Жена твърди: Нападна ме медик, надрана съм

Инцидентът се случил в плевенска болница
29 дек 2020 10:08,
56
Жена твърди: Нападна ме медик, надрана съм
Снимка: Кадър Нова тв

Жена твърди, че е била нападната от медик в плевенската болница "Д-р Георги Странски". Потърпевшата заявява, че причината за агресията е объркана заявка за рентген. По случая става ясно, че е информирана и полицията, а лечебното заведение започва вътрешна проверка.

Диляна Гелева отива в болницата, след като нейната 80-годишна баба се наранява при падане. От Спешния кабинет са изпратени със заявка за рентгенова снимка. Вместо ребрата на жената обаче, е снимана тазобедрената ѝ става. Оказва се, че заявката е объркана от кабинета. Когато се връщат отново са посрещнати със скандал, твърди жената пред Нова тв.

"В момента, в който ни видя за втори път, се развика: Какво правите тук пак, аз няма да се занимавам с вас цял ден. Обясних, че става въпрос за объркване от нейните колеги. При това ми каза "ти сляпа ли си, ма". Говори ми на "ти", помолих я да се обръща към мен учтиво, защото не се познаваме", разказа още тя.

В един момент се стигнало и до физическо насилие. "Обиждаше ме, каза ми, че ще ме изхвърли. Налетя ми с ръце, цялата съм надрана", обясни Диляна Гелева. Причината за агресията, според потърпевшата била, че извадила телефон, за да снима случката.

Гелева посочи, че са чакали доста време, но не са били ядосани. "Знаем, че медиците са доста натоварени и ние се съобразяваме", добави жената.

При първото посещение на рентгена потърпевшата разказа, че медикът се е държал любезно. "По никакъв начин не съм очаквала, че поведението на този човек ще се обърне на 360 градуса. Обяснявам си го с това, че ни вижда за втори път в рамките на половин час и пак трябва да ни обслужи", коментира Гелева.

Жената каза, че се е опитала да се свърже с ръководството на болницата. Подала е жалба в районно управление, възнамерява да се жалва и в прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
РОМ ЪТ преди 3 години
от скъпата боя е таз мома
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То голяма хубост,нападнал я бил???Не се е родил още този юнак, с такъв мерак!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимко преди 3 години
2017 г.си счупих ръката. Беше на 23 септември. Бяхме в същата болница по спешност.Беше една стара докторка на рентгена.И мен ме овика, аз си бях глътнала граматиката - за първи път си чупех нещо и то на 50год.възраст. Трябваше и снимка на крака да направи - не се знаеше дали не съм счупила и ръка, и крак.Така се кара с мен, направо ми се доплака.После ходих 2 поредни дни да ми сложат гипс. Единият ден чаках 9 часа. Стоях си с нещо като лонгета от гипс и превързано с бинт 2 дена и половина.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, най-сетне една добра новина!!! Лекар да набие нагъл пациент. Простите, необразовани същества решиха, че всичко им е позволено и лекарите са им длъжни! Отново лошо впечатление прави ку.рвенската позиция на медиите! Аз не видях сутрешните блокове да правят интервюта с пострадалата докторка от бърза помощ преди седмица, или десетките им колеги през последните години. Но пък редовно виждам да канят в студиата си нагли, нискообразовани индивиди с претенции към лекарите и обвинения за лекарски гре
40
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Според Гелева поведението на лекаря се обърнало "на 360 градуса", т.е. не се е променило! Ясно колко е умна. Погледнете я добре, дали прилича на българка?
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попадала съм в подобна ситуация, без надигането, така,мче й вярвам. Има ги вече доста с лабилна психика или тотално изпушили. Това не е оправдание да си гадняр, но мнозина не мислят така.
38
4
 
5
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Заслужава не да бъде както ЛЪЖЕ надрана а направо одрана....
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знахарките не баят, къде си учил ти?Нищо не знаеш.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не заслужавате и знахарка да ви бае...
35
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят комсомолец Борисов произведе медиците в свръххора, които имат право да ви тероризират и убиват безнаказано и резултатите не закъсняват.Все пак и медиците са си едни стандартни хомо булгарикуси - не по-различни от нашенски бакалин или автомонтьор.
34
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С това ли е вбесила рентгеноложката - че е антипатична? Не виждам кое и е антипатичното - усмихната жена. Явно ви дразнят хората, които се усмихват.
33
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много антипатична ..прилича на тези от боята..представям си как я вбесила рентгеноложката с дементната си баба
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до д-р ШоВие в коя държава сте лекар?
31
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам, че мнозина правят алюзии, че е ромка, но тази жена си е бугарка. Погледнете се в огледалото и ще видите, че сте същите.
30
15
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Другарят комсомолец Борисов произведе медиците в свръххора, които имат право да ви тероризират и убиват безнаказано и резултатите не закъсняват. Все пак и медиците са си едни стандартни хомо булгарикуси - не по-различни от нашенски бакалин или автомонтьор.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индивиди, прочетете статията преди да коментирате.
28
8
 
8
 
! Отговори
манга- фунга преди 3 години
сигурно не е била осигурена,ние плащаме здравни осигуровки те се преглеждат и вторник и петък без такива-браво на българия
27
7
 
15
 
! Отговори
Б58 преди 3 години
100%е взела да кълне и заплашва медика. Те медиците в БГ са пълна *** това го знаем всички. Но пък ромалесите са 5 пъти по голяма ***. Неуки, нахални и вечно заплашват и винаги трябва да са с предимство. Миналата година се карах с едни пред детското спешно, 5 пъти пробваха да прередят опашката. За 1 дете бяха дошли 7 възрастни предружители!
26
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето лекари в БГ не стават за нищо ако не им платиш. Лично съм бил свидетел многократно как медицински лица се държат надменно и с презрение към видимо беззащитни пациенти, все едно са дошли пред кабинетите им за кеф.
25
3
 
4
 
! Отговори
асвалто риос преди 3 години
Буца.точка.