Внучка търси истината за смъртта на дядо си в COVID отделение

Според нея той се е заразил с болестта вътре в болницата
7 яну 2021 09:48,
34
Внучка търси истината за смъртта на дядо си в COVID отделение
Снимка: БГНЕС

Млада жена търси истината за смъртта на дядо си, починал от COVID-19. Тя твърди, че възрастният мъж е приет в COVID - отделение с два отрицателни теста, връзван е с бинтове за леглото, а в крайна сметка губи битката с болестта.

Възрастният мъж е приет последователно в две болници в Русе. От  университетска болница "Канев" заявиха, че при тях не е постъпвал сигнал от близките на пациента. Увериха, че ако получат такъв, ще направят вътрешна проверка. От втората университетска болница - "Медика" уточниха, че пациентът е бил съвсем за кратко при тях. Дежурният екип е направил всичко по силите си, но човекът е пристигнал в много тежко състояние и не са успели да го спасят.

Сагата за семейството започва още на 12 декември, когато дядото на Леонора Шокордова е приет в болница "Канев" с двустранна пневмония. Ден преди това мъжът вдига температура, а след преглед от Бърза помощ си прави PCR тест в частна лаборатория, който се оказва отрицателен.

"При приема в болницата отново му правят PCR тест, както и бърз тест. И двата са отрицателни. Въпреки това го настаняват в COVID- отделение, защото според медиците има симптоматика на болен от коронавирус", споделя Леонора пред Нова тв.

Според нея обаче дядо й се е заразил в отделението. След престой в болничното заведение пациентът е изписан на 23 декември в по-тежко състояние. На близките му е препоръчано да "се лекува в домашна топла обстановка", тъй като пневмонията е стабилизирана. През този период семейството решава да се самоизолира и няма никакви контакти.

"При изписване баба ми е трябвало да подпише декларация, че е запозната с тежкото му състояние и, едва ли не, от болницата не носят отговорност, ако нещо се случи. На 29 декември е приет в болница "Медика", след като състоянието му се влошава. Тогава пробата му за коронавирус вече е положителна", обясни Леонора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е чудно, бабата ако не беше подписала, че е запозната с тежкото му състояние, лекарите какво щяха да направят? Да го върнат да го долекуват? Или пак да го изпишат без подпис? От историята става ясно, че не трябва да се подписват документи, които ви дават докторите, един вид ги освобождавате от отговорност, те са си взели парите по клиничната пътека и вие се оправяте...
8
1
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
В УЗУНОВ ти грях страх от БОГ нямаш ли как не те е срам
7
5
 
25
 
! Отговори
препатил преди 3 години
Не се учудвайте живеем в мутристан пациентите ги приемат като банкомати, а не като болни.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да единствената. При мен е подобен случея. Само че му спряха хапчетата за сърцето и той за три дни си отиде.
5
24
 
0
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
И с право да го връзвали пандемика.Не с бинтове а синджири и каиши трябва и аз даже бих му гасил фасове както е вързан.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пневмонията стабилизиранаДядото не
3
6
 
8
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
Ппиет на дванайсти декември с двустранна б.онхопневмония... мир на праха му, но чудо ли се е очаквало?
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пневмонията е стабилизирана"Това ако го е написал лекар...неам думи.
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема да намери нищо. Докторите са светци и не допускат грешки. Те могат да убиват и да правят каквото си искат. Защото те самите решават имало ли е грешка и не е ли имало.