Ваксинирали съветниците в Сандански, за да не изхвърлят дозите

Хора от списъка не се явили, общинарите били доброволци
Обновена: 11 яну 2021 08:34 | 11 яну 2021 08:34,
92
Ваксинирали съветниците в Сандански, за да не изхвърлят дозите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четиримата общински съветници в Сандански са били ваксинирани срещу COVID-19, за да не се налага да се изхвърлят дозите от препарата. Това обясни шефът на "Югозападна болница" д-р Илия Тонев пред Нова тв.

"Около 20 души от предварителния списък не се явиха. Проблемът е, че веднъж извадена от хладилника, ваксината става негодна в много кратък период от време и е възможно да се стигне до похабяване на дозите. Освен това една от дозите от флакона вече беше използвана и поставена на лекар в нашата болница и трябваше да изхвърлим другите 4 дози от флакона, ако не ги поставим", обясни д-р Тонев.

Още по темата
Той не отговори на въпроса как е решено дозите да се поставят на общинарите, а не на пенсионери например. Д-р Тонев обясни, че съветниците били пратени от общината и били доброволци.

"В разговори със здравното министерство ще се изясни дали ще им бъде поставена втората доза от ваксината. Би било нечовешко да не се довърши имунизацията. В близкия месец очакваме много голямо количество ваксини да пристигнат в България", каза д-р Тонев.

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов каза, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. Очаква се днес да бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции.

"Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план. Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!", закани се