Затвориха "Петрохан", пътната обстановка в страната е тежка

КАТ призовават нормалните мерки за безопасност
10 яну 2021 20:44, Нели Христова
77
Затвориха "Петрохан", пътната обстановка в страната е тежка
Снимка: БГНЕС

Заради обилните снеговалежи у нас, пътната обстановка е тежка, най-вече на територията на областите Видин и Монтана.

Нека всички водачи на МПС да бъдат особено внимателни, тъй като се очаква валежите да продължат. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски на брифинг пред журналисти. Около 430 патрули на КАТ ще са на терен тази нощ, допълни той.

Екипите са на терен - 251 машини работят в Северозападна България. Разпоредил съм да започне обработка против заледяване по високите места и проходите, съобщи от своя страна председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Проходът "Петрохан" остава затворен. Въпреки разчистването и работата на екипите, снеговалежът се засилва, поясни председателят на АПИ.

Проходът "Петрохан" е затворен и в двете посоки

Искам да се обърна към водачите - да спазват нормалните мерки за безопасност: хубави зимни гуми, незамръзваща течност за чистачки и най-важното - нека да пазим пешеходците на пътя, когато се стъмва рано, заяви вътрешният министър Христо Терзийски.

Пътят за Рилския манастир също остава затворен за всички МПС. Има информация за свличане на земни маси в Искърското дефиле, в района на Монтана. Нека водачите да знаят, че временно може да се затварят пътища за почистване, допълни началникът на Пътната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Цитат от Афера преди 3 години
Цветанов,известен като особената форма на главата,консултира президента Радев, предлагайки смяна ротация на шефовете на ОД на МВР по места,особено в ромските райони.Същият,който назначавеше верни ченгета, за да си затварят очите пред манипулациите и фалшификациите по време на изборите,правени от него за ГЕРБ.Рече и в прав текст,че нямал доверие на Емил Кошлуков и обществената медия БНТ,обаче на обществената медия БНР имал.Датата 28 март трябвало да бъде преосмислена и променена, не защото той не бил готов за избори, а защото изпълнителната власт не била готова за избори по време на е
31
3
 
4
 
! Отговори
Жъст Драйвер преди 3 години
А иначе обстановката е тежка, но не зимната. Очаква ни глад, мизерия и едри въшки :) Освен ако не се събуди....целият свят.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо говорят за усложнена обстаковка в "страната", като сняг има само на един проход и 2 окръга.Ей тъй, съчиняваме си заглавия с ГЗа.
29
0
 
3
 
! Отговори
Ало-ало, 12-ти пост преди 3 години
Колко си глупава, Едит! "Едно време" нямаше сегашните коли, но и сегашните "шофьори" ги нямаше. Нито пък сегашните чистачи на пътища. Що не помислиш малко, преди да пишеш, Едит?
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е оня дето се хвалеше какви пътища е направил и платил. Мери кюлчетата в спалнята на някой мотел.
27
0
 
10
 
! Отговори
Жъст Драйвер преди 3 години
Ами сложете нормални гуми за зимата, не си купувайте книжките и бъдете разумни. Аз с на предно с 17 годишна поддържана кола със ABS, ESC и в случая Continental нямам проблеми.
26
2
 
10
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
"Не може да се пътува, защото *** и пульо накупи БМВ на 15 години с по 2 зимни гуми, защото баща му едно време минавал Петрохан за Нова година с летни гуми и зимните били глупости"Не помня дали е имало зимни гуми, бях малко дете. Тогава никой не можеше да купи БМВ. Сега има *** и пульо с БМВ. "Едно време" проходът се чистеше. Поздрави.
25
0
 
4
 
! Отговори
Брех преди 3 години
Кога Искърското дефиле стигна Монтана...
24
1
 
11
 
! Отговори
aaa преди 3 години
Видин и Монтана има сняг и това е. В останалата част на страната си е нормална обстановка, вали дъжд и е над нулата. Та какво точно му е тежкото не разбирам!? Преди години по това време имаше 50 см сняг навсякъде и беше тежко.
23
2
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До Гробокопачдобре ли си
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гробокопачдобре ли сте?
21
13
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
В Бойкова Гербария, малце да летне и сите гербери се опикат у гащите;))) Пичове, колите ви са западни, напраени са зимата да върват, само, ако асфалта е излизан и подсушен;))) Затва само АЗЛК и ВАЗ;))) Те са направени за зимни условия и лоши пътища;)))
20
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата откри пътя за Рилският манастир и след две седмици се срути за 6 милиона хахаха
19
1
 
21
 
! Отговори
? преди 3 години
8 см сняг изненада Петрохан
18
7
 
21
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
По-злобен и комплексиран коментар на толкова малък човек не бях чел... Аз пък помагам на всекиго на пътя и смея да заявя, че точно хората с нови скъпи коли са най-читави! Успели, смели, адекватни! Миналата година имах нужда от помощ и разни подобни, като тебе с Нивите, подминаваха и спря мъж с Порше Кайен последен модел и друг- с Мерцедес Е- класа на 2-3 години. Жал ми е за теб!
17
2
 
18
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Не съм написал за Ню Йорк, но нещата са така. Ходя редовно на ски в Алпите и падне ли сняг се чака поне ден да изчистят пътищата. Подобно мрънкане, като у нас, няма никъде. Относно Ню Йорк- живял съм ммного години в САЩ и по Коледа пътувах точно за Ню Йорк да се видя с родителите си. Градът се парализира за часове и после няколко дена е ужас (при последната буря 3 милиарда долара загуба. Хората си работят от вкъщи и толкоз. Който има спешна работа, кара Тойота Секвоя или огромен трък и се оправя
16
5
 
15
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Нива? За 3000лв.? Защо добави тази излишна нула?
15
6
 
17
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Скиор съм, карам редовно в сняг над метър и разни Ниви, като твоята, ги дърпам. Ама не деля хората на богати и бедни, помагам на всекиго. Не съм някакъв комплексар, като тебе, мразещ новите коли и подминаващ ги, защото са затънали. Прочее няма как да затъне която и да било нова кола 4х4 в под 30см сняг. Заявявам като рали пилот-аматьор. И не мразя такива злобари, като тебе, жал ми е за тях. Прочее, не съм написал долния коментар, но подкрепям на 100%.
14
15
 
13
 
! Отговори
Спокоен преди 3 години
Най ми е забавно като разни шмиргели започнат да ми обясняват как карали 4х4 "нови автомобили" пък аз с моята Лада-Нива за 3000 лева съм им пречел като си пъпля с 50 км щото така ми е кеф. Е, не че не ги виждам с тяхното 4х4 затънали в 8 сантиметра сняг но се задоволявам да им помахам жизнерадостно :) Естествено без да спирам. ВСЕКИ с по евтин автомобил може да разчита на моята помощ!
13
7
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 3 години
До Анонимен 9 "никой не ми бил длъжен да чисти'???А тоя дето ми прибира данъка и таксата винетка - какво е 'длъжен'? Да си купи остов, самолет, Бентли и любовница? Това ли?И ако В ню Йорк падне 50см сняг - ще го затворят поне за седмица! (явно си гледал Ню Йорк през Крив Макарон...