Задържаха двама, щели да вземат 11 хил. от пенсионерка

Мъжете извършили и други измами в Бургаско
14
Задържаха двама, щели да вземат 11 хил. от пенсионерка
Снимка: БГНЕС

Двама мъже са задържани в Карнобат за телефонна измама за 11 000 лева.

Задържаните са на 21 и 25 години. Единият от тях се е представил по телефона за служител на полицията. Убедил е 79-годишна жена да изтегли спестяванията си и да ги остави до магазин за хранителни стоки в Айтос.

На посоченото място тя оставила в найлонов плик 11 000 лева и 62 евро. Двамата са заловени веднага след като взели парите, съобщи наблюдаващият случая прокурор Милена Стойчева на пресконференция в Бургас.

В обитаваните от тях жилища в Карнобат и в Бургас са открити ценности и вещи, от които може да се направят заключения, че мъжете са съпричастни към извършване на още седем телефонни измами в Карнобат на обща стойност над 90 000 лева, каза Петър Иванов от отдел "Криминална полиция" към Областната дирекция на МВР-Бургас, предаде БТА.

При някои от измамите задържаните се представяли за лекари, като твърдели, че парите били нужни за кръвна плазма на болен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: телефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
гешеФФ се скри и ало-апашите пак изпълзяха :)Абе той не ги ли беше прибрал, явно не, само се е разбрал с тях да си намалят работата за малко, докато пенсионерит еспестят от 50-лв, дето шефът му им ги даде ...
7
0
 
2
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Има грешка, Гешев отдавна рапортува, че Али спашите са изловени ...
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
CAT,когато чукнеш 50,ще ти стане ясно за къде са,taпaнар!Затруднено придвижване,децата са те отсвирили-(нямам време,много работа),износени стави,20 болести-ЗА ТАМ СА!Разчиташ само на себе си...иначе трябва да почнеш да просиш,за някоя медицинска интервенция(не дай боже)!!
5
4
 
7
 
! Отговори
CAT преди 3 години
Такива пък баби и дядовци не мога да ги разбера... Колко години ги е спестявала тия 11 хиляди лева?! Тя сигурно зимата стои на студено, къпе се веднъж в месеца, за да пести ток, яде най - евтиното, и като цяло просто съществува, но държи спестени 11 хиляди лева! За къде са и тия пари и за кога?
4
5
 
2
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Бабата щяла да остави 11000 лева и 62 евро.За левовете ясно, но щом работи и с евро, значи тази е голЕма !
3
6
 
11
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
По същия начин ги убеждават да фърлят гласЪ за ГерП!
2
2
 
11
 
! Отговори
Жорж Ганчев преди 3 години
Малък, но изключително *** народ...
1
6
 
16
 
! Отговори
kаскета преди 3 години
каскета нали ги беше изловил?