Вълна от съпричастност към децата, които учеха на стар телефон

В знак на благодарност семейството дарява част от подаръците си на други нуждаещи се
7 дек 2020 13:40, Ния Христова
5
Вълна от съпричастност към децата, които учеха на стар телефон
Снимка: Pixabay
Историята на семейството, което месеше хляб, за да спестява пари за интернет за онлайн обучението на двете си момчета – едното на 11, а другото днес става на 8 години, трогна десетки хора. Децата пишеха домашните се на един стар мобилен телефон. Заваляха имейли и обаждания от цялата страна. За броени дни десетки хора изпратиха каквото могат на семейството, което е поставило учението над всичко друго. Децата получиха и таблети.
 
"Почувствахме се уникално, щастливи. Това, което си помислихме, е, че има добри хора. Бяхме останали с чувство, че такива хора не съществуват. Сега знаем, че има добри хора и им благодарим", каза майката Венцислава пред Нова телевизия.
Още по темата
Тя сподели, че всеки ден получава обаждания от хора, които ги търсят с желание да помогнат на семейството. Венцислава получава обаждания буквално от цялата страна. На място пристигат и хора, които лично са занесли храна и подаръци на децата.
 
Семейството е получило няколко устройства. Тъй като на децата са необходими само по едно, семейството е решило да продължи доброто дело.
 
"Искам да ги подарим на всички онези деца, които нямат тази възможност да учат, както нямаха нашите. Знаем какво е да не можеш да учиш, а да имаш желание. Знам какво е да нямаш, а да искаш да го имаш. Знам, че има и други деца в положение, като нашето. Знам, че има и по-зле от нас. Трябва да се учат абсолютно всички деца", каза още Венцислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша работа ми къде са социални работници и държава.Значи общество се оставя да помага на хората в нужда ми защо се плащат тогава здравни осигуровки данаци и т.н. Нужно ли е тогава да се плащат толкова много пари и заплати на хора които не си вършат работата.
3
13
 
9
 
! Отговори
ШабосОтДавос преди 3 години
без да имаш последната пластмаса слепена с токсично лепило и произведена в китай, не си човек и заслужено заслужаваш състрадание, това е човешка трагедия!
2
9
 
21
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
и ние поколението, което построихме АЕЦ и произвеждахме Компютри (нещо което е невъзможно за България в 2020 - един клавиш от клавиатура нямат производствена база и акъл да направят), без да учим на Таблети, Лаптопи и Умни-Телефони последен модел, нямаше да станем Качествени хора!
1
20
 
6
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Купувайте Пекин има нужда от Вашите Пари, КОВИД-21 струва пари да се изработи!