Ангелов за починалите в Пловдив: Случва се, защото няма реформи!

Фандъкова: Мерките в София не трябва да отслабват
77
Ангелов за починалите в Пловдив: Случва се, защото няма реформи!
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата проверява случая в Пловдив с двама починали с коронавирус, докато чакали прием. Назначена е и вътрешна проверка на случая, каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг в МЗ.

Още по темата
Случват се такива неща, защото здравната система е нереформирана, само че сега в хода на епидемия не е време за реформи, коментира той.

Според него въпреки това здравната система се справя, но това зависи и ще зависи от спазването на мерките.

Ангелов обясни случаите с разкарването на пациенти в линейки в различни болници с промяна на клиничната им картина.

Според него лекарства има, но огромен проблем е самолечението с антибиотици. Министърът предупреди, че след време бактериални инфекции няма да могат да бъдат лекувани по тази причина.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че градският транспорт в София се движи с нормалното си зимно разписание, а в час пик има повече влакове в метрото. Там в момента се возят пътници на около 40% от капацитета му.

София беше първа във въвеждането на по-строги мерки. С наближаването на празниците през декември се повдигат въпроси за компромиси, но смятам, че не бива да се намаляват и отслабват, каза Фандъкова.

Според нея по никакъв начин след 27 ноември не могат да бъдат върнати всички ученици в клас и това ще се обсъжда.

Ще продължим да залагаме и на контрола, подчерта столичният кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
към 65. Прочети 64 и тогава влизай във форума.
60
0
 
1
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
за 65. Не намираш ли че е смешно, даже очебийно-наивно. да намесваш Радев за това че не е реформирана здравната система. И нека твоите "редактори" подготвят по-професионално твоите коментари.
59
0
 
0
 
! Отговори
Това преди 3 години
Не е единственият случаи. И преди ковида е имало. Проблема е системата.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което се смята за мерки, не са никакви мерки. Това е камуфлаж на мерки. Ако в бъдеще ни затворят отново поради нараснал брой заразени и претоварена здравна система, няма да бъдат виновни лекарите, а ние, защото не спазваме мерките. Тази лекарска гилдия е просто една банда от манипулиращи ***, която ни мисли за неандерталци и се гаври с нас като с недорасли пигмеи.
57
2
 
0
 
! Отговори
Причина преди 3 години
Хора да загиват по стълбите са разни правоимащи дето се бутат да ги приемат в болниците с връзки. С нетърпение очаквам ковид да посети и Радев и да го по приземи малко. Егати наглия тип.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"случват се такива неща,защото здравната система е нереформирана" Случайно последните десет години да е управлявал "човекът " който те курдиса на тоя пост? Случайно да не би да е било негово задължение да реформира здравната система? Случайно същият индивид,дали не е обезкости тотално?
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е топмисирката, която се изгаври с Мутафчийски.,, Яко ще ..., било преувеличено.Това са възможностите на болниците.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истина 49Ето посочвам Ви 3 държави отличници: Тайван - от 6 месеца болни няма; Китай - от време на веме по някой болен вероятно китаец живеещ в Европа; Авсралия - 30-20 за денонощие и всичко се блокира на 100%. Това е работа. Тук е разруха.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги аплодираме довчера, а ? Какво ще кажете ?За разстрел са !!! Само за пари говорят, а насреща - нищо !Защото всички са от баровец нагоре и грам не ги е еня за хората !Като ходещи банкомати ги виждат, а не като пациенти !
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случва се каза - ангелов Боли го фара
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Универсалното оправдание на крадците и далавераджиите в здравната система, се нарича РЕФОРМА и с него те си прикриват срамотите като рицар с щит.Това е положението.Ако и когато някой вземе да разследва главните лекари в подобни болници, как са станали милионери и милиардери докато болниците им дишат на умиране, няма да имаме нито здравеопазване, нито болници като хората.
50
0
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Ангелов призна поражението на ГЕРБ като управление, управление, в което той сам е министър! По-голямо признание от това няма! Ангелов казва: нашето управление не направи нужните реформи в здравеопазването. Ама БСП били виновни. Чакайте сега...;))) БСП е опозиция, която не може да бутне ГЕРБ с вот на недоверие! Управлението на Герб е Бетон и няма оправдание! Няма! Разберете го, по-долу списващите! Реформите или европеизирането бе уж фундамента на ГЕРБ при създаването му. ГЕРБ се отрече от ГЕРБ!
49
1
 
0
 
! Отговори
Гретхен преди 3 години
Реформи правите от 30+ години. И какво ? Пълни глупости. Все недоволни. Вижте швеците как са доволни .
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Ми каквото и да почнат да правят БСП-то веднага слагат прът и карат хората да протестират. А"диктатора"иска всичко да е с консенсус. Миков още при първия опит за реформи заяви: докато съм жив болницата в Брегово няма да бъде затворена. А не знам там болницата да е частна със собстеник БСП или Миков? Да не говорим, че на входа на държавните и общинските болници доставчици са предимно хора от червената номенклатура. БСП в колко правителства бе и колко години? Вервай, че иска реформи
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия здравните и социалните са ми 10 паунда на месец и когато отида в болница всичко ми е безплатно пък вие си правете изводите. В българия нямах идея защо плащам.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинаЧовек виждам, че не живееш навън и за това говориш пълни глупости. Ти ако влезеш в болница тук в Мюнхен няма да искаш да излезеш. В България леглата са още на пружини какво да говорим???
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случва се защото между 1 и 2 вълна 6 месеца цялата държава спа и не се готви, въпреки сигналите от лекарите и анализаторите, че ще стане страшно и системата няма да издържи.Е стана. И сега обвинявате пак тях.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми Ангелов правете ги тези реформи стига сте чакали само Бойко да ви казва какво да правите!
43
6
 
3
 
! Отговори
истина преди 3 години
До 40. Ти гледаш ли какво става по света бе, *** тъппо? Коя държава беше готова за този ужас? Поне една ми посочи -реформирана и готова.
42
2
 
9
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Тука е момента да вмъкна, че Бат Бойко вместо да се прави че гони олигарсите, да потърси отговорност на хората довели здравната система на тоя хал. Защо едни и същи лекарства в Турция и Гърция , която е в ЕС са в пъти по евтини от тук.