Ново огнище на COVID-19 в дом за стари хора в Хасково

Един от обитателите там е починал
17 дек 2020 22:46, Ния Христова
6
Ново огнище на COVID-19 в дом за стари хора в Хасково
Снимка: Pixabay
Ново огнище на коронавирус е регистрирано в дом за стари хора в Хасково. Открито е при редовното месечно тестване в институцията. Един от обитателите на дома е починал и предстои да бъдат взети още проби.
 
Тестването на голямата част на потребителите и персонала на старческия дом в Хасково е извършено във вторник. 23 от резултатите са излезнали положителни. Същата вечер е починал и един от домуващите там - на 88 години. На този етап не се знае как точно се е стигнало до заразата, но най-вероятно тя е влязла в дома чрез персонала.
 
"Още от 6 март сме забранили свижданията. Имаме да тестваме още 32 служители и около 60 потребители", обясни пред Нова ТВ Пламен Кузманов, директор на Дом за стари хора "Кенана" в Хасково.
Още по темата
 
"Сградата е голяма. Отделени са тези, които са дали положителен резултат. Това са 18 души. Отделени са на 3-тия етаж в едната част. Има хора на същия етаж, които са с отрицателни проби, но те са трудноподвижни и са отделени в други стаи", обясни Мария Вълчева, зам.-кмет на община Хасково.
 
"Всичките, които са с положителни проби, нямат никакви симптоми. По принцип в дома имаме трима фелдшери и 12 медицински сестри", обясни директорът Пламен Кузманов.
 
Три положителни случая на коронавирус са отчетени и в дом за мъже с психически отклонения в село Радовец. Предстои тествани на всички останали там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.