В пернишка болница: С инвалидност, на студено, на опашка в коридора...

Заварихме апокалипсис, споделят близки на пациентите
Обновена: 4 дек 2020 07:04 | 4 дек 2020 06:40,
41
В пернишка болница: С инвалидност, на студено, на опашка в коридора...
Снимка: БГНЕС

Пациенти с инвалидност, а някои от тях и с COVID-19, бяха оставени да чакат в коридор на Спешно отделение в пернишка болница, съобщи Нова телевизия.

Според очевидци това се е случило при отворена външна врата и температури под нулата.

Още по темата

В тази ситуация се озовава преди дни 65-годишният инвалид с COVID Тодор. Той и останалите пациенти от болницата за продължително лечение и рехабилитация в Перник трябвало да бъдат преместени или изписани от там. Причината - РЗИ поставя здравното заведение под карантина за две седмици. Така 12 от болните попадат в Спешното отделение на МБАЛ "Рахила Ангелова". На мястото близките им остават неприятно изненадани от гледката.

"Заварихме меко казано една апокалиптична картина. Останалите болни, които са извозени от профилакториума, бяха настанени в коридора. Някои бяха в количка, други - на носилка по леко облекло. Вратата беше отворена, а навън -7 градуса", разказа доц. д-р Петко Петков.

От болницата не откриват вината в тях. Причината за изчакването била многото пациенти, които са докарани наведнъж.

"Изчакали са в коридора, защото когато дойдат 12 души, нямаме места, в които да ги разположим и да бъде топло. Освен това коридорът е отоплен, не е студен чак толкова. Хората са завити с одеяла. Не може да ги качим по отделенията, защото не се знае кой от тях ще бъде хоспитализиран и кой - не", коментира директорът МБАЛ "Рахила Ангелова" д-р Анатоли Митов.

Лекарите изпращат Тодор за домашно лечение. Трима от петимата лекари в болницата за рехабилитационно лечение са с положителни проби за COVID -19. Един с придружаващо заболяване, а друг след операция.

"Лечебно заведение без медицински персонал не може да осъществява дейност. Няма откъде да бъдат командировани медицински лица", посочи зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

Близките на Тодор се опасяват от разпространение на заразата и то не само вкъщи.

"Виждам едно противоречие с цялата идеология в момента с ограничаването на заразата. Ние правим точно обратното - имаме един клъстер, разцепваме го на парчета и го оставяме да прави, каквото и да е нататък", заключи доц. Петко Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
И преди 3 години
тия дето горяха маски ли го измислиха вируса ? И в чужбина те са го измислили предполагам. Не разбрахте, че всички ще се заразим рано или късно. Вирусът от политика не разбира, но не и според теб.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикТова е за депутати и министри. А за слънцето от Банкя - нужната техника се транспортира до посочено от него място, където е решил, че ще се карантинира. Останалите - кучета ги яли. Но иначе нека *** ви е в устите.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление това е практиката в бърза помощ в Перник
29
5
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ИсторикЗа първото място за КОвида ще благодариш на Фигуранта и Мангърчика, защото Бойко и Мутафчийски като ви говореха, вие другарете се смеехте и говорехте, че такова животно няма. Кой поведе тълпата към Шипка и го нарече вируса на страха? Кой горя маски? Така че за резултатите се обръщай да търсиш отговорност към двамата ***, не към ГЕРБ и Борисов, защото се скъсаха да ви предупреждават, че и за чувалите с трупове познаха.
28
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Всички лекари не са мерзавци, но пък и доста са такива. Да бъдем честни и да си признаем, че като цяло и големци, и народ не сме момини сълзи. Но пък има известно намаление на процентите заразени, ако се запази тази тенденция, е все нещо добро.
27
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Замисляли сте се защо са претъпкани болниците - ами защото лигльовци на път и под път, които са не по-малко вредни от невярващите - едните разпространяват, другите задръстват. Умират от страх, иначе плюят лекари и всичко наоколо си, но търчат при всеки симптом и пречат на нормалната работа. Бъдете по-отговорни и разумни и всичко ще свърши по-бързо. Апокалипсис било, дето чакали в коридора на болницата - знае ли тая какво е апокалипсис?
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...не се знае кой от тях ще бъде хоспитализиран и кой - не...Ами хвърляйте зарчета, гледайте на карти, ама правете поне нещо! Бе е е е о ф ц е!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре дошли в страната на великите нагли българи милионери рушветчии присвояващи евросредства с които си купуват джипове и газят хората начело с великия бей с великия джип на който му ръкопляскат под команда
24
0
 
