Затвориха "Петрохан", пътната обстановка в страната е тежка

КАТ призовават нормалните мерки за безопасност
10 яну 2021 20:44, Нели Христова
77
Затвориха "Петрохан", пътната обстановка в страната е тежка
Снимка: БГНЕС

Заради обилните снеговалежи у нас, пътната обстановка е тежка, най-вече на територията на областите Видин и Монтана.

Нека всички водачи на МПС да бъдат особено внимателни, тъй като се очаква валежите да продължат. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски на брифинг пред журналисти. Около 430 патрули на КАТ ще са на терен тази нощ, допълни той.

Екипите са на терен - 251 машини работят в Северозападна България. Разпоредил съм да започне обработка против заледяване по високите места и проходите, съобщи от своя страна председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Проходът "Петрохан" остава затворен. Въпреки разчистването и работата на екипите, снеговалежът се засилва, поясни председателят на АПИ.

Проходът "Петрохан" е затворен и в двете посоки

Искам да се обърна към водачите - да спазват нормалните мерки за безопасност: хубави зимни гуми, незамръзваща течност за чистачки и най-важното - нека да пазим пешеходците на пътя, когато се стъмва рано, заяви вътрешният министър Христо Терзийски.

Пътят за Рилския манастир също остава затворен за всички МПС. Има информация за свличане на земни маси в Искърското дефиле, в района на Монтана. Нека водачите да знаят, че временно може да се затварят пътища за почистване, допълни началникът на Пътната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
16
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Тировете, летните гуми и най- вече материала зад волана е виновен, не снега нито чистенето, защото е изчистено и то добре. Купените книжки , пияните ГЕРОИ дето са тръгнали по села и паланки те са виновни
11
10
 
20
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Не може да се пътува, защото *** и пульо накупи БМВ на 15 години с по 2 зимни гуми, защото баща му едно време минавал Петрохан за Нова година с летни гуми и зимните били глупости.
10
5
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
След като бг *** са тема по света защо не показвате този титаничен сблъсък а ни занимавате е гл.упости ??? Много интересно е кво мислят другите за нас .
9
5
 
15
 
! Отговори
О, да, внимавайте преди 3 години
Като дете, преди 50+ години редовно пътувахме през Петрохан на гости на роднини за Нова година. Баща ми караше кола - от онова време - и нямаше случай да не сме стигнали. Сета не е ли е 21 век? Защо не можем да пътуваме?
8
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнооого е тежка обстановката! Връщам се от Петрохан, че бях до спешност до Видин. Масово разни бараки с по 2 зимни гуми. Задминавам наред, то не е влачене с 20, то не е чудо... А не съм с джип, а с 4х4 нов автмобил. Неподготвени, все едно отиват и те не знаят къде- няма гуми, няма вериги, няма нищо... Абе, селяния до шия. Ей то в Ню Йорк половин метър сняг, никой не мрънка, чисти се един път на ден. Никой не ви е длъжен да ви чисти.
7
4
 
12
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Ама снежинките как смеят да се доближат до Пътищата МУ? Нали той ги 'строи' той дава парите (дето ги вади не от чекмедженжата - а от Нашия джоб!)Путин и Радев явно са 'зомбирали' снежинкте да му направят мръсно! ББ "заповяда" преди няколко години - 'във въздуха да ги ловят' (пролкетите снежинки). Абе 'предатели' от всякъде - и снежинките дори...
6
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Сега е времето да съхнат суджуците!
5
3
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Щеше да е по добре, тогава нямаше такива бури и темперетурни аномалии от 20 градуса за два дни -20Тогава беше по- добре. В цял свят сега е тегав климата кво ви виновни ората дет чистят ?
4
3
 
11
 
! Отговори
Нормално преди 3 години
Епа зима е нормално, който е на зор да оди да се напива и да яде и е теъгнал у тия условия да се оправя. Моля не харчете парите на данъкоплатците , заради разни пиянкии
3
2
 
26
 
! Отговори
смешна история преди 3 години
Добре, че снегът не започва като преди 25-30 години от началото на ноември до към началото на март, че тогава кодът ще е кафяв с преобладаващ аромат на акооооо....!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спете спокойно . Утре Баце на живо ще го отвори с джипката за инспекция
1
5
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
Аве стига глупости .Що ме триете като само аз показвам нещо интересно за наще *** дето ги обсъжда половината свят. Има и отговор на руснаците .Много интересно е кво мислят те за нас ;)