По 1000 лева на аптека, за да премине на 24-часов режим на работа

Това поиска Българският фармацевтичен съюз
16 ное 2020 21:21, Петя Славова
7
По 1000 лева на аптека, за да премине на 24-часов режим на работа
Снимка: БГНЕС

По 1000 лева на аптека, за да премине на 24-часов режим на работа. Това поиска Българският фармацевтичен съюз, след като Българският лекарски съюз настоя да има повече денонощни аптеки и в по-малките населени места.

Искането на аптекарите е по аналогия на допълнителното заплащане за личните лекари, когато преглеждат пациенти с COVID-19. Фармацевтите са категорично против друго искане на лекарското съсловие - да се продават медикаменти в магазини и бензиностанции, предаде Bulgaria ON AIR.

Фармацевтите отново призовават лекарите за предписване на генерични лекарства и възможността за генерична замяна в аптеките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
anon преди 3 години
в родината генерика е по-скъп от колкото марковото в чужбина... засрамете се бе аптекарски ***...
5
0
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Казвам само една случка, изводите всеки сам за себе си. Моята любовница преди 5 години мъжа и след катастрофа нещо страхотно го боляло коляното. Ходил на лекар и той му казал, че му трябва някаква инжекция със силикон, която струвала 1200 лева. Тя обаче се обадила на една наша приятелка в САЩ, която и я поръчала от Канада, че я нямали там. И след пътя и всичко целия масраф 600 лева. Сами си правете извода за фармацевтиката у нас
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пускат хората сутринта и следобед в аптеките, затова трябва през нощта да си пазаруват.Клин, клин избива.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмеджето няма дъно. Намерили са пещерата със златото и скъпоценните камъни.Пасса е: "Сезам, отвори се"
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо трябва да им се плаща за 24-часов работен ден ?!Нали от това ще печелят повече ?!И кому е нужно това работно време?Ами от къде ще наемат още персонал ?!Това са пълни дивотии.Кой ще хукне да пазарува в полунощ ?!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Фармацевтите са категорично против друго искане на лекарското съсловие - да се продават медикаменти в магазини и бензиностанции, предаде Bulgaria ON AIR."Това не е 1920-а. Аптеките не си правят сами лекарствата. Отказвам да давам по 48 лева за лекарство, дето тираджията ми го кара и праща по Еконта за 14 общо.