Нов опит: Продават болницата в Радунци

Началната тръжна цена на сградата на болницата е 417 600 лв.
21 дек 2020 21:40, Красимир Ангелов
16
Нов опит: Продават болницата в Радунци
Снимка: БГНЕС, архив

Най-голямата някога белодробна болница у нас, която от близо 5 години тъне в разруха, отново е обявена за продажба, става ясно от обява на Частния съдебен изпълнител.

Началната тръжна цена на сградата на болницата е 417 600 лв.

Още по темата
Сумата е под данъчната оценка на имота, който е с разгърната застроена площ от 15 220 кв м, и се намира на територията на 58 дка.

Обявата е пусната на 16 декември, като документите за участие и депозит се приемат от 25 януари до 25 февруари 2021 година

Търгът е обявен в полза на главния взискател, електропреносното дружество ЕVN, което си търси 130 000 лв с лихвите. Обявеното в ликвидация дружество „Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатични заболявания“ ЕООД  дължи общо 1,6 млн лв към персонал и доставчици на лекарства, консумативи  и др., съобщава "Монитор".

Специализирана болница за белодробни болести в Радунци е разположена сред зелените склонове на южната част на Тревненска Стара планина на 670 метра надморска височина. Мястото за построяването на болницата е избрано от лекари и учени, които след 20 месечно проучване установяват, че това място в Стара планина е с изключително чист въздух и това е подходящо за всякакви белодробни проблеми.

В крайна сметка централният болничен корпус е с разгърната застроена площ от 15 220 к.в м. На 4-те етажа са разположени лекарски и административни кабинети, рехабилитационен център, операционни и стационарни зали, санитарни помещения, складове, столова и др. Имало е дори кино-салон, сцена и гримьорни и богата библиотека. Около болницата се появяват и няколко блокчета, в които са живели медиците, дошли в Радунци от цялата страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 3 години
Много философи и нито 1 желаещ да я купи.. За пореден път.. Аман от философи
12
3
 
2
 
! Отговори
haha преди 3 години
Трябваше да почнете с Пирогов. Сградите му са в София, доста парици ще паднат.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко върви по план, скоро някой велик мутра чалгафонски типичен нагъл българин ще я приватизира и воала, спасител създал работни места с парите от източването на същата тая болница или някое друго държавно предприятие а стадото ще му ръкопляска под команда и ще пуска обяви да събира пари за лечение на деца защото държавата нямала пари да лекува народа си, а има пари за джипове на великите мутри
10
3
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Доближаваме ли се до мечтаните Е Боулън 5 000 000 българи?
9
3
 
3
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Закривай болницата.Народа измря вече.
8
5
 
17
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Австрийците от ЕВН ще плюскат пържоли и ще пият червено вино, австрийските пенсионери ще получават високи пенсии с откраднатите от България пари, а българите ще духат супата и няма да има дори къде да се лекуват... Благодарете на ГЕРБ и на онуй от Банкя.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3То и едни бананчета - с по 100 препарата по тях...
6
1
 
14
 
! Отговори
Да се знае и помни! преди 3 години
До Анонимен 3"демокрацията" - градена от бивши комунисти, мутри, лакеите им и доносниците им!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я!Че то колкото последния апартамент на Цв.Цвъ.
4
0
 
19
 
! Отговори
минувач преди 3 години
едно кюлче от чекмедженцето - ще е повече от достатъчно...Проклети да са!
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко унищожи демоНокрацията. Ама важното е, че има банани и бонбончета тик-так...
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ако си отвори чекмедженцето и се изкиха срещу му, ще се разхвърчат евраци достатъчно да се платят задълженията на болницата, са се реновира, оборудва със съвременна апаратура, да се облагороди около нея и ще останат пари за една година заплати на лекари и персонал. Ако пък се спъне в шкафчинциту и паднат две три кюлчета, не всички, от Джон хопкинс ще дават Радунци за пример и ще ги търсят за консултации.
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тая болница ще имаме голяма нужда, не СМО сега, но и години след като отшуми пандемията. Много хора ще имат тежки последици от болестта и там е перфектното място да я получат. Дадоха милиарди за непроизведени самолети. Толкова ли не могат да платят задълженията и да я оправят.