Задържаха двама, щели да вземат 11 хил. от пенсионерка

Мъжете извършили и други измами в Бургаско
14
Задържаха двама, щели да вземат 11 хил. от пенсионерка
Снимка: БГНЕС

Двама мъже са задържани в Карнобат за телефонна измама за 11 000 лева.

Задържаните са на 21 и 25 години. Единият от тях се е представил по телефона за служител на полицията. Убедил е 79-годишна жена да изтегли спестяванията си и да ги остави до магазин за хранителни стоки в Айтос.

На посоченото място тя оставила в найлонов плик 11 000 лева и 62 евро. Двамата са заловени веднага след като взели парите, съобщи наблюдаващият случая прокурор Милена Стойчева на пресконференция в Бургас.

В обитаваните от тях жилища в Карнобат и в Бургас са открити ценности и вещи, от които може да се направят заключения, че мъжете са съпричастни към извършване на още седем телефонни измами в Карнобат на обща стойност над 90 000 лева, каза Петър Иванов от отдел "Криминална полиция" към Областната дирекция на МВР-Бургас, предаде БТА.

При някои от измамите задържаните се представяли за лекари, като твърдели, че парите били нужни за кръвна плазма на болен.


14
Още по темата: Телефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
гешеФФ се скри и ало-апашите пак изпълзяха :)
Абе той не ги ли беше прибрал, явно не, само се е разбрал с тях да си намалят работата за малко, докато пенсионерит еспестят от 50-лв, дето шефът му им ги даде ...
7
0
 
2
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
Има грешка, Гешев отдавна рапортува, че Али спашите са изловени ...
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
CAT,когато чукнеш 50,ще ти стане ясно за къде са,taпaнар!Затруднено придвижване,децата са те отсвирили-(нямам време,много работа),износени стави,20 болести-ЗА ТАМ СА!Разчиташ само на себе си...иначе трябва да почнеш да просиш,за някоя медицинска интервенция(не дай боже)!!
5
4
 
7
 
! Отговори
CAT преди 1 месец
Такива пък баби и дядовци не мога да ги разбера... Колко години ги е спестявала тия 11 хиляди лева?! Тя сигурно зимата стои на студено, къпе се веднъж в месеца, за да пести ток, яде най - евтиното, и като цяло просто съществува, но държи спестени 11 хиляди лева! За къде са и тия пари и за кога?
4
5
 
2
 
! Отговори
тъй де преди 1 месец
Бабата щяла да остави 11000 лева и 62 евро.За левовете ясно, но щом работи и с евро, значи тази е голЕма !
3
6
 
11
 
! Отговори
да знаете преди 1 месец
По същия начин ги убеждават да фърлят гласЪ за ГерП!
2
2
 
11
 
! Отговори
Жорж Ганчев преди 1 месец
Малък, но изключително прост народ...
1
6
 
16
 
! Отговори
kаскета преди 2 месеца
каскета нали ги беше изловил?