Борисов: В условия на пандемия строим зали, игрища

Премиерът посети спортна зала и рибарското пристанище във Варна
Обновена: 4 яну 2021 13:14 | 4 яну 2021 13:05, Веселина Йорданова
88

Снимка: Правителствена пресслужба

Държавата направи много за варненци през последните години, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, който посети новото рибарско пристанище в кв. "Аспарухово" във Варна.

Премиерът посочи, че тази изключително сериозна придобивка за Варна ще бъде от полза на рибарите, но също така ще бъде атракция и за туристите.

Още по темата
Пространството около пристанището също ще бъде облагородено и ще стане прекрасен парк за разходка на хората от Аспарухово. Кметът на Варна Иван Портних изтъкна, че сградата е многофункционална и отговаря на всички стандарти и изисквания.

Кметът акцентира върху подкрепата на държавата за изграждането на инфраструктурата в града, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Рибарското пристанище е изградено със средства по Програмата за морско дело и рибарство и съфинансиране от община Варна на обща стойност 13,4 млн. лв. Капацитетът му е за 116 плавателни съда. В основната сграда е предвидено създаване на рибна борса - за пресен улов. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. "Първи май" и облагородяване на прилежащите зони.

"Всичко това се прави в условията на пандемия - стадиони, игрища, зали, площадки, за да могат хората да ги ползват", заяви министър-председателят, който посети новия спортен комплекс в кв. "Владислав Варненчик" във Варна. Съоръжението е част от последно изградените инфраструктурни проекти в морската столица. Премиерът Борисов подчерта, че страната ни има най-нисък бюджетен дефицит в Европа и управлява кризата от COVID-19 с най-либералните мерки. Бойко Борисов посочи, че от днес малките ученици влизат в класните стаи и изрази надежда заболеваемостта у нас да продължи да спада.

В новия спортен комплекс в район "Владислав Варненчик" е изградена многофункционална спортна зала с 280 места и подземен паркинг. В комплекса има футболно игрище, игрища за футбол на малки врати, за баскетбол и волейбол; два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ролери, фитнес на открито, детски кът, паркова зона. Реализацията на проекта е на стойност 7,2 млн. лв. от бюджета на общината. През 2020 г. бяха завършени още два спортни комплекса във Варна  - на ул. "Студентска" и в кв. "Виница".

Благодарение на подкрепата на правителството за бизнеса чрез мярката 60/40 във Варна са запазени 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв., стана ясно при посещението на Борисов в предприятие за електродомакински уреди във Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
ББ БЕЗСРАМЕН КРАДЕЦ преди 3 години
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ СТРОИ. ПУБЛИЧНА ТАЙНА Е, ЧЕ СТРОИТЕЛСТВОТО Е БИЗНЕС НА МАФИЯТА! ЗАЩОТО ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НАЙ -ЛЕСНО СЕ КРАДЕ! А ПРЕМИЕРИНЪТ НИ Е ОБИГРАН И АЛЧЕН КРАДЕЦ. И Е ТОЛКОВА Т ЪП, ЧЕ СИ ГО И ПРИЗНАВА! ПОСЛЕ ТИКВАТА ПО СОБСТВЕНИТЕ МУ ДУМИ ОСОБЕНО МНОГО ОБИЧА ЧУЖДИТЕ ПАРИ- ДА ГИ ХАРЧИ БЕЗОГЛЕДНО И ДА ГИ ОКРАДЕ В УДОБНИЯ МОМЕНТ.
68
0
 
4
 
! Отговори
предател преди 3 години
строй строй,първият си за ликвидация,не от нашите ти си знайш продължавай
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не направихте реформи да не може да се краде?
66
0
 
6
 
! Отговори
Хикса преди 3 години
Еми това е капитализмът, напълно ненужни безсмислени строежи зали проекти пътища които хората ги плащат та да могат джиповете и камионите на чорбаджийте да си вървът на гладко.Его тука в селата на Испания нема живо дете в повечето от тях,ама детски площадки зали баскетболни и футболни игрища в тях-задължително.
65
0
 
