Заблудено диво прасе предизвика катастрофа на АМ "Тракия"

Кой плаща щетите след инциденти без виновни?
15 дек 2020 10:24, Ния Христова
61
Заблудено диво прасе предизвика катастрофа на АМ "Тракия"
Снимка: Pixabay
"Разсеяно прасе" стана причина за пътно-транспортна злополука. Животното било в района на АМ "Тракия" близо до отбивката за Костенец. Глиганът попаднал под гумите на два преминаващи автомобила. При удара им нанесъл тежки поражения. Първата кола е с напълно разбита предница, а водачът й изпаднал в шок от преживяното.
 
Предположенията са, че "заблуденото прасе” е било част от популацията на близък резерват, където дивите свине се отглеждат напълно свободно. Оказва се, че липсата на "автокаско" при подобен инцидент го вкарва в графата "случайно събитие" и застраховка не се изплаща.
 
"Беше късно вечерта. Изпреварвайки в рамките на ограничението на пътя се появи диво прасе. Имах по-малко от секунда за реакция. Едва овладях колата и отбих в аварийната лента", разказа Ивелин Тодоров пред Нова ТВ.
 
"Обадих се на застрахователите и те ми обясниха, че такова ПТП не влиза в техните отговорности", казва още той.
 
Ивелин разказва, че полицията също е дошла на мястото. По думите на шофьора на репатрака те взимат прасето. Собствениците на колата смятат, че е нужно в този район да се постави знак, че на мястото има животни, които преминават. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си ремонтира колата и да съди АПИ за всички щети и съдебни разходи... Не е редно на автомагистрала да има животни! Затова трябва да има надеждни огради в продължение на цялата автомагистрала.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че знак ще поставите (ако поставите), защото парите за ограда ще бъдат в джобчето на някоя калинка обядваща за сума от трицифрено число....
48
0
 
0
 
! Отговори
Преди преди 3 години
5 месеца играх подобен филм на междуселски път. Прасе около 100 кила, шмугна се пред двигателя иначе щеше да ме обърне. Смляна броня, дифузьор и 3 радиатори, смачкани тръби на климатика към компресора, отнесена *** под двигателя. Щетите надхвърлят 2к. Изкочи светкавично, дори и не разбрах какво става само видях в огледалото за обратно виждане нещо да се премята. Неизбежна ситуация.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължение-------Кой плаща щетите при този инцидент?
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека разгледаме друг интересен казус.Камион с всички необходими документи превозва десетки прасета, обаче домашни.По неизвестно стечение на обстоятелствата, един Свинчо с тегло и габарити, равни на теглото и габаритите на дивото свинче от снимката, успява да избере Свободата и бяга от камиона.За съжаление, радостта му от свободата е твърде кратка, защото след няколко минути попада под гумите на автомобил и загива. Междувременно, камионът си пътува спокойно към крайната цел.--------
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият прас, откъде да знае, че е магистрала - няма огради, няма нищо, решил е, че е селски път
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кой плаща щетите след инциденти без виновни?" Важен въпрос, но още по-важен е въпросът "С какво право наричаме магистрала разграден път, на платното на който безпрепятствено може да излезе прасе" Когато разказваш на мат'ряла, че си построил магистрала и мат'рялът ще стига по нея до морето за 3 часа и изведнъж на разградения път излиза глиган, мат'рялът се чувства грубо излъган и жестоко оскърбен от подвеждащата реклама.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50Може би ПТП, щото би изпаднал в хипотезата на участник в движението. Нали се е движил по пътя. Обаче, не е много ясен казуса с редовността и изправността му - книжка, застраховка, ГТП, светлини, тест за алкохол и наркотици, и т.н.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Би трябвало да съдят стопаните на пътя, че не са поставили необходимите ограждения, така че животни да не могат да излязат на пътя. Въпросът е ако глигана е дошъл по отбивката на пътя, тогава какво става.
41
0
 
8
 
! Отговори
??? преди 3 години
Цитат: Оказва се, че липсата на "автокаско" при подобен инцидент го вкарва в графата "случайно събитие" и застраховка не се изплаща.*Някой разбра ли го Аз не успях.
40
0
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
И най-вероятно полЮцията е съставила акт на шофьорите за несъобразена скорост !!!Те друго не знаят, а щях да забравя, срещу съответно заплащане могат да направят всеки фиш или акт неправомерен !!!
39
0
 
16
 
! Отговори
има нещо гнило тука преди 3 години
Собствениците на колата смятат, че е нужно в този район да се постави знак, че на мястото има животни, които преминават.Не през магистралата има заграждения и не трябва да се мотаят никакви прасета!
38
6
 
3
 
! Отговори
Вторник преди 3 години
Природа, кой да плаща!? Карайте внимателно. Весели празници!
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си счупят ръцете да трият коментари ти я от герберските новини да покрият на чекмеджето хубавите магострали.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То като няма контрол по качеството на Асфалта то Прасетата ще правят контрол на Асфалта, дали ще устиска до другата година ....затова Свинчо е бил там !
35
0
 
4
 
! Отговори
Ами 21ви век сме!! преди 3 години
Преди време в Канада имаше случай с крави на аутобана !Слезли от катастрофирал ТИР! Осъдиха шофьора за безразсъдно каране!.....А в Норвегия пускат крави свободно на пътищата/не аутобан/,които са с чип и бродят като бездомни из страната,пасат си на воля и ги прибират след време.Има отдалечили се на десетки километри от стопаните си.
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де преди години нямаше мрежи,нямаше 5 метрови огради и нямаше инциденти,защо така ? Може би защото няма диви прасета ?
33
1
 
23
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Доста глупаво се изказваш момко.Такива като теб и 34 и 35 явно не сте сядали още зад волана !!!Мрежи има ,такива ,,умници" като вас ги прекъсват!!!По цялото протежение на ,,Тракия"близо до села са си направили,, проходи"местните. И това не е от вчера а от много години преди да сте били родени.Още като сложиха защитни мрежи на магистралите! Тази ,,война с тъпият селянин" е отколе!!!
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да наемат Адвокат-да съдят агенция пътна ифраструктура
31
1
 
6
 
! Отговори
На хартия преди 3 години
Това е магистрала само на хартия. Виждал съм лисици. Човекът трябва да съди този,който стопанисва и ремонтира тая измислена магистрала. В САЩ американец би съдил до депка и би получил солидно обезщетение.