Един по един се отказват... Няма кой да лекува COVID в Дупница

В кабинета има само доброволци без медицинско образование
20 ное 2020 16:52,
63
Един по един се отказват... Няма кой да лекува COVID в Дупница
Снимка: БГНЕС

Един по един лекарите от COVID кабинета в Дупница се отказват от работата си там. Към момента има само доброволци, които нямат медицинско образование, само вдигат телефона и връщат болните.

74-годишната д-р Зорка Тодорова се отказва от работата в триажния кабинет само след две смени, пише пише struma.bg. Доц. Димитър Недин, който работи в кабинета от откриването му, си взема няколко дни отпуск, за да се съвземе от преумората. Другият лекар, който давал дежурства там, д-р Антоанета Борисова, се върнала на работа в кардиологично отделение на частната болница.

Още по темата

Доц. Недин и д-р Борисова работили на смени от 6 до 17 ноември,а оттогава кабинетът не работи и не се знае кога ще отвори отново.

"Отказах се от работа в кабинета, възрастна съм и дори с очила не виждам теста положителен ли е или отрицателен. Не мога да рискувам живота на пациентите. Започнах работа, защото имам нужда от пари, изплащам голям кредит, но се отказах", заяви д-р Тодорова.

В същото време обаче пациенти не липсват. "Идват много хора и се налага да ги връщам. Сред тях има изнемощели възрастни хора и ми е жал за тях. Аз с усмивка им казвам, че няма лекар, за да не се карат хората с мен. Има агресивни сред тях, карат се с мен, като че ли аз имам вина. Не мога да им вземам тестове", заяви по телефона доброволка, която е останала на работа в триажния кабинет и допълни.

По думите й има самотни възрастни хора, уплашени за здравето си, които идват да се изследват. "Сядам и разговарям с тях на каквато тема пожелаят и така си тръгват успокоени, че някой им е обърнал внимание. Никой от личните лекари не иска да дойде да работи в кабинета, а изпращат пациенти за изследване. Да дойдат тук, на първа линия и да помагат на хората, по телефона е лесно. Аз нямам право да критикувам никого, но се дразня, че има нещо безплатно и в помощ на лекари и пациенти и не може да се използва", заключи жената, която само вдига телефона в триажния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
24
 
! Отговори
Фен преди 3 години
А тези възрастни лекари на 70-80г. нямат никаква работа да лекуват а да обикалят света и да се радват на спокойни старини. "Гарантирано" от всички управляващи през последните 30г.
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен (22)Къде е доброволецът Борисов? Къде е доброволецът Каракачанов? Къде е доброволката Караянчева? Къде е доброволецът Симеонов? ...
35
4
 
18
 
! Отговори
7777 преди 3 години
Аз съм учител, заразих се в училище, едва оживях, оздравях(благодаря на Бога и личната си лекарка), да не казвам колко пари за тестове и лекарства и от другата седмица започвам пак. Ама никой не ме пита искам ли, страх ли ме е, имам ли сили, мисля ли за семейството си, при това не съм давал клетва и никой не ми плаща 1000 лв допълнително, дали съм на първа линия, преценете вие. Бъдете всички здрави, защото е лошо.
34
0
 
10
 
! Отговори
Яко... преди 3 години
До ПитамЕ ми то генерала си каза - вече като няма кой да карантинира - всичкото индианци отиват да трупат стаден имунитет. Късмет и успех.
33
2
 
10
 
! Отговори
Общинската болница преди 3 години
В Дупница отдавна се съсипва съвсем умишлено в полза на частната болница.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето, бе.Гадните лекари, тези долни мафиоти в бели престилки, търгаши на смърт и т.н сега се отказват, няма да ви убиват по болниците, няма да ви се пречкат.Защо няма всеобща народна радост?!Нали са некадърни, не могат, не знаят и не ви трябват?Ликувай, народе!
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигурантът нареди:."Вирус. Спри!""
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров да отиде.Дано в Дупница да имат чай ...и пижами. Задължително пижами. Нощници- не.
29
9
 
7
 
! Отговори
Корончо преди 3 години
Пляскате ли им на тея "герои" в бели престилки? Първа, втора линия само пари са им в главата на тея мошенниц в бели престилки.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТрагедияЕдва ли е толкова голяма трагдията за Вас лично - не сте в екскременти, кръв, урина и гной по цял ден, стоите си в офиса пред компа, на топличко, вероятно заплатата е 4 цифрена, във втората половина на таблицата...И така.С една дума - отървал сте се!
27
1
 
5
 
! Отговори
До Трагедия преди 3 години
Лекар,а не знаете употребата на С и СЪС,което се учи във втори клас.Пише се СЪС Специализация.
26
2
 
3
 
! Отговори
Трагедия преди 3 години
А не ставаме защото не сме практикували и всичко сме забравили. Когато завърших само върскарчета и деца на богатите можеха да продължат напред. Ние не можехме ,защото нямаше пари в медицината.Сега е малко по-добре за младите лекари, но има голяма дупка от 15-20 години. И сега виждате резултата.
25
1
 
5
 
! Отговори
1,18 промила преди 3 години
Дека е Гелето бре?Той само като мине да дъхне в стаите, и дезинфекцията е готова!На минутата!Даже нема нужда да пуска маркуча с водата накрая!
24
1
 
20
 
! Отговори
Трагедия преди 3 години
Истината е че всичко е пълна трагедия.Как да се сърдим на лекарите на по 70 години.Аз съм на 41 години лекар.Когато завърших,бях отхвърлен от системата ,защото нямах пари а и нашите нямаха за да мога да продължа с специализация ,а и парите които взимах като лекар не стигаха за наем и се наложи да работя друго ,което няма нищо общо с професията.В момента съм на добра позиция във фирмата с добра заплата. Има много като мен,но няма как да се върнем обратно ,защото вече не ставаме.
23
0
 
3
 
! Отговори
лъсна..... преди 3 години
Лъсна ,ама това тези хора не ги притеснява ,каквито и истина да излезнат нито има власт над ,нито се притесняват.Така са се окопали ,само ,ако енп загуби в Европа е възможна промяна и 30 г могат да ни управляват.
22
3
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
При доброволеца Бойко. Кара след джипката и му дава къси-дълги.Къде е Ангел винарката? Да не трещи по улиците?
21
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е доброволката Нинова? Тя е чела дебелите социалистически книги на Макс, Енгелс, Ленин и Тодор Живков което значи че има 100% и медицинско образование.
20
2
 
5
 
! Отговори
каракачанчо преди 3 години
Армия иска.... и ние искаме ама нема..
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, за догодина парите за здраве са няколко милиарда повече, а болните ще са с няколко хиляди умрели по-малко.
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъсна къде са парите за здравна реформа. Лъсна каква е организацията на работа. Лъсна кой носи отговорността и кой торбите с парите.