В Добрич предприемат мерки против птичия грип

Причината е повишаването на инфлуенца по птиците в Русия и Казахстан
11 дек 2020 21:21, Ния Христова
5
В Добрич предприемат мерки против птичия грип
Снимка: БГНЕС
Кметовете на крайморските общини в област Добрич да започнат да извършват спешна инвентаризация на домашните птици в личните стопанства. Това препоръчват от Областната дирекция по безопасност на храните, пише БНР.
 
Причината е повишаването на случаите на инфлуенца по птиците в западна Русия и Казахстан и очаквания увеличен прелет по Виа Понтика със застудяването на времето.
 
На редовното заседание на Областната епизоотична комисия в Добрич секретарят й д-р Анелия Андонова изтъкна нуждата от повишено внимание в частните стопанства срещу разпространение на инфлуенца по птиците.
 
Препоръката важи за всички населени места от трите морски общини в област Добрич – Балчик, Каварна и Шабла. Те са част от Виа Понтика и се препоръчва да бъде извършена инвентаризация на домашните стопанства. 
 
Фуражите и храните трябва да се съхраняват в закрити помещения, общините трябва да са готови с площадки за загробване на животни при възникване на огнище на заразата. Предстои да се изготвят графици за огледи в горски и полски територии, препоръчва се и засилен контрол върху автомобилите, които превозват птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтрепайте де що имат хората в задния си двор, че другарите от Билла, Лидл, Метро пак не са доволни от оборотите си!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В профилактиката е истината.
2
4
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Ковид 19 е *** грип.Ходи по овцете,които гледат новини
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше хубава практика да пръскат срещу ковид-19 от селскостопански самолети, защо не и срещу птичи грип докато е рано? И с дронове ставаше.