Едва 7 от 31 медсестри останаха на работа в Свищов

Сестрите са в пенсионна възраст, взели си болничен
15
Едва 7 от 31 медсестри останаха на работа в Свищов
Снимка: БГНЕС

В Свищов има сериозен недостиг на специалисти, които да работят в COVID отделенията на местната болница. Вчера в социалните мрежи се появи информация, че там липсват както лекари, така и сестри, които да поемат лечението на пациентите с други заболявания, съобщава БНТ.

Още миналия месец ръководството на лечебното заведение и ръководството на общината алармираха за проблем с недостига на лекари и медицински персонал. Оттогава на апелите за помощ се отзоваха както студенти по медицина, така и доброволци, лекари и медицински сестри от съседни болници.

Вчера обаче в социалните мрежи се появи информация за остър недостиг на медицински специалисти за пациентите с други заболявания. Веднага това беше опровергано от ръководството на болницата, но факт е, че тази седмица медицински сестри са поискали да излязат в болничен.

Главната сестра на болницата Ваня Ламбева обясни, че в момента седем сестри са на работните си места от общо 31 специалисти по здравни грижи.

"Във вторник 9 излязоха в болничен, от едно отделение - Вътрешно, основно обслужващо COVID пациенти и оттогава нещата тръгнаха на зле. Опитваме се да окомплектоваме с останалите седем, които са позиционирани и лекуват болните на отделните етажи. Нещата се развиват час за час, вече не ден за ден", каза Ламбева.

По думите й сестрите, излезли в болничен, не са я уведомили, че имат здравословен проблем и не са разговаряли лично с нея.

"Те са в пенсионна възраст почти всичките. Действително умората беше голяма, но конкретно на мен не са ми звъняли, че имат здравословен проблем", допълни главната сестра.

В момента в болницата има 40 пациенти с коронавирус.

Кметът на града Генчо Генчев обясни, че болницата не спира приема на пациенти. Според него, е направено всичко необходимо, а напускането на медицинските сестри е било "неочакван удар зад гърба".

"Трудно е, но отново заявявам, че няма да бъде върнат нито един пациент, който се нуждае от медицински грижи", категоричен беше кметът.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще отидат да работя там, където ръководителите им са примери за доброта, трудолюбие, честност, организираност, интелигентентност и знание. При лош, злонамерен началник никой няма желание да работи и развива дори и за 5000лв заплата. 13
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми жените ще идат вьв англия в момента има голям недостиг на медицински работници около епидемията , защо да работят тук за -800 лева или пьк лекар за -1500
Там ще взимат поне троино - либерален пазар като сьс всичко останало
12
0
 
4
 
! Отговори
съд преди 1 месец
Преди сегашния кмет имаше един друг кмет който изкара 3 мандата.Един вечно ухилен. Станислав Благов се казва. Сега май се е скрил в някое министерство на топло.Още по негово време болницата батляса.А освен нея батляса института и целия град.Който и да дойде за кмет след неговите три мандата никак няма да му е лесно.Жалко за града.
11
0
 
13
 
! Отговори
БАЙ преди 1 месец
Една сестра получава заплата колкото една от чистотата. Не ги ли е срам.Докторите не могат да вържат 1000лв.Па сега студ, болести и смърт.Дано простите тикви дето са учили недоучили до средно да разберат за какво става дума и да си събират пари като за доктор. Комунизма отдавна свърши.
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещата следват естественият си път,30 години безпаричие и подигравки с това съсловие,и сега,ама защо така!
9
3
 
6
 
! Отговори
... преди 1 месец
Нормално с такава управа на града. И хайде смалете малко бройката 40 болни от корона в Свищовската болница няма само лъжете
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мед.сестри се умориха да кълват,, трохите,, от мръсните ръце на некадърните кариеристи и еснафи - директори на болници и началник отделения. Напускат, излизат в болнични, иначе истината за здравеопазването не само няма да възтържествува, но тя отново и за кой ли път ще се трансформира в лъжа, безчестие низост и лицемерие.
7
1
 
7
 
! Отговори
Adam преди 1 месец
Краят на бантустана и хей съюза започна:)
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах по телевизията кмета на Свищов.Големи приказки , а къде беше до сега ,защо сестрите са с минимални заплати то не е само три-четири месеца.Така е във всички болници.
5
1
 
12
 
! Отговори
SWNY преди 1 месец
Много приятен град с чудесни и добри хора, много е жалко че е така изоставен от местните власти
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой нормален би учил в Свищов?!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко си мисли ,че народа е прост и неук ,но тука греши !
Той вероятно наистина не си е добре, човечеца !?
2
0
 
17
 
! Отговори
отвратен преди 1 месец
ЩАБА и пожарникаря да отиват да спасяват робите !!
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой нормален би живял в свищов?!?