Белодробната болница във Велико Търново остава без лекари

Възможно е дори да затвори след Нова година, предупреди шефът й
12 дек 2020 16:43, Красимир Ангелов
47
Белодробната болница във Велико Търново остава без лекари
Снимка: БГНЕС

Белодробната болница във Велико Търново спешно се нуждае от лекари за Covid отделението си, в противен случай може да затвори след Нова година. Има болни медици, както и лекари, които са подали предизвестия за напускане, предупреди нейният управител д-р Стела Денчева, съобщава БНР.

Ситуацията в общинската белодробна болница "Д-р Трейман" е изключително тревожна заради липсата на медици и постоянно растящия брой заболели. В Covid отделението се лекуват 19 болни, има и други пациенти с неспецифични белодробни заболявания, както и болни с туберкулоза.

При нужни осем лекари, в болницата са едва трима, което я обрича, заяви управителят д-р Стела Денчева:

"Даже много се притеснявам какво ще се случи от началото на следващата година, защото тогава има вероятност дори болницата да затвори. Колегите не желаят да работят с пациенти с коронавирус", заяви тя.

Двама лекари вече са напуснали, а други двама са с предизвестения. Според д-р Денчева причината е, че стимулите за работа на първа линия могат да се получат от един работодател, а част от лекарите в белодробната болница са на допълнителен трудов договор.

Болницата е уведомила за проблема медицинските университети и здравните власти, пуснати са и обяви за платени дежурства, но на този етап няма кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
. преди 3 години
До ...40Ти нямаш професия. Нищо не зависи от теб и никой не разчита на теб, ти се стегни, направи нещо есенциално.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Киро Брейка ще лекува с шумкарска песен.
38
2
 
8
 
! Отговори
Магистрали да има преди 3 години
Важното е да има магистрали и да успяваме с "усвояването" на еврофондовете. Ако чекмеджето е пълно, значи всичко е наред. Народът да умирга, докато си пее одата на радостта и развява пижаменото знаменце със звездички. Благодарности на Меркел и на фондацията Ханс Зейдел за създаването и подкрепата на ГРОБ. Ако не са герберастите, комунистите ще дойдат на власт, ще спрат евро фондовете и мафията ще остане без финансиране.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ..."Това е призвание, не само пари"Така е, но всеобщото обществено старание за препълване на болниците и липса на каквато и да е съпричастност може да убият и най-големия идеализъм.
36
4
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
Дядо ми лека му пръст е бил военен лекар в две войни и то ДОБРОВОЛЕЦ. Хайде малко да се стегнат. Това е призвание, не само пари. Най- хуманната професия я обърнаха на лаъш вериш. За този, който пише,че 7г бил посветил- ами и аз посветих 6 за обучение и безброй квалификации, за които платих, но не бягам от отговорност в професията си. Това е абдикация, което правят.
35
1
 
16
 
! Отговори
ivan преди 3 години
Преди 2 седмици ме изписаха от тая болница.За 7 дни бях готов след Корона.. Изключително внимателни лекари,сестри и санитарки!!Благодаря на всички за вниманието и професионализма!Всички са преуморени,претоварването е огромно.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не упреквайте лекарите и медицинските сестри ,те не бягат от ковида .Бягат от управителя на болницата ,който не е работил с нея и при нея ,не знае нейното поведение към колеги ,сестри и санитари .Болницата ,ако затвори врати ,ще затвори заради управителя на болницата Доктор Стела Денчева .Как толкова години болницата съществува и лекари и медицински сестри имаше .Не напразно има една българска фраза ,че рибата се омирисва от главата .Ако се смени управителя ,ще даде нов старт на болницата .
33
0
 
10
 
! Отговори
До34 преди 3 години
Иде реч за цяла белодробна болница с ковид отделение,в която лекарите са останали САМО трима!
32
9
 
8
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
АКО СТАНЕ ВОЙНА....ПЪРВО ЩЕ ИЗЧИСТИМЕ КОМУНИСТИТЕ И ШЕ ГИ РАЗСТРЕЛЯМЕ...!ТОЧНО ЗАРАДИ ТЯХ СТАВАТ ТИЯ ПРОСТОТИИ С ЛЕКАРИТЕ И СЕСТРИТЕ!ИЗГОНИХА ГИ ПО ЧУЖБИНА ...ЗАРАДИ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ..А СЕГА ГИ ТЪРСЯТ СЪС СВЕЩ!КОМУНИСТ ЛИ Е --КУРШУМ У ГЛАВИ..!
31
5
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Дописника, нещо не разбирам. На 19 белодробно болни са нужни 8(!!!!!)лекаря? За Търновлии ли иде реч или английското кралско семейство ще се лекува там?
30
2
 
13
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ТЪРСЕТЕ СИ ВРАЧКИ И АСТРОЛОЗИ ,БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААВИКАЙТЕ ОТ РУСИЯ ДЖУНА И КАШПИРОВСКИ....ДА ВИ ЛЕКУВАТ ЗА "БЕЗ ПАРИ"!НАЛИ НАШИТЕ ЛЕКАРИ БИЛИ МОШЕНИЦИ И РАБОТЕЛИ ЗА ПАРИ И ЗАТОВА ГИ БИЕХТЕ...?
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на война, войника е на първа линия, по време на пандемия, лекаря бяга..
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"През комунизма,такива лекари щяха да бъдат разстреляни показно,за държавна измяна..."Таратанци. Ти четеш ли - на допълнитеелн договор са. Просто не искат 2 дена дежурства в ковид на едно отделение, после двата дена дето трябва да почиват - да са на дежурство в друго отделение и после пак на първото и така до безкрай. Като на 2-рото място им плащат 900 лева - ай сиктир второто място.
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През комунизма,такива лекари щяха да бъдат разстреляни показно,за държавна измяна...обвинението щеше да е страх пред лицето на врага
26
12
 
10
 
! Отговори
Бачо до 25 преди 3 години
Просто искам тези корумпирани,безграмотни и алчни индивиди,наречени доктори,да си изпълнят задълженията и клетвата,която са дали.Междо другото имам имам собствен бизнес и всеки месец внасям една камара осигуровки,който отиват за тези нищо неправещи индивиди,който сега дезертират.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отделно най-тежката работа се поема от медицинските сестри, а не лекарите..
24
10
 
17
 
! Отговори
Гостун преди 3 години
Свикнаха да не работят и сега когато трябва да поработят ...бягат! 1000лв на месец на личен лекар е като обезщетение, че трябва 4 часа да си вдига телефон и да ругае пациента!
23
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато тия лекари са учили 7 години, други хора са му плащали за обучението, произвеждали са храна за да се храни, осигурявали са енергия за да му е топло. Това се нарича общество. Да приемем че има един супер умен лекар, най добрия на света, и го оставим на един остров, сам самичък. Каква ще е ползата от това че е супер умен и кадърен лекар ако няма други на този остров. И можеше ли той, без други хора, да се превърне в супер лекар? Ако нямаше кой да го обучава?
22
4
 
12
 
! Отговори
До бачо преди 3 години
Всеки неграмотен *** иска умните хора да са му роби. Неграмотното *** харесва инквизицията и мрази успешните хора! Загубеняк! Хващам бас, ме всеки ден обясняваш на дебелата си и грозна жена колко си велик, ама как другите те прецакват.
21
2
 
2
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
АНОНИМНИ КОЛКО СТЕ НЕ ЗНАЯ???НО АКО Е ЕДИН Е ЛОШО. НЯКОИ ОТВАС ОБИЧАТ ДА СЕ ДРАЗНЯТ.. ФОРУМА Е ДОБЪР И ХОРАТА СА ГРАМОТНИ..ВСЕКИ Е ПРЕЖИВАЛ НЕЩО. И ГО СПОДЕЛЯ. ИМА СЪС СИГУРНОСТ И НЕ ДОБРИ ЛЕКАРИ И СЕСТРИ. НО. НЕ ВСИЧКИ.