7
 
! Отговори
УЖАС преди 3 години
Съжалявам лекарите ,сестрите, санитарите и пациентите-едните трябва по цял ден да работят в тази мизерия,на студ ,маскирани като космонавти, а другите уж трябва да оздравяват-това е кошмар и за двете страни!!!Всички политици ,които съсипаха здравеопазването и вкараха болниците в търговския закон са за доживотен затвор-особено тези от последните 10 год.И да махнат частните болници от здравната каса,че точат безконтролно и съсипаха общинските болници
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4 Лекар Здравеопазването е съсипано още от 70-те на миналия век. Не е от 20 години. На този с пръстовите отпечатъци. Този министър се опита да намали кражбите в здравеопазването. В някои болници нямаше проблеми с пръстовите отпечатъци. В други съботираха въвъждането им.
22
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 3 години
Щом всички лекари са мерзавци, то и вие сте същите, защото сме един народ, а и другите професии също трябва поне да са тъпкани с подобни. Така че, по-кротко - а иначе на подобна па.плач като мнозина невярващи и ебола ще им е малко, и чу.*** отгоре, за да им дойде ума в кра.туните.....
21
5
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Пазете се, защото никъде не взимат по болниците. На моята баща и се разболя от Ковид и въпреки, че тя има страшни връзки и много пари не го взеха никъде. Щом го карал на крака, няма място в болницата, сам вкъщи да се лекува. Добре поне че му купи апарат за обдишване, и за мерене колко кислород ти постъпва в дробовете, че да се следи какво му е състоянието. Ако не сте Нинова няма да ви вземат никъде
20
8
 
7
 
! Отговори
Мерзавците преди 3 години
Мерзавците в бели престилки наричащи себе си лекари трябва да будат мобилизирани и задължени да работят БЕЗ ПАРИ !трябва да отучим тези мерзавци от това да ни дерат 10 кожи от гърбовете и да ни лъжат като жалки гадателкии и екстрасенси
19
1
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
До До 4Здравеопазването се променя от политиците, а не от редовия лекар - той само може да си направи частна болница, в която ти няма и да пристъпиш, най-вероятно.
18
4
 
2
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Гледайте си дживота додека сте млади и му са радвайте и тва е. Попийвайте си поеб... те си,тва жа ви остане.Язе тъй праа.Утре кът са гътна баре да не сум валат.
17
2
 
15
 
! Отговори
Стара Загора преди 3 години
Не само в Перник е така ,в болницата в Ст. Загора пускат парното по 2 часа в Ковид отделението ,ще умреш от студ и пневмония ще имаш не от вируса , а от лоши условия.Лекарите и сестрите са озъбени от ниските температури,нито могат да се облекат с тези защитни облекла и вече гледат болните с отчаян поглед.Пълен ужас е
16
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откак всекидневно в бьлгария взеха да умират по -150 души само от ковид , големият инфекционист - доц. Мангьров не дава интервюта за лекото грипче , чая и аспиринаМоже би има много работа вьв момента като шеф на - инфекциозна
15
6
 
7
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Четох,че идело вирус по страшен от еболата.Ко е тва ебола бря?Мой ли ми кай некой на мене чобанина.*** и язе от одавна пиша жа са мре.Ша са мре яко ви казвам,от ако и тва ни удари край с нази.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ГЕРБ какви са да не са демократи а?!!!Я стига глупости!!!!ГЕРБ и БСП са БКП!!!
13
6
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Сам ще се биеш по чугуненатакратуна , червенмушморок.