Разкриват реанимация в ковид сектора на МБАЛ-Добрич

Ще има 6 легла за пациенти в тежко състояние
27 ное 2020 21:47, Анисия Иванова
1
Разкриват реанимация в ковид сектора на МБАЛ-Добрич
Снимка: БГНЕС

В Covid-сектора в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич се подготвя разкриването на реанимация, в която вече безвъзмездно са извършени ремонтни работи от строителна фирма, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков. По думите му настаняването на пациенти в тежко състояние с коронавирусна инфекция в обновените помещения, които ще разполагат с шест легла, ще започне до няколко дни.

В реанимацията на Covid-сектора са подменени електрически и ВиК-инсталации, настилки, облицовки и други на обща стойност близо 19 000 лева. Болничното ръководство благодари за гражданския жест и съпричастност на управителя на фирмата Димитър Костов, който е и председател на Областното представителство на Камарата на строителите в България.

С разкриването на реанимацията в Covid-сектора, който разполага с 60 легла и към днешния ден 95 на сто от тях са заети, ще се увеличат шансовете за спасяването на тежко болни хора от коронавирусната инфекция, казаха от болницата. (БТА)


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
9 преди 1 месец
И 20 сектора да отворите имате 10 човека дето могат да интубират.....
Бонус за новодошъл лекар и преференции, въпреки че и това няма да помогне....