70% по-малко зрители в кината заради COVID кризата

Киноиндустрията спря голяма част от снимките и премиерите
22 ное 2020 13:33, Ния Христова
25
70% по-малко зрители в кината заради COVID кризата
Снимка: Pixabay

COVID кризата съвсем скоро може да затвори част от кината. Зрителите са със 70% по-малко от обичайното. Това води до сериозни загуби, сигнализират от бранша и призовават държавата да подпомогне бизнеса, съобщи bTV.

Залите са почти празни, прожекциите са намалени, съкратен персонал и намалено работно време. Това е ситуациуята в момента в големите киносалони, след като им беше разрешено да работят на едва 30% пълни зали. 
 
"Очакваме най-накрая държавата да се сети и за кина и да ги подпомогне, тъй като те са едни от най-засегнатите наред с ресторантите, туристическите обекти и транспорта", обясни Стефан Минчев, управител на верига кина. 
 
Киноиндустриуята спря голяма част от снимките и премиерите, което допълнително затруднява изготвянето на програма.
 
За да спасят лизнеса, от кината се опитват да привлекат зрителите по нетрадиционни начини.
 
"Опитваме се да привличаме различни групи от хора с тематични цикли така да го кажа, в момента имаме серия от детски анимационни филми в сутрешните часове. Алтернативно съдържание опери, балети и концерти", допълни Стефан Минчев.
 
От бранша изтъкват, че повечето европейски държави са предприели мерки за подкрепа и уверяват, че се спазват всички нужни мерки за дезинфекция и дистанция. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то и да им разрешат на кината пълно отваряне, едва ли ще имат повече от 30 % посетители. хората останаха без пари, уплашени са от постоянното облъчване от телевизиите , колко е сташно положението, а и нови филми няма
21
0
 
2
 
! Отговори
Герб стадо преди 3 години
30% вярват че земята е плоска. Поне докато не налапат тръбата... и отиват на кино
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро едва ли ще има филм който да направи 1 милярд в боксофиса
19
3
 
4
 
! Отговори
Смех смееееех преди 3 години
Значи в тия заличичи един с ковид да кихне и всички си занасят аерозолче с ковидче вкъщи.ало? В белите държави кината са затворени от март ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРОСЛЕДЯТ ВЕРИГИТЕ И ДА СЕ НАЛАГА ТЕСТ + КАРАНТИНА
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то и кабеларките го закъсаха от както се появиха конкурентните IPTV доставчици и абонаменти. Един MAG 424w3, хубав телевизор и достатъчно бърз интернет и светът е пред очите ти. Бъдещето е в Content Provider-ите и Over The Top доставчици на услуги и съдържание. Цивилизацията и технологиите накара хората да излизат от кино-пещерите и те са обречени като изчезващ вид. Както старите фотоапарати с лента днес са заменени с цифрови.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на кой ли му е до кино вече ...хората жадуват за свобода и въздух
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСравни съвременните 'силни и независими' жени с класиките Терминатор 1 и 2 , Пришълецът и т.н. Или дори по-новият Mad Max или дори Игрите на Глада.Няма и намек за някакво израстване на личността. Главните геори са безгрешни , не се провалят , не попадат в ситуации където са почти безпомощни и успявяат да се справят бладоранеи на силата на духа си. Съвършени просто защото са жени.Всеки мъж е злодей, безполезен,слабак или непоправимо глупав.Не знам кой би ги гледал тия.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГледалотоНе е до салоните, а до филмите. И откога кабелната е скъпа?
14
0
 
4
 
! Отговори
Гледалото преди 3 години
Като ви гледам се чудя. Какво толкова? Има много балъци плащат си скъпи абонаменти за кабелна телевизия у дома. Гледат вкъщи на огромните си нови скъпарски телевизори на изплащане с кредити с ултра резолюция и качество. Вкъщи може и спокойно секс да правиш. Хората си правят кефа и си плащат не виждам за какво да ни пука за киносалоните по моловете???
13
2
 
5
 
! Отговори
Зрител преди 3 години
Аз пък бях в киносалон в Ухан и изпуснах една стъклена епруветка дадена ми от някви лаборанти. А и да не забравя да спомена, че точно тогава прожектираха филма "Зараза" с Дъстин Хофман и Рене Русо. Много хубав филм, особено сцената във киносалона....
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До не е самоОк, ок, ок ...Излезли 7 филма, 4 по комиксови герои, 2 на Дисни и един, за който не мисе говори, за последните 5 години. АМи ти како искаш бе? Да няма фили с главни герои жени ли?
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Онанист 8Мм ... да но затова се ходи в затовра, а ако върпсоното маце има по-тежкари роднини, може и да ти отрежат малкото пишле. Случвало се и буквално ВСИЧКИ се нправиха на ударени.
10
1
 
7
 
! Отговори
не е само преди 3 години
не е само ковида.толерастниците от холивуд се опитват да ни пробутват само силни и независими жени в големите продукции.Star Wars, Капитан Марвъл, Жената Чудо (тук не беше толкова зле), Хищни птици, римейка на Ловци на Духове,Черната Вдовица,Мулан и други подобни повръщни.И това са само най-крайните примери - тия теми се прокрадват във всяка голяма продукция.Филми без добра история - просто съвременна феминистка пропаганда - образи без вътрешни конфликти и израстване.
9
0
 
12
 
! Отговори
Snorky преди 3 години
Хората не ходят на кино не толкова заради ковид, а най-вече заради либерастичната помия, която ни залива от екрана.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Охохооо! Я ми кажи следното - колко души ще гледат фимла в България? Един милион? Половин милион? 200 000 души? 100 000? Илиа 35 000 и то при СУПЕР УСПЕАШЕН ФИЛМ. Да речем, че билетчето е 20 лева. Ето сметки - ДДС за всеки билет. За ВСЕКИ. После следват дяловете за киното, за распорстранителите, за рекламта. И какво оства? 6-7 левчета. Да кажем 250 000 лева. Погледни КОЛКО народ в "буквичките". На всеки трябва да се плати. Има транспортни разходи. Храна! Чудо е, че има бг филми
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Аз съм правил секс в кино. Така се сдобих и с глоба от 1000 лева и мноооого, ама мнооооого срам. Добре, че не остана в досието.
6
1
 
5
 
! Отговори
хтх преди 3 години
На кино ходя само във ВИП залата, където я има 10 човека, я не.В другите зали ми е шумно, много хрупащи пуканки и пиещи безалкохолни. И все някой влиза или излиза.
5
4
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
В 21 ВЕК КОЙ ХОДИ НА КИНО
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато кината бяха пълни и някой БГ филм искаше да го прожектират му слагаха такси колкото да му вземат цялата печалба. И това е в цял свят,за да се продават американскиъе филми. Сега да ходят да искат Холивуд да ги спасява. Нито лев държавни пари за тия.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Замунда има скок със 70%