Кантарджиев за "добрия" сценарий: До август ваксинираме 1,5 млн. българи

По думите му от ваксината на AstraZeneca ще има повече
8 яну 2021 09:08,
175
Кантарджиев за "добрия" сценарий: До август ваксинираме 1,5 млн. българи
Снимка: БГНЕС

Много напреднала за одобрение е ваксината на AstraZeneca, от която ще има повече. В най-добрия сценарий до август ще имаме 1,5 милиона ваксинирани. Това обясни пред Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

"Засега количествата, които ЕС е заявила за България, са повече от това, от което имаме нужда", обясни проф. Кантарджиев.

Още по темата


Работещите в Националния център ще бъдат ваксинирани след една седмица.Той е категоричен, че страничните реакции от ваксините срещу COVID-19 са същите, като страничните реакции от грипната ваксина.

Попитан за руската ваксина и възможно ли е страната ни да я закупи, Кантарджиев обясни, че за да бъде регистрирано едно лекарство, производителят трябва да подаде документи.

За момента обаче страната ни нямала нужда, защото ЕК е поръчала за България достатъчно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
oт къде толкова балами или като ковид ще са само на документи ваксинирани
128
17
 
5
 
! Отговори
До БАЧКАТОР преди 3 години
Какво затихване?Тази седмица имаме по4милиона заразени и общо по света100 милиона.Какво става с анализаторите които сравняваха Ковид с Грип?Няма и една година и заразени са 1,2%от населението по света и то при тотално ЗАТВАРЯНЕ на страните.Вижте какво е в Европа.Навсякъде ЗАТВОРЕНО.Китай за 50случая ЗАТВАРЯ Провинция населена с стотици милиони.Ваксини ще има.Договорени са от ЕК 400милиона от Астра Зенека а и допълнителни 300милиона от Пфайзер.КЪде са желаещите?Само антиваксари и хетъри по форуми
127
0
 
24
 
! Отговори
Масова заблуда преди 3 години
Да направим проста сметка:Да предположим че 50% от населението иска да се ваксинира. Като се вземе предвид, че всеки трябва да мине по два пъти (първа и втора ваксинация през 21 дена) стават примерно 5 милиона ваксинации. Ако се ваксинират по 2500 човека на ден (както е сега), за тези 5 милиона ваксинации ще са нужни 2000 дни, т.е. поне 5 (пет) години.Така че до изборите масова ваксинация няма да има. Само ще ни се казва всеки ден колко добре се справя гербаджийската дружинка с Коронавируса.
126
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да не сте посмели си сложите ваксина първо нека ние глупавите минем" - спокойно, ако няма кой друг аз лично ти подарявам моята (2, 3, 10, 100 дози, колкото там са планирали за мен) ... Даже ти я подарявам безплатно... Дори бих ти дал някой лев да минеш вместо мен, но докато има желаещи ще си спестя парите... :)
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жътварски, СофияА всеки потомствен жътвар да ходи на Софийското поле и да почва да жъне, а не да се занимава с теми, за които не му достигат мозъчни клетки... :) ... Ааа и да си бие поне 10 ваксини, щото иначе страха от вируса може да не изчезне...
124
39
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации господин Кантарджиев ! Пълна подкрепа за ГЕРБ, господин Борисов и националния оперативен щаб ! Поздравления за добрата работа ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато китайците почнат да си ваксинират и прилепите, тогава и за Бгтата ще останат ваксини. Това е пък реалния сценарий. Хахха ! а тук си мислихте че ваксинирането ще започне от вас щото сте много ценни за човешката цивилизация... е видя се...
122
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем ги тия "добри" сценарии. Те никога не се случват! Реалния сценария е да бъдат ваксинирани 30-40 хиляди души максимум, от тях най-вече лекари, учители, разни други "наши" хора, натегачи като Балтов, Контарджиев и т.н.
121
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам им да страдат, така както страда в момента народа !!! Жалко , че няма да мога да ги видя и да се насладя !!! Незнам кой ще се ваксинира, но едва ли ще мине и 200 000 души !
120
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да не сте посмели си сложите ваксина първо нека ние глупавите минем
119
4
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Пандемията започна да затихва не само в България но и в света. Тези ваксини няма да има на кого да ги инжектират, просто става безсмислено масовото ваксиниране.
118
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ваксинирате, ако те поискат. Чак толкоз много бунаци обаче дори в България няма. Неистова реклама и на страховете от вируса, и на ваксината против него! Голям бизнес, голямо чудо!
117
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така, но не съвсемВаксината първо не се бие в кръвотока, а подкожно или мускулно. Второ, никога не се препоръчват антиалергични медикаменти, защото те не действа при анафилактичен шок. Трето, ваксините са апирогенни. Четвърто, няма изискване нито за ваксини, нито за лекарства за 5 годишен период.Не пиши глупости за неща, които не разбираш!
116
3
 
6
 
! Отговори
Така, но не съвсем преди 3 години
Всяка една ваксина крие риск от алергична реакция и тъй като се инжектира в кръвотока, реакцията може да бъде и анафилактичен шок, затова и лекарите препоръчват да се пие противоалергично средство 2-3 дни преди ваксината, същия ден и още 2-3 дни след нея.Всяка ваксина задължително трябва да мине 5-годишен тестов период, а никоя от тези не е. Прави ли ви впечатление, че откакто има противогрипни ваксини има и повече грипове, с повече странични ефекти, че дори и грипни ваканции?
115
0
 
8
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
"В най-добрия сценарий до август ще имаме 1,5 милиона ваксинирани." е в сферата на фантастиката. След като ваксинират медицинските лица по болниците и учителите по училищата, ще тръснат ваксинирането на останалите - т.е. нас на джипитата.Така е според националния им план. А джипитата и по 24 часа да работят пак не могат да поставят толкова ваксини за такъв кратък срок. Да не говорим за трагичното положение с ОПЛ и болниците в малките населени места.
114
0
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До пияница с мастика: Аз го прочетох, и затова съм ти писал, че си прекалил с мастиката. Прочети го и ти поста 112"И кои са тези странични ефекти от ваксината на Пфайзер, изброй ми ги?"За какво поумняване ще ми приказваш след това, което пишеш? По-добре коментирай футболното първенство, там може да си по-адекватен.А по темата: Поизсилил се е Кантарджиев. И половината на това няма да ваксинират до август. Но като държавен (и то гербаджийски) служител и преди избори трябва да звучи оптимистично
113
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
Абе не се ли беше изцепил тея дни нашият вожд и учител, че сме платили едни 200 Милиона за ваксините!? Скъпички някак си ми се струват, на фона на европейските цени?
112
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво стана, сега? Ваксинацията от май месец, през това време хората ще изкарат вируса и няма да има нужда от ваксинация, след това ще препродадат ваксините другаде
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета друга новина тук: "Трима починаха в Норвегия след ваксинация срещу COVID-19 https://dnes.bg/koronavirus/2021/01/08/trima-pochinaha-v-norvegiia-sled-vaksinaciia-sreshtu-covid-19.475786"
110
0
 
3
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Българите защо не скачаха против соца, както чехи, поляци, унгарци ?!Айде нЕкой от големите демократи да обясни ...