Заради пандемията: Къщи за гости сложени на тезгяха за продан

Печеливши са само обектите по морето заради отлива от Гърция
26 ное 2020 15:37, Анисия Иванова
65
Заради пандемията: Къщи за гости сложени на тезгяха за продан
Снимка: БГНЕС

Вече има обяви за продажбата на къщи за гости у нас, пандемията се отрази сериозно на сектора. Това каза Вероника Кънева, председател на Асоциацията на къщите за гости, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

Кънева посочи, че за момента единствените спечелили от кризата у нас са къщите за гости по Черноморието заради множеството изисквания за посещение на Гърция през лятото, които доведоха до отлив на български туристи към страната.

Още по темата

По отношение на новите мерки за овладяване на пандемията гостът посочи, че пряко работата на къщите за гости няма да бъде засегната, тъй като не се налага затварянето им, а капацитетът на тези места често е до 15 човека - максималният брой хора, които могат да се събират на частни тържества.

"Резервациите намаляват още от миналия месец след ръста на новозаразени с коронавирус", каза тя пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта къщите за гости остават празни за осми декември, липсват и резервациите за тиймбилдинги. За Нова година обаче всички са резервирани още от септември, стана ясно от разговора.

Кънева призова за мерки в подкрепа на собствениците на къщи за гости. Тя посочи, че мярката по програмата за конкурентоспособност има изискване, според което бизнес с оборот под 30 хиляди лева не може да се възползва.

“Къща за гости, която има заетост лятото 2-3 месеца и зимата по празниците няма как да направи такъв оборот”, заяви гостът.

Целия разговор - във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей ся вече истински се притесних за горките чорбаджии. Да вземе Боко да им даде и на тях държавна помощ ? Оуу, ама айде първо да дадат справка от касовия апарат колко гости са били там в последните 5 години
32
5
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 3 години
Не знам дали ще ти стигне живота да дочакаш за 5 хилки нещо. Ти да не си от ония, които чакат и апартаментите в София да поевтинеят с 50%? Хаха!
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия па каква асоциация са измислили, само се чудят каква нова глупозт да изплющят.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анисийче, мило, това в заглавието е тавтология, мойто дете. Учи се в трети клас. Означава нещо, казано два пъти. Например "слагам на тезгяха" означава "за продан". Все едно да кажеш, че си дипломирана бакалавърка журналискя.
29
1
 
19
 
! Отговори
465 преди 3 години
Е няма проблем. Завръщащите се от чужбина млади и успели българи ще ги изкупят. Справка: новината със заглавие "Българи от чужбина с еднопосочен билет към родните села".
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък трябва да си луд да си купиш такава. Все едно да си вземеш фабрика на 9-ти септември.
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи раздадохме пари на тъщи за къщи,а сега им даваме право да ги продават.Конфискация в полза на държавата,а не продажби.Все пак парите не са техни.
26
0
 
23
 
! Отговори
какво се чудим преди 3 години
До Калеко АлекоЛакомо дупе кръв*** И не ги жалете защото си направих къщи с европейски пари .без добър маркетинг , без бизнес план , без познания за професията защото е харчат чужди пари . и сега искат държавата да им плаща.
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както беше казал Иво Христов, дават се пари от ЕС за развитие на неразвитостта. Селски туризъм и "био земеделие" за България, а за Франция и Германия Еърбъс и нанотехнологии.
24
1
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
земи, гербере! десет години инвестирате в къщи за гости, вместо в производство. яжте сега дедака
23
5
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами къщите за гости в с.Велека, на родата на Ошорното ленече и те ли са на тезгяха ... да сложат там и Техноимпекса на Дамата от с.Крушовица, да сложат и завод Мраз на Васил Василев, че той милият не може да се издържа само с наема от "Българската Свободна Телевизия" ... Напоследък и акциите на РеМеДето от "Позитано 20" доста поевтиняха, те затова другарете вият като карпатски вълци и са се вторачили в Бюджета и държавната хранилка ... !!!
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкупувам къщи за гости по 1 лев. Плащане веднага.
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капиталистите искат комунизъм за тях и див капитализъм за бедните и работниците.Построиха им къщи без пари, сега искат държавата да им ги издържа.Или ги продават след 5 години фалшива дейност и прибират парите от далаверата.
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тезгяха са къщи на хора,които имат заеми и не всички са взели европари.Дори да са взели са вложени и се опитват да работят хората там по родните си места,не се врат в големите градове като другите.Онези с къщите за тъщи,далавераджиите не ги продават.Те пари си имат.Та не прекалявайте със завистта към всички еднакво в този бранш,има и честни хора.
19
1
 
20
 
! Отговори
Другари преди 3 години
Туризъмът е едно недоносче. Поредна дефектна рожба на стихийният капитализъм.
18
0
 
15
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Обикновено, като се пишат такива статии се дава и линк, където човек може да "види менюто". По време на карантината март, април писахте, че били най-търсени и пълни. Сега обратното. Повечето статии самви на нивото - "Една жена на спирката каза"...
17
1
 
15
 
! Отговори
На картинката горе преди 3 години
Мазилката й е паднала.Оградата е крива.Тия майстори за канап чували ли са?За какво ми е тая грозотия?
16
1
 
14
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Къщи за гости във вътрещността на България, бяха наистина направени и с европари, но те са на НАШИ хора.Къщи за гости на местните в градчето пък, са направени със парите от продадени ниви крайбрежни.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом са сложени на тезгяха,парите от продажбата да отидат в държавния бюджет,защото държавата-чрез еврофондовете т.е.чрез всички нас е платила за тях.
14
0
 
15
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Купувам за лев!Ам без кредита!