Внучка търси истината за смъртта на дядо си в COVID отделение

Според нея той се е заразил с болестта вътре в болницата
7 яну 2021 09:48,
34
Внучка търси истината за смъртта на дядо си в COVID отделение
Снимка: БГНЕС

Млада жена търси истината за смъртта на дядо си, починал от COVID-19. Тя твърди, че възрастният мъж е приет в COVID - отделение с два отрицателни теста, връзван е с бинтове за леглото, а в крайна сметка губи битката с болестта.

Възрастният мъж е приет последователно в две болници в Русе. От  университетска болница "Канев" заявиха, че при тях не е постъпвал сигнал от близките на пациента. Увериха, че ако получат такъв, ще направят вътрешна проверка. От втората университетска болница - "Медика" уточниха, че пациентът е бил съвсем за кратко при тях. Дежурният екип е направил всичко по силите си, но човекът е пристигнал в много тежко състояние и не са успели да го спасят.

Сагата за семейството започва още на 12 декември, когато дядото на Леонора Шокордова е приет в болница "Канев" с двустранна пневмония. Ден преди това мъжът вдига температура, а след преглед от Бърза помощ си прави PCR тест в частна лаборатория, който се оказва отрицателен.

"При приема в болницата отново му правят PCR тест, както и бърз тест. И двата са отрицателни. Въпреки това го настаняват в COVID- отделение, защото според медиците има симптоматика на болен от коронавирус", споделя Леонора пред Нова тв.

Според нея обаче дядо й се е заразил в отделението. След престой в болничното заведение пациентът е изписан на 23 декември в по-тежко състояние. На близките му е препоръчано да "се лекува в домашна топла обстановка", тъй като пневмонията е стабилизирана. През този период семейството решава да се самоизолира и няма никакви контакти.

"При изписване баба ми е трябвало да подпише декларация, че е запозната с тежкото му състояние и, едва ли не, от болницата не носят отговорност, ако нещо се случи. На 29 декември е приет в болница "Медика", след като състоянието му се влошава. Тогава пробата му за коронавирус вече е положителна", обясни Леонора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
..... преди 3 години
Е нещо нормално за нашите болници. Влизаш вътре и те убиват
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то закриха всички други отделения и всичко е Ковид отделения в болниците. Къде да го настанят, ако не в Ковид отделение?
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като е имал два отрицателни теста при приема в болницата, много ясно, че там се е заразил. Защо при два отрицателни теста го слагат при заразно болните? Да платят сега обезщетение на близките на починалия.
26
4
 
7
 
! Отговори
м,да преди 3 години
УМрелите от ковида в болница са в следствие на лечението ! Като ти наблъскат 3-4 антибиотика и организма ти блокира!
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извода е не влизай в болница, даже и да си болен, защото там ще те довършат.
24
13
 
5
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Веднага ще отбележа че ако той беше вързан с бинтове за някъде тази млада госпожица веднага е щяла да снимка или да направи клип. Така че това издиша като твърдение. Второ защо никъде не се казва в статията дядото на колко е години? И трето защо децата ми не търсят отговорност а внучката се занимава?
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че всички с настинка , главоболие, пневмония и т.н. се настаняват в ковид отделения и после като се заразят добре дошло.
22
7
 
13
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Аз съм русенец и знам че 90 % от русенските медици са за убиване, защото без капка съвест убиват хора в болниците! В средата на септември загубих мой много близък приятел чак се чудя как не го писаха ковиден, за мен *** в бели манти просто си го убиха!
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И преди 4г изписваха хора клани-недоклани във ВМА, така че не ме изненадва изписването. Виж ти мисля си ако дядото е бил в ковид въпреки тестовете си, и беше на утан в ибикновенно отделение, колко хора щяха да се разболеят. Изглежфа че избпрът е бил един дядо на 79 или ХХ пациенти във вътрешно/пулмологично чисто отделение
20
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че дядовците умират от смърт, а внучката да не търси под вола теле, ами да ходи да създава и отглежда деца...
19
6
 
10
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Преди малко писах. Да моя вуйчо го изписаха в ковчег и два бона за погребение че уж бил ковид. Да всичко за протокола.
18
0
 
1
 
! Отговори
абе зле преди 3 години
До До 12И като са го изписали на 12тия ден здрав ли е бил? Или викаш в къщи по-добре ще се справят.
17
2
 
1
 
! Отговори
танер преди 3 години
от рщтолкова тестове все един ще излезе отрицателно положителен и накрая ми той си отиде от ковид
16
3
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Имаме си...Имаме си и хейтърче .А бе козлодуй, я фани и ми го надуй.Може да се успокоиш малко.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишещите тук братя мислят,че някой би могъл да ги лекува без финансиране.
14
1
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Пътеката грип е три дни, а пневмония-6 дни.Изписали са го на 12- ти ден.Факт.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като няма резултат от проверката какво научихме от статията?Дъра- бъра.Настанила дядо си в ковидотделение с отрицателен тест,сега се чуди.Явно човекът е бил зле. Иначе близките защо са се съгласили.
12
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това изписване на пациенти в тежко състояние само в *** стан се случва. Щото е свършила пътеката. Свършила е и кирията. Иначе ще светим със запалки и ще пращаме сърца. Държавата на евтиния чалга-пиар.
11
8
 
9
 
! Отговори
aaa преди 3 години
И като открие истината какво ще стане?Човека си е отишъл и нищо не може да се направи.Не са го лекували правилно, ако въобще са го лекували.А и как ще докаже, че не е бил болен още при приема?Тея тестове показват произволни резултати.
10
7
 
19
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
имаме си бяла мафия ХОРА умират в линйки на стълбища да же ги крадът безБОЖНИЦИ