Борисов: В условия на пандемия строим зали, игрища

Премиерът посети спортна зала и рибарското пристанище във Варна
Обновена: 4 яну 2021 13:14 | 4 яну 2021 13:05, Веселина Йорданова
88

Снимка: Правителствена пресслужба

Държавата направи много за варненци през последните години, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, който посети новото рибарско пристанище в кв. "Аспарухово" във Варна.

Премиерът посочи, че тази изключително сериозна придобивка за Варна ще бъде от полза на рибарите, но също така ще бъде атракция и за туристите.

Още по темата
Пространството около пристанището също ще бъде облагородено и ще стане прекрасен парк за разходка на хората от Аспарухово. Кметът на Варна Иван Портних изтъкна, че сградата е многофункционална и отговаря на всички стандарти и изисквания.

Кметът акцентира върху подкрепата на държавата за изграждането на инфраструктурата в града, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Рибарското пристанище е изградено със средства по Програмата за морско дело и рибарство и съфинансиране от община Варна на обща стойност 13,4 млн. лв. Капацитетът му е за 116 плавателни съда. В основната сграда е предвидено създаване на рибна борса - за пресен улов. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. "Първи май" и облагородяване на прилежащите зони.

"Всичко това се прави в условията на пандемия - стадиони, игрища, зали, площадки, за да могат хората да ги ползват", заяви министър-председателят, който посети новия спортен комплекс в кв. "Владислав Варненчик" във Варна. Съоръжението е част от последно изградените инфраструктурни проекти в морската столица. Премиерът Борисов подчерта, че страната ни има най-нисък бюджетен дефицит в Европа и управлява кризата от COVID-19 с най-либералните мерки. Бойко Борисов посочи, че от днес малките ученици влизат в класните стаи и изрази надежда заболеваемостта у нас да продължи да спада.

В новия спортен комплекс в район "Владислав Варненчик" е изградена многофункционална спортна зала с 280 места и подземен паркинг. В комплекса има футболно игрище, игрища за футбол на малки врати, за баскетбол и волейбол; два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ролери, фитнес на открито, детски кът, паркова зона. Реализацията на проекта е на стойност 7,2 млн. лв. от бюджета на общината. През 2020 г. бяха завършени още два спортни комплекса във Варна  - на ул. "Студентска" и в кв. "Виница".

Благодарение на подкрепата на правителството за бизнеса чрез мярката 60/40 във Варна са запазени 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв., стана ясно при посещението на Борисов в предприятие за електродомакински уреди във Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
17
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
По празниците се видя, колко е "беден" народа. То не беше ядене и пиене, то не бяха пътувания, то не бяха пиратки и ракети. По магазините страшна навалица и всеки напълнил количките догоре с маркови напитки и деликатеси. Такова чудо не беше даже преди пандемията.
28
2
 
18
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Клоуни в киното е комедия, но в управлението е трагедия....
27
2
 
12
 
! Отговори
14776 преди 3 години
Ама той вече е построил ковид-отделения в общинските болници и нови болници в областните центрове и те са оборудвани с чисто нова апаратура, на която вече работят медици, които бяха заминали в престижни клиники по света, защото Той личноги е върнал, така ли?!? Кога успя, защо не гърмяха медиите? Пуста скромност...
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧИСТО ЛУД Е ТОЯ...
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То с кредити всеки може да строи. Но другите с кредити строят заводи,фабрики-неща с които да избият парите за строежа и после да печелят. А наш Бойко строи спортни зали. С тях едва ли ще сме на печалба.
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много моля , този човек някой спешно да му прегледа голямата глава и да сложи диагноза , за да започне спешно лечение, все пак държава управлява, не се знае утре какво ще му хрумне, да не ни затрие за ден-два, сега му отне около година, ама все пак оцеляваме!Историята познава такива тирани погубили милиони човешки животи, докато ги усетят че не са добре психически!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе дебелий вмести да им поставиш цел на наще феодални старчета ти купуваш за луди пари ми дай им катр бланш покажи им парите да ги видят ако дадат резултат ще ги вземат само по телевизора не могат да ме убедят че са професори
22
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Боко!Сега е моментът за инфраструктура!Да се отварят работни места!
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа е ***, беден и гладен народ търпи такъв диктатор. Всички които възхваляват Бойко са за лудницата.
20
1
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Как няма да строиш баце като най добре се пълни чекмеджето от това
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа умира от глад, тоя се хвали че строи зали които на този етап не може да се ползват.
18
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
*** човек идеи няма. Икономически неграмотен и работата му е все на загуба. Кризата ще се задълбочава, а той игрални зали строи. Как един полезен завод, собственост на България не построи. Все на чужденци чака. Но чужденци национален капитал няма да създадат. И ето така минаха 11 празни години, които ни върнаха с десетилетия назад.
17
1
 
19
 
! Отговори
1212 преди 3 години
Създай работни места за хората и докарай инвестиции в държавата. Пък после си потърси данъцитре от големите предприятия като лукойл и тогава дрънкай празна кратуно. Добре е да спрете да крадете.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самохвалкото отново изпълзя и продължава да досажда.Хубавото е, че вече никой не обръща внимание на брътвежите му.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А откри ли "Кафяв поток"-1,който се виждаше от Космоса?
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слуховете и совалките на мутренското статукво да пльоснат за премиер някоя по-рафинирана кукла на конци, стават все по-осезаеми. На задкулисието вече не му трябва необразован ***, който да носи толкова много негативи за България с безбройните си мутренски изцепки. За пореден път ще търсят някой уж неопетнен да го изтъпанчат като алтернатива. Пиарът към Николай Младенов пратеникът на ГЕРБ към ООН започва да набира скорост.Наскоро този български политик и дипломат, с банални корени от ДС, отказа по лични причини поредно си назначение към международната организация. Вчера в Ню Йорк Тайм
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главният инспектор по строежите каза и се снима!
12
1
 
26
 
! Отговори
мак преди 3 години
Болен мозък, повтаря все едно и също, щото акъла му е 1 грам, но самочувствие - тонове. Отива в кравеферма, говори за магистрали. На магистралата - за спортни зали. И така всеки ден.
11
0
 
19
 
! Отговори
И отваряте преди 3 години
Училища, а болните и починалите и скритите нетествани, изобщо не ви интересуват.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Тодоре!!!