От днес влизат в сила новите противоепидемични мерки

Те ще действат до 21-и декември
Обновена: 27 ное 2020 07:06 | 27 ное 2020 07:00, Петя Славова
117
От днес влизат в сила новите противоепидемични мерки
Снимка: БГНЕС

Заради високият брой на заразени у нас и многото хоспитализирани от тази вечер влизат в сила новите противоепидемични мерки, съобщени от здравния министър Костадин Ангелов.

Мярката започва да действа от 23.30 часа на 27-и ноември и ще продължи до 21 декември.

Още по темата

Преустановява се обучението на учениците от 1-и до 12-и клас във всички учебни заведения в страната както и извънкласните дейности. Децата преминават на дистанционно обущчение. Спират и присъствените занятия във висшите училища.

Затварят се детските градини и ясли, детските центрове.

Спират се груповите културно-развлекателни мероприятия. В театрите може да се гледат спектакли при заетост до 30% от местата в залата, както и при спазване на противоепидемичните мерки.

Спират да работят заведенията за хранене, нощните клубове и барове, фитнес центровете, казината. Допуска се да има храна по домовете. В моловете остават отворени само аптеки, оптики, дрогерии, банки, зоомагазини и хранителни магазини.

Малките магазини остават отворени.

"Зеленият коридор" за възрастни е от 8.30 до 10.30 часа, като хората над 65 години могат да пазаруват и в останалите часове.

Позволени са частни събирания до 15 души. Остават отворени паркове и градини, няма да има вечерен час.

Отворени остават също религиозните храмове, църкви и джамии. Спират организираните екскурзии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи мъже струвате, ама като опре до тва да направите нещо мъжко ставате най-милите пудели.Волан-тарикати. Вие сте просто едни негoдници.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.. Допуска се да има храна по домовете... Втф бе? Тия незабавно трябва да се разпуснат. Мерки? Нима хората са недостатъчно наясно с това как да се предпазват от грипоподобни заболявания? Цялата тая истерия създава проблеми, а не решения!
22
7
 
12
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Никога няма да си позволя да спазвам мерките спускани от някакви мутри.Аз не съм страхливец. Само страхливците изпълняват заповеди на мутри.
21
16
 
14
 
! Отговори
Онанист преди 3 години
Как сте, зомбита? Мишкувате ли в панелните си гарсониери, вцепенени от ужас, очаквайки поредната сводка за заразени и умрели? Гледате ли с телешки възторг поредната новина за поредно измислената ваксина? Слагайте чинно маските, пускайте сериала и мълчете...
20
12
 
10
 
! Отговори
Срам преди 3 години
Срам ме е от вас. Няма нищо мъжко във вас.Всичко умира от страх и трепери. Големи мъже сте, ама се наcирате от страх. Няма по-голям бич от страхливия мъж.Страхливите мъже завършват като роби на жените си, мият чинии, готвят, имат тикове и такива неща.СРАМ за мъжкия род сте. СРАМ!
19
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво точно значи позволени частни събирания до 15 човека?Колко гости мога да поканя в дома си ли?До кога имате прево да налагате извънредната обстановка, в която всички права са ни отнети? Домът ми е неприкосновен, по конституция.
18
11
 
14
 
! Отговори
It's all Over преди 3 години
Имам чувството, че толкова много слушкате Боко Тиквата и Далавери Симеонов, че ако излязат утре и ви кажат да им лапнете патките, ще насините коленцата...Жалко племе. Капка достойнство нямате. ***.
17
2
 
12
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Всеки дошъл в града от разни селища , които за да ги намериш , първо трябва да се изгубиш след като се пошматкат и сменят няколко работи , където естествено искат да се работи , пробват в полицията и ако не могат да станат полицаи , стават таксиметрови шофьори.
16
19
 
8
 
! Отговори
Тъпи Бедняци преди 3 години
***. Спазвайте мерки. Страхливо племе. Мишки.
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипката е важно да може да излиза на турнета, а другите да ду. ат супата
14
13
 
15
 
! Отговори
ля Мано кон Охос преди 3 години
Мисля че това де факто е края на мутрата от СИК. Той се самоизяде
13
5
 
6
 
! Отговори
Бойко Менгеле: преди 3 години
Arbeit macht frei. Incarceration too.
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е просто една гаврa.
11
2
 
3
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Относно до Терор БГ абе по каквито и да е исторически иследвания много ми е чудно как така още някой се намира да разправя, че е жив и да знае каква яде и какво пести прекалено странен коментар по тази логика и Чърчил още пуши пури или продава алкохол менте в някой квартален магазин.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Пешо проста тикво, като запалят сега в къщи кюмбетата с парцалите и галошитe няма да може да се диша, защото въздухът ще стане само пушек.
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах дали ще отварят концесионни лагери за да ни къпят с хлор за здраве?
8
7
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Тъкмо малко да се почисти въздуха
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От утре, стига лъгахте.
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня монголоидния крадливец с козият рог, дето не е отгледал и възпитал едно дете, а е създал пропаднал наркоман и пияница, има ли идеи за затваряне на още нещо. Например да се затворят и разорат всички паркове и градинки, а на пролет може да построи хотели на местата. Тъй както строи върху дюни в бургаско.
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От министерството на истината казаха.