудени но поне работят..
12
7
 
10
 
! Отговори
яко преди 3 години
Възрастните хора трябва да бъдат приканвани да пазаруват точно по време на този коридор, защото те не се съобразяват с по младите и с работещите и са доста арогантни. Тези форуми са за това да се чуе гласа на всички а не управниците да се правят на глухи и само да им увеличават пенсиите, добре но защо по медиите не се изисква от тях и от ромите да спазват дистанция поне тя не струва пари. Работещи пенсионери като портиери и охранители също са много арогантно защото разбират че яко ги толерират
11
5
 
14
 
! Отговори
Защо си чешете.. преди 3 години
... езиците само. Гледам хората се напъват да разсъждават кога на кой ще му е най-удобно, а в същото време на никой не му пука, нито за коридори, нито за мерки. Вчера съм правил седмичен пазар в 14:00 ... Еми имаше поне 10 пенсионера, които кретаха едвам едвам със списъците си , имаше дори и такива без маски. Това ни е национален проблем, независимо от закони, мерки, ограничения, всеки си мисли за тарикат...аз за малко, аз не съм, то за мен не важи. Българина правила в Б-я не спазва...
10
6
 
22
 
! Отговори
??? преди 3 години
Само дето възрастните хора си ходят когато си поискат на магазина че някои ходят и по 100 пъти на ден. Значи те могат да пазаруват и след 10 а ние трябва да им даваме коридори сутрин и да чакаме да стане определен час. Младите не пазили дистанция, а дъртите щото пазят видиш ли те се бутат още повече в теб по опашките за да те изпреварят.
9
16
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 3 години
Абсолютно не е правилно дъртите да пазаруват в определен отрязък от време. 1. Те могат да пазаруват по всяко време...а младите --- не.... И без това повечето дърти са арогантни, нагли, нечистоплътни и миризливи.
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, изобщо не се спазват и са безсмислени, защото големите магазини стоят празни от 8 до 10ч.Хората,които отиват на работа пък не могат да си закупят закуски, вода и др. необходими неща. От 10 до 12ч.също е тъпо, защото тогава излизат майките с децата на разходка и това време им е най-удобно за пазаруване. А, възрастните си щъкат с пазар ските колички по всяко време и понякога, сякаш нарочно, за да се бутат в хората.
7
0
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Последно от 08 до 10 или от 10 до 12 ?По телевизията казаха от 10 до 12...