Половината от собствениците на заведения не искат да отварят

Това показва анкета на СЗБ
22 дек 2020 12:38, Петя Славова
20
Половината от собствениците на заведения не искат да отварят
Снимка: БГНЕС

49% от членовете на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) предпочитат обектите им да останат затворени, а 51 на сто отново да отворят врати за своите клиенти, показва анкета на СЗБ, проведена сред 1700 ресторантьори, предаде БНР.

Въпреки резултатите от анкетата, от сдружението настояват собствениците на ресторанти да получат право да работят. Съгласно действащата в момента заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов обаче те трябва да останат затворени до 31 януари.

Още по темата

"Според нас ситуацията е изпусната от контрол, защото получаваме много сериозна дискриминация,  всички големи търговски обекти са отворени", коментира председателят на СЗБ Емил Коларов,

"Нас ни притеснява друг въпрос – дали хората ще празнуват Нова година на места без абсолютно никакъв контрол, където няма вентилация, и дали ще я отбележат в помещения, които са наели, с повече от 15 души'', продължи той.  

Според Коларов най-разумното решение би било да се разреши на собствениците на заведения да работят на Нова година при строг контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разказахте играта на ресторантите обаче хотелите на депутатите си РАБОТЯТ Малките рибки да умират интересно обаче идват избори
17
0
 
8
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
тия чували ли са за разлика между обекти, където се продават стоки от първа необходимост, и обекти които са развлекателни и може да мине и без тях?Бойният вик на всички, дето нещо не им изнася "Дискриминация".Е този път няма да мине...
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празненство и дисциплина - това е оксиморон, както би казал един тв водещ и политик. Какво да го коментираме повече?
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв строг контрол в полунощ, когато всички са пияни и вдигат задравици? С маски ли ще пият през цялата нощ или ще са на отстояние 2,5м един от друг, седнали културно на маса само членове на домакинство? В дискотеката. Представям си строгия бодигард със строг поглед как контролира всички в заведението.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиите работят така - неграмотни писачи съставят статии по поръчка на управляващите и 2-3 тр.ола,самите писачи най-често,пишат коментари в подкрепа.Това не променя истината,а тя е, че пресолиха манджата с вируса яко,целенасочено, в полза на единици управляващи света, шепа хипохондрици се поболяха от ужас и няколко тр.ола викат до разпаряне в полза на управлението.Повечето нормални хора нито го вярват всичкото това,което се излива,нито са съгласни да издържат купища администрация по диваните!
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжите на управляващите съвсем нагли станаха вече. Не познавам нито един човек с принудително затворен бизнес, който да не плюе по тъпите им решения и да не иска да ги разкара с лопата и да отвори.
12
6
 
7
 
! Отговори
Прокурорско синче преди 3 години
видя се. вирусът е само по телевизията. отваряйте. искам чалга и да ям.манекенките в джакузито.имам пари за харчене.отваряйте
11
5
 
6
 
! Отговори
Много умни тия бре преди 3 години
Да отворени за един ден Ами то заразата става за един час, така на 10 януари ще стане мазало. Не да много интелигентни но е разбираемо:)
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен не трябва да работят особено на празници, хората се веселят - пият, викат ,танцуват без никакви мерки и това е напълно нормално, но не и в тази обстановка, затова по-добре затворени. Пре лятото видяхме спазването на мерките в заведенията - никакви маски и ръкавици от сервитьорите или се носят като лигавници, никаква дезинфекция на маси и столове, никакво отстояние между масите, приборите ги опипват преди да ги дадат, пръста в чинията с яденето, а в кухня не искам и да знаят за хигиена
9
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да се слагат всички под общ знаменател.В моят квартал има прекрасна,че и полпулярна кръчма в която огромна част от продуктите са лично производство на собствениците и са екстра качество.Цените са смешни освен това.Сега обаче и те не могат да работят заедно с останалите ресторантьори.Но да не размиваме темата,тук не става дума за качеството на ресторантите(всеки си избира дали и в какъв да ходи),а за логичността и съобразността на мерките или по скоро за тяхната абсурдност.
8
1
 
2
 
! Отговори
хах преди 3 години
Нищо не се разбира от заповедта. Може ли да се наеме помещение, в което до 15 човека могат да си празнуват без да са нарушили закона или не ?
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея кво пак реват... Да забранят Коледа и Нова Година ли искат?
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и аз искам заплата без да работя но няма ,духайте супата ,с нови щам ,отваряне за май догодина )
5
5
 
13
 
! Отговори
ф преди 3 години
В кръчма не съм влизал от много години!Веднаж един приятел ми показа,как събират ракия,мастика и водка в различни шишета под тезгяха,и след това тоя боклучарник ти го наливат!От този момент-край!
4
1
 
28
 
! Отговори
От кухнята преди 3 години
Работил съм в доста кухни. Собствениците искат по евтино от най евтиното да се зарежда. Работехме на всякъде със АРО линията на Метро. Кило кашкавал е....7 лв. Правете си сметката какво има вътре
3
2
 
18
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Прав е предния. Бивш барман съм...е студентските години. Но не се събираше колата, а твърдия алкохол. Недопити уискита, водки се набухват в една чаша...и да заповяда следващия. Идва ***...иска Балантайнс, получава сбирка от 4 чаши по малко..ако не стига верно допълвахме с балантайнс
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам от години в ютюб руските блогери В Русия имат голям проблем - в магазините за хранителни стоки е пълно с продукти с изтекъл срок на годност Блогерите ходят с камерите събират такава стока и викат полиция От тях научих всички номера на търговците Току що гледах '' Photohunter '' - последния клип Просто ужас - рафтовете пълни с храна с изтекъл срок У нас правят същото, всеки път гледам в нашите магазини и като намеря нещо с изтекъл срок , викам управителя и искам да махне всичко
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писах го вече - лично съм виждал как сервитьора събира от масите празните чаши , на дъното на някои има недопита кока-кола Барманът зад бара скрито от погледа събира недопитата кола в нова чаша и я дава на сервитьора и той я носи на нов клиент Не разбирам хората които с кеф ходят по заведенията ...