Начинът на формиране е причината за високите сметки за парно

Така е заради принципа на прогнозни резултати, обясни експерт
Обновена: 23 дек 2020 12:21 | 23 дек 2020 12:05, Петя Славова
20
Начинът на формиране е причината за високите сметки за парно
Снимка: БГНЕС

Избраният начин за оформяне на сметките е една от причините за по-високите цени в тях - това е принципът на прогнозни резултати, на измерени стойности и на начин за разпределение. Това заяви пред БНТ Антон Иванов от Българския енергиен и минен форум.

Още по темата

Някои хора са се оказали с по-високи сметки, но накрая на годината с изравняването би трябвало те да се урегулират, смята експертът.

Иванов добави, че принципът за оформяне на сметките на годишна база продължи твърде дълго и затова буди недоволство сред клиентите.

"Тъй като значителна част от ценовите параметри дружествата вече определят на месечна база, би трябвало и сметките на битовите потребители да могат да се определят на месечна база", коментира той.

КЕВР е обърнал внимание на топлофикациите за оформянето на фактурите, призовал ги е да комуникират по-разбираемо с клиентите си. Това обаче не означава цените в сметките да не се платят, подчерта Иванов. Според него тенденциите са за плавно повишаване на цените.

"Цените по-скоро ще се повишават и то не толкова заради цените на природния газ, който засега се движи в едни очаквани граници, а за това, че се повишават други ценови фактори, които оказват влияние на цените, но това би трябвало да е в рамките на инфлацията, т. е. на един нормален тренд на повишение", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да така е сметката така сеформира та никой да не разбере как точно, дори и служителите и товаеначина за по-лесно крадене от народа.
17
1
 
2
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
До НЕ ИСКАМ ПАРНО! - не само не ни плащат наем, при положение че те печелят пари за това че ползват наша собственност! Но освен това и искат пари за услуга която не сме поискали, и в много случаи и не ползваме. (например имам апртамент който по различни причини не ползвам и всичко е спряно - ама за парно и топла вода трябва да плащам - заради тръбите, нищо че от години никой не е влизал там. )
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Някои хора са се оказали с по-високи сметки, но накрая на годината с изравняването би трябвало те да се урегулират, смята експертът..."===============Ех, да можеше господин експерта да ми обясни и що все ние сме от страната на булката?(Да ме прощава Доктора за заемката)
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
eee...ne pokasahte edna fucktura na tva softporno...da se razmarda coronata i da zablesti diamandite :)
14
1
 
5
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 години
ТОВА ЛИ СА МЕТОДИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ , КАТО МОНОПОЛ:--ДА ОЧИТА РАЗХОДИТЕ НА ТОПЛОТО ЗА ЦЕЛИЯ БЛОК, ВЪПРЕКИ ПОСТАВЕНИТЕ ТОПЛОМЕРИ , ЗА ВСЕКИ ЕТАЖ И АПАРТАМЕНТ ,ЗА ДА МОЖЕМ НИЕ ПОМЕЖДУ СИ ДА СЕ КАРАМЕ И ИЗБИВАМЕ , А ТОПЛОФИКАЦИЯ ДА ОЦЕЛЯВА И ТРУПА ПАРИ НА НАШ ГРЪБ??!СИСТЕМАТА "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"---В ПЪЛНО ДЕЙСТВИЕ!АЙДЕ , СТИГА ВЕЧЕ!ИСКАМЕ ТОЧНИ И ЯСНИ ЦИФРИ ЗА ОЧИТАНЕ НА РАЗХОДИТЕ!!!!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме уж на ежемесечен дистанционен отчет и пак ни пратиха прогнозни сметки.
12
0
 
5
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Докато топломера не стане на вид като водомера, оправия няма да има.А и тогава няма да е много сигурно, понеже ще начисляват кражбите както при водата в графа ОБЩО потребление.
11
1
 
4
 
! Отговори
ПЪЛНА ГАВРА! преди 3 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ Е ЕДИН "АБСОЛЮТЕН МОНОПОЛ"--КЪДЕТО СЕ ИЗТОЧВАТ ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ , В ПОЛЗА НА РАЗНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ И НОВИ ПОЛИТ-ФОРМИРОВАНИЯ!НЕЩАТА ИЗОБЩО , НЕ СЕ СЕ ПРОМЕНИЛИ ОТ ВРЕМЕТО НА Р.Овч; И ВАЛЬО ТОПЛОТО....ВРЕМЕ Е ЗА ТОТАЛНО ПРОМЯНА!
10
0
 
2
 
! Отговори
затуй преди 3 години
До Анонимен 1Защото ще ревнеш накрая, че изравнителната ти сметка е много жестока.
9
2
 
0
 
! Отговори
Гроздан Анасонлийков преди 3 години
До ГлупостиАма топломерите се отчитат веднъж-дваж годишно, затова прогнозират.
8
0
 
2
 
! Отговори
хо-хо-хо преди 3 години
До НЕ ИСКАМ ПАРНО!Тези тръби са си твой байно, купил/наследил/ си ги заедно с апартамента.
7
2
 
7
 
! Отговори
НЕ ИСКАМ ПАРНО! преди 3 години
През моята собственост (апартамент ) минават тръби за "парно"!Поисках от "топлофикация" да ги махнат ("отрежат")!На какво юридическо основание (държавно решение) "частна или държавна фирма" може да има право да се разполага с части от моята лична собственост?Ако не могат да "махнат тръбите" нека да ми плащат наем за ползването!
6
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Сиреч шефа на БЕХ казва че сметките не са големи, защото ви чакат по-големи. Ами така е защото некадърно и послушни калинки като него са разставени за шефове в цялата държавна енергетика! А цените ще растат, за да има за Белене, за крадене, за Путин, за комисионни на Бойко и Шиши, за Ковачки, за Доган, за премии на неработещите миньори, за мръсен въздух.... Много гърла чакат за нашите сметки! Оставка корумпирани некадърници!
5
2
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
КАКВИ "ПРОГНОЗИ" ПРАВЯТ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ ---КОГАТО ИМА ТОПЛОМЕРИ ВЪВ ВСЕКИ ДОМ??!!АЙДЕ , НЕКА НЕ СЕ ЗАЛЪГВАМЕ:ИЛИ ЩЕ ИЗМЕРВАМЕ ТОПЛОТО В ТОЧНИ ЦИФРИ...ИЛИ КАТО ВРАЧКИТЕ , ЩЕ СИ ИГРАЕМ НА "ПРОГНОЗИ"!!!!????НЕ ДАВАЙТЕ ХРАНА НА РАЗНИ БАНКРУТИРАЛИ ПОЛИТИЦИ КАТО "МАЯ-КОСТИНБРОДСКА" , КОЯТО "УЖ--СЕ БИЛА СПРАВИЛА И ОСЪДИЛА ТОПЛОФИКАЦИЯ"...ХА,ХА,ХААААААААААА....НЕ СМЕ БАЛЪЦИ!
4
1
 
9
 
! Отговори
Roslio преди 3 години
Абсолютни глупости са това. Първо да разяснят какво точно мерят общите топломери на входа, защото никой не знае точно. Второ да премахнат коефициента в софтуерът , който отчита въпросните топломери , защото така могат да сложат каквото си искат. Трето хората , които са си спрели парното и за изолирали преминаващите тръби да спрат да плащат , защото така и нищо не ползват. Мошенници.
3
1
 
10
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Я спирайте с тези прогнозни глупости и започнете реално отчитане. Купувате си уредите и ги поставяте на всеки клиент. До кога ще са в соца тия тецове. И аз прогнозирам, че ми трябват още 10000 за бонуси. Ама балъците свършиха.
2
1
 
5
 
! Отговори
Bob Marley преди 3 години
For every bad move that this Jo'anna makesThey got a good explanationПревод - За всяко лошо нещо което правителството прави - те имат 'добро' обяснение...
1
1
 
4
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
Как няма тренд на повишаване на държавни заплати а само на сметки и стоки?! За един приятел питам..