В търсене на легло: Отказва ли се лечение на възрастни с COVID?

Внукът му пише пост в социалните мрежи за помощ или съвет
18 ное 2020 12:23, Анисия Иванова
22

Мъж на 81 години с  висока температура, затруднено дишане и двустранна бронхопневмония не може да се дореди до място в болница в Бургас и цялата област. Той разчита на милостиня на частни лечебни заведения, които трябва да изпишат пациенти, за да настанят болният човек на легло.

"Дядо ми е по-добре. Пуснали са му кислород, започнали са и инжекциите и всичко, което е нужно. Всичко започна преди една седмица, когато той вдигна много лека температура. Смяташе, че е някаква настинка, но миналия петък състоянието му се влоши", каза внукът на възрастния мъж - Емил Соколов в ефира на "България сутрин".

Тогава възрастният човек вдигнал много висока температура.

"След среща с личната лекарка - си направи PCR тест и снимка на белите дробове. Става ясно, че е положителен и има двустранна бронхопневмония. Личната лекарка настоя той веднага да бъде приет в болница, тъй като на неговата възраст е опасно губенето на време. Но в Бургас няма места. В събота вече беше много зле, обади се на линейка, чака 7 часа, линейката не идва, при което я отказва", допълни Емил Соколов пред Bulgaria ON AIR.

Внукът му пише пост в социалните мрежи с надеждата за помощ или съвет.

"Тогава се свързаха с мен от частната болница "Дева Мария". Хората подходиха много човечно. Служител обеща - понеделник при първия изписан пациент да го вземат и настанят. Точно така и стана", коментира още той.
По думите му разкриването на легла само по себе си нищо не означава, тъй като няма кой да лекува болните.

"Мои приятели, които работят в бургаската болница, твърдят, че са претоварени от няколко месеца. Официалното говорене по темата не отразява реалността, а тя е, че е много трудно да те приемат в болница и да получиш адекватна медицинска помощ. Вината не е на лекарите", категоричен е Соколов.

Има от какво да се притесняваме, ако той не беше приет в болница, краят щеше да е фатален, смята внукът.

Държавните болници напълно отказаха прием, а в една от частните ми казаха, "тъй като човекът е много възрастен няма смисъл", допълни Соколов.

Според него проблемът в България е, че хората не вярват на властта и мерките, които тя предприема.

У нас властта е изгубила вякаква легитимност, затова хората не се отнасят сериозно и не спазват мерките. Като сложим за капак здравната система - години наред измъчвана, недохранвана, с липса на финансиране. В момента сме на такъв етап от заболяването, в който на много хора няма да им бъде оказана помощ и ще си отидат, за съжаление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
do4 преди 3 години
Да и аз съм чувал същото за баща ми. Минеш ли 60 те считат за труп. А на запад от тук на 60 почва живота.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента отказват помощ и на хора, които са с отрицателен PCR, но имат нужда от най-малкото преглед, диагностициране и назначаване на лечение. Вместо това, трябва сами да се правим на лекари. Защо бре, Бойче; защо бре Ангелов; защо бре <предишните мин. на здравеопазването>? Защо съсипахте здравеопазването? Ама нйде. Шофьорът-мин.предедател го боли фар-а за вас. Пак си гласувайте за него и водената от него с.гa.н
16
2
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Сигурно нямаш баба и дядо та пишеш такива глупости!
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дядовци и баби нямат ли си синове и дъщери, та все внуците им се грижат за тях.
14
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Така е братко, в тази *** само се говори. Ако искаш да се наслушаш на лъжи в България, пусни си телевизора, ако искаш да видиш реалността, излез навън и се огледай.
13
1
 
18
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Добре е, че човекът е имал внук да се погрижи. Какво ли става със самотните възрастни хора? Затова Герб побърза да промени закона за здравето като премахна текста със задължителното осигуряване на болнично лечение. Измиха се ръцете. Сега и да умираш, нямаш право да претендираш....
12
1
 
16
 
! Отговори
мм преди 3 години
ОТКАЗВАТ.ЖЕНА МИ Я ВЗЕХА НА ТРЕТОТО ПОВИКВАНЕ НА БЬРЗА ПОМОЩ,Т.Е. НА ПЕТИЯ ДЕН НО ВЕЧЕ С НАПЬЛНО РАЗВИТИЕ НА ПНЕВМОНИЯ.НЕ ЛЬЖЕТЕ НАРОДА ЧЕ СЕ ГРИЖИТЕ ЗА НЕГО,ГРИЖИТЕ СЕ ДА ЗАПАЗИТЕ ВЛАСТТА СИ С ЛЬЖИ И ИЗМАМА ЧЕ ЗДРАВНАТА ВИ СИСТЕМА Е ДОБРА,*** С ***.
11
5
 
11
 
! Отговори
nabljudatel преди 3 години
Има легла за Корнелия
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вие да не сте очаквали други при управлението на Бойко Борисов ???
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В болниците в момента има много КРЕВАТИ!Болнично легло има когато пациента в него може да бъде обслужван от лекар-специалист, медсестра, санитар.НЯМА ЛЕКАРИ, НЯМА МЕДСЕСТРИ, НЯМА САНИТАРИ!Но си имаме БАЙ ***! Нагъл, агресивен,безочлив, лъжлив, крадлив!
8
21
 
3
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Пазете местата за хора под 70 годишна възраст! Другите да се спасяват!
7
0
 
36
 
! Отговори
Същото преди 3 години
След положителен тест, всички симптоми, пневмония и направление от личен лекар за постъпване в болница, тази сутрин от бърза помощ са отказали на баща ми да го приемат в болница в София. Нямало места. Даже са му се скарали и му обяснили, че трябва да се лекува в домашни условия. Е, ние нямаме "връзки". Молим се да не се влоши. Да, истината е, че действителността не е толкова розова. Има места за всички, но не точно всички.
6
26
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Дайте легло на млад човек който живота е пред него, тоя така или иначе е пътник!
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пишат се небивалици....места има колкото искаш...само за политиците.на вожда, даже му защараха един бус с апаратура от ВМА! Познавам лекар от там, който ми наброи 5 вида машини закарани там!що не карат и на другите по домовете.и при комунизма имаше Правителствена - има и сега, и тогава имаше Еквсиноград - има и сега, и тогово имаше Първи гараж - има и сег / но тогава бяха 6 мерцедеса и другото Чайки и волги - вижте им сега джипките , БМВ тата и мерцедесите / това е!
4
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е един обикновен вирус, долу маските и мерките, да живее президента Радев.
3
1
 
17
 
! Отговори
ето това е бг преди 3 години
Държавните болници напълно отказаха прием, а в една от частните ми казаха, "тъй като човекът е много възрастен няма смисъл", допълни Соколов.
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карайте ги към къщата на Бойко! Там да види Вождът какво дроби! Там да ги приема. Нали има легла. Нали живее сам като куче. Значи може да поеме грижата за тях!
1
0
 
41
 
! Отговори
Да преди 3 години
Отказва се. И не само на коронясани, но на всички без връзки. Пращат се вкъщи където умират. Близък почина преди 2 седмици точно така. С домашно "лечение" и БЕЗ ковид. Дано не ви се случва.