Доставките от Европа - забавени с до две седмица

Причината - увеличения обем на онлайн търговията
10 дек 2020 08:52, Петя Славова
5
Доставките от Европа - забавени с до две седмица
Снимка: БГНЕС

Е-покупките от Европа закъсняват до 2 седмици

Доставките от Европа се бавят със седмица - две. От по-далечни дестинации закъснението може да е и до 40 дни. Причината е не само пандемията, но и в увеличеният обем на онлайн търговията през последните години. Това коментира Момчил Антонов от Националното сдружение на куриерите и спедиторите, цитиран от БНР.

"Има куриерски служби, които събират големи поръчки, за да бъде по-евтино за клиентите им. Това обаче забавя доставките.'', допълни Петър Ванчев от Асоциацията за електронна търговия.

Още по темата

"Електронната търговия безспорно оказва влияние и върху спедиторския бизнес", коментира и темата Момчил Антонов от Националното сдружение на куриерите и спедиторите. По думите му обаче има голяма разлика между куриерския бизнес и спедиторския. Той смята, че големите закъснения на доставките се дължат и в увеличения обем от онлайн търговия в последните години и в пандемията, която е предизвикала истински бум на транспортираните количества пратки.

Според Антонов куриерите и спедиторските фирми е добре да си сътрудничат, за да не се бавят доставките. При куриерските служби говорим за 10-15 фирми, а електронните търговци са над 10 хиляди. Някои успяват навреме да върнат парите на потребителите, ако не са доволни, като това става по-бързо при големите фирми и хората да не остават разочаровани

Според Петър Ванчев вече всичко се търгува онлайн, докато 7 години е имало бум на продажбите на обувки и дрехи, днес може да се закупи или продаде през компютъра. „Ние дори като компания сме наели повече хора и персоналът ни е нараснал с над 70 на сто, заради по-натоварената логистика“, поясни още Ванчев. "Преобладава наложеният платеж. А дали плащате в брой или през карта, няма голяма разлика от гледна точка за сигурност'', добави той.

На въпрос дали международните онлайн магазини са конкуренти на българските Ванчев заяви, че те се развиват по-слабо в Европа и по-добре в САЩ. Този тип електронни магазини имат много малък интерес към Източна Европа, поясни Ванчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стоката от Европа ми пристигна за 2 дни, Спиди загубиха първия пакет ,без дори да потвърдят това. Хората ми изпратиха заместваща доставка, която пак чакам трети ден да се разнесе из София. Смешни куриерски фирми!!! българското си остава българско и невдъхващо доверие!!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 3 години
От Германия стоката ми дойде за 3 раб. дни, а български търговец за същата стока ме накара да чакам 2 седмици. Егати търговците, егати бизнесмените. Естествено, че не я взех от бг търговеца, който впрочем на сайта си беше отбелязал, че продукта който исках го има в наличност и ще е при мен в рамките на 2 раб. дни.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ КОЛУМБИЯ ИДВАТ ПО БЪРЗО
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости, по DHL си пристига всичко навреме.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми се вярва да са забавени доставките от Европа по вероятно е да ги бавят българските куриерски фирми което е нормално за територията. Поръчка от Амазон за българия от чужбина преди време пристига за три дни но за да стигне до получателя са нужни още три дни вътрешен разнос , представете си !