Протест срещу новите цени на водата

Диапазонът е широк - от поскъпване с 6 на сто за София, до поевтиняване с близо 22% за Видин
15 дек 2020 23:35, Петя Славова
0

Протест пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране заради новите цени на водата от началото на следващата година.

Диапазонът е широк - от поскъпване с 6 на сто за София, до поевтиняване с близо 22% за Видин, предава Bulgaria ON AIR.

Окончателното решение за цените трябва да бъде взето на заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране на 23 декември.

"Тук сме днес да кажем "не". КЕВР в продължение на 11 години мачкат българския народ, осъществяват му геноцид и българските граждани трябва да се замислят как ще плащат високите цени на водата", заяви адвокатът Стефан Сталев.

"Самото поскъпване няма никаква пазарна логика в момента, тъй като те не инвестират в инфраструктурата, а в същото време се повишава цената", коментира един от протестиращите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година 3 месеца платих вода по 50 и нагоре лв.,без да си променяме по никакъв начин навиците-къпане,пране,миене на съдове.Същевременно тока ни е 40-45лв.За първи път ни се случва вода да е по-скъпа от тока.Това за София.
12
1
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Но не просто срещу цените трябва да се протестира, а срещу цялостната структура на управление и регулацията на тези цени. Време е за няколко дългосрочни присъди на председателя на КЕВР, на поне половината членове на КЕВР и шефове на В и К дружества, които са затънали в икономически престъпления. Защото именно тези престъпления на многото длъжностни лица са причина за над 50 пъти по-високата цена на водата.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А цените са от лобистката комисия ,която работи 30 г. за нашите фирмички ,било ток или газ ,водичка )
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С цел опазване на здравето на членовете на секционните комисии, бюлетините пуснати в урните от избирателите няма да се броят, а направо ще се изхвърлят, защото хората които са ги попълнили може да са били заразени с Ковид и така да заразят членовете на комисиите. Вместо тях ще се броят други бюлетини, които са фабрично дизенфекцирани и идват направо от печатницата в Костинброд.
9
1
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
вижте кой и какви ни управляват
8
9
 
2
 
! Отговори
Брей преди 3 години
Много активни тия с уврежданията на Мая манолова и Хросто-маджото от буджака
7
10
 
1
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Мачкай ,Бойкооооо! Мачкай здраво комунистите!!!
6
3
 
0
 
! Отговори
Зелен ЕвроЖендрВеган преди 3 години
водата не я пречистваме за Естрогени, така повече стават Жендр като нас, на тайна хормонална терапия сте, без дори да подозирате!
5
8
 
9
 
! Отговори
Кицо Беге преди 3 години
Това е нищожна цена за удоволствието да те управлява пожарникар
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пием вода песок.
3
2
 
17
 
! Отговори
Димитър Попов преди 3 години
За Бога, братя, спрете да им Плащате!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В КЕВР няма специалисти от това страда цялата страна. Щом любовницата на Шушулов учила археология 10 г., сега се води гл.експерт по природен газ, няма как да очакваме нещо добро. Калинките нямат знания.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водата си е вода, за да се повишава цената трябва да се повишава качеството на водата. Какво се промени от вчера насам, че ще искат увеличение. Туй е измама за милиони печалба и подигравка с потребителите и монополизъм.