9
 
! Отговори
Мутренския преди 3 години
най бедната, и корумпирана държава в ЕС. СМЕШНА ТОРБА
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА ЗЕМЕШ ДА СЕ ОБЪРНЕШ И ДА ВИДИШ МЕТАШНИЯ КОНТЕЙНЕР ЗА СЪЩИЯ *** КАТО ТЕБЕ НИКЪДЕ В ЗАПАДНА ЕВРОПА НЯМА ТАКИВА КОНСЕРВИ ЗА *** САМО В ТИКВО-СТАН-СКИ ДЪРЖАВИ КАТО НАС А СИ СЕДНАЛ ДА МИ РАЗПРАВЯШ К'ВО СТРОЙТЕ ТЕ ХОРАТА БЯГАТ ОТ ТАЯ псевдо дъжа-ва ОСВЕН ТИКВЕНИ-ЦИТЕ КАТО ТЕБЕ ДРУГ НЯМА ДА ГИ ПОЛЗВА,ХОДИ ДА СТРОЙШ В ИЗРАЕЛ(МАТЬ ТВАЯ) ПРОдажна
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като съдя по "умните" изказвания на набедения премиер, Шехерезада и за *** не става.
62
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,за какво ни са тези ,зали и игрища,като само ти играеш мачлета и тенис.
61
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умиращите пенсионери ли ще тичат по пистите, ***?! След време всичко свързано с теб ще бъде заобикаляно като анатемосано!
60
3
 
10
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Пардон в Аспаруховските *** на Йордановден не кръста може да хванеш а беленият на Доган :-) , ама то къвто си затлъстел плуването ше ти е като политическата ти кариера демек една шанмандура дето аха да остане на повърхноста .... но Март месец както казваше големия Иван Славков Айдеее Метла .
59
2
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
До Калеко Алеко. И едните, и другите, искат власт. Опонентите драпат да се докопат до нея, а пък баце и шайката не я пускат за нищо на света. Една и съща стока са.
58
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ни дължи по 2000 евро на човек на месец, за всеки месец от началото на извънредното му положение. Щом като се прави на цар, трябва да плаща, като цар.
57
5
 
22
 
! Отговори
Трол преди 3 години
В условия на простащина правим безсмислени работи!
56
8
 
18
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Тиквуче то риба не остана в Черно море ти пристанище рибарско строиш . По-добре да им беше направил пречиствателна станция че Акото в Аспарухово ще бъде там до края на Пандемията тоест вовеки . А ти вземи се изкъпи в Аспарухово така хубаво в кафявата консистенция на Йорданов ден и да фанеш кръста :-)
55
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стройм за да откраднем половината, затова сме трайно на последно място по доходи в ЕС. Всичко останало е пунта мара. Срам ме е, че ни управляват абсолютни неграямотници. Даже първите години след 1944 комунистите са били по-грамотни от сегашните.
54
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пет милиарда за площатки и зали които не могат да се издържат а за АЕЦ и евтин ток няма .Държавата на площадките и дълговете.
53
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изгони лекарите и сестрите в чужбина заради ниското заплащане.Затова хората умират пред болниците и по стълбищата.Но иначе строи.Големия строител!Преквалифицирал се от пожарникар.С помощта на ония 80% сега ще страдаме всички.
52
18
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Докато Вие строите едни Ваши политически опоненти се опитват да разрушат държавата, заедно с правителството и институциите и..правят го защото не са Власт, а и няма как дойдат след като доведоха страната до няколко национални катастрофи..без съвеЦките танкове единственото което им остава е да организират улични пучове и метежи, да говорят за смяна на ситемата, президентски републики и Нова конституция, с надеждата че като разрушат парламентаризма и демокрацията ще се докопат до Заветната Власт
51
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има болници в окаяно състояние-например Александровска и не само.За провинцията пък да не говорим.Народа събира капачки за кувьози и праща СМС-и за болни деца и апаратура,а тоя ше-бек строи игрища и зали.За менте футболисти и менте спортисти.С малки изключения.Тези,които постигнаха успехи не са благодарение на Бойко,а въпреки Бойко.
50
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се чете като"В условия на пандемия крадем най много".