Белодробната болница във Велико Търново остава без лекари

Възможно е дори да затвори след Нова година, предупреди шефът й
12 дек 2020 16:43, Красимир Ангелов
47
Белодробната болница във Велико Търново остава без лекари
Снимка: БГНЕС

Белодробната болница във Велико Търново спешно се нуждае от лекари за Covid отделението си, в противен случай може да затвори след Нова година. Има болни медици, както и лекари, които са подали предизвестия за напускане, предупреди нейният управител д-р Стела Денчева, съобщава БНР.

Ситуацията в общинската белодробна болница "Д-р Трейман" е изключително тревожна заради липсата на медици и постоянно растящия брой заболели. В Covid отделението се лекуват 19 болни, има и други пациенти с неспецифични белодробни заболявания, както и болни с туберкулоза.

При нужни осем лекари, в болницата са едва трима, което я обрича, заяви управителят д-р Стела Денчева:

"Даже много се притеснявам какво ще се случи от началото на следващата година, защото тогава има вероятност дори болницата да затвори. Колегите не желаят да работят с пациенти с коронавирус", заяви тя.

Двама лекари вече са напуснали, а други двама са с предизвестения. Според д-р Денчева причината е, че стимулите за работа на първа линия могат да се получат от един работодател, а част от лекарите в белодробната болница са на допълнителен трудов договор.

Болницата е уведомила за проблема медицинските университети и здравните власти, пуснати са и обяви за платени дежурства, но на този етап няма кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
12
 
13
 
! Отговори
Бачо преди 3 години
На всички напуснали(дезертирали) лекари да се отнемат дипломите и да се пратят да чукат камъни в Белене.Докато лапаха по една камара пари не реваха,сега когато трябва да изпълнят дългаси се крият като мишки.Все едно пожарникарите да напуснат щото в даден периот имало много пожари.
19
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тоя форум верно е утайката! Вместо да си гледате чаветата, за да са поне малко грамотни, а и вие да научите нещо, седите и броите дежурствата на хора, които са учили 7+ години, за да ви лекуват хемороидите!
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е болница която е точно профилирана за белодробни заболявания,не съм сигурен но може би е единствената в Северна България!Хора които са се сблъсквали ежедневно с Жълтата Гостенка бягат като дявол от тамян от тая гад!
17
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Хипократовата клетва нищо не пише да за рискуване на собствен живот, за да лекуваш животни, докато те бият и псуват, в най-мизерни условия и без заплащане!Вие не искате лекари, а роби, които да ви вървяъ по простия ***, дето си го вяхте цяло лято по Гърция и завдения.Не може едни да работят от март по 72 часови смени, а други да св излежават на диван със схема 80/20!
16
25
 
15
 
! Отговори
Веси преди 3 години
Доброволно са станали лекари.Стана напечено и зарязват болницата. Интересуват се само от парите.Търговци.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро съвсем няма да има. И не само лекари.
14
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми ако и онези мъже от енергото решат да напуснат работа, щото не искат да си рискуват живота зимно време да оправят кабели, да се катерят по стълбове 20 метра по дерета и планини? И тези от ВИК също, щото като се запуши канализацията трябва някой да чисти фекалите на лекарите? Каква цивилизация ще имаме тогава?
13
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А хипократова клетва? Или тя е само парлама.
12
7
 
21
 
! Отговори
АлъшВериш преди 3 години
Превърнаха лекарската професия в търговия и лекарите в търговци. Като не им е на далавера - напускат както всички други работници. Никой никому не е длъжен - свобода - нали така. Какво очаквахте?
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Пак ли изходни визи, дрОгарю?Може, но преди това ще ви се наложи да ни изкарате от ЕС и НАТО и да ни пришиите към северна азия (лелеяната ви мечта)
10
3
 
15
 
! Отговори
Меркел преди 3 години
Не бойте се - ще ви внесем лекари и инженери от третия свят. Идват на талази - нали виждате.
9
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже на тия лекари трябва да им се забрани достъп до цивилизацията. Сами да си произвеждат тока, месото, доматите, автомобилите, всичко онова което други произвеждат, да им се наложи пълно ембарго. Да си живеят първобитно, като през каменната ера.
8
1
 
25
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Бибитко ще докара с жипа
7
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са толкова лекари колкото аз космонавт. При хубави времена не харесват 50 лева за 10 минути преглед. На такива лекари трябва да им се забрани да практикуват професията, защото въобще не може да им се разчита. Не дай си боже да стане война, те първи ще избягат.
6
1
 
27
 
! Отговори
Дрямката преди 3 години
Важното е че имаме стадиончетанови трибуниплеймейткии сървайвърки в изобилие!Винцеремос, дрОгаре!
5
3
 
16
 
! Отговори
Бибо ДО анонимния. преди 3 години
АНОНИМНИ. Това не е ДЕН ДВА ТОВА ЗА ТЯХ ВЕЧЕ ИМ СЕ СТРУВА ЦЯЛА ВЕЧНОСТ. И то за какво??? ЗА1200ЛВ И 800 ЛВ ЗАПЛАТА. УЧИЛИ ДАВАЛИ КЛЕТВА. А МАН СЪС ТАЗИ ПОДИГРАВАКА ЩЕ ДАМ 1000 ЛВ. АМА ДОГОДИНА. РАБОТЯТ ХОРАТА. НО ПОНЕ ДА СИ ЗАСЛУЖАВА. КОЛКО СИ ОТИДОХА ОТ ТЯХ...
4
5
 
6
 
! Отговори
Мю Мюн преди 3 години
До Анонимен... а най добре баба АийШе - баячката от Маалата . Всичко знае ... всичко лекува ... Да затварят цялата болница . И без това като отида там и все искам да пребия някого...
3
3
 
11
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
БОЙКО ПОМОЛИ СЕ НА МЕРКЕЛ И КРУЦ БАРЕМ ТЕ СЪЖАЛЯТ И НИ ВЪРНАТ СЕСТРИТЕ И ДОКТОРИТЕ. ТИ ПОНЕ ХУБАВО КУЗЕРУВАШ...НАПРАВИ ПЛОНЖА...
2
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станали лекари, пък сега не искат да работят с болни от това или онова... лиготии
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да си внасяме китайски, че тия за нищо не ги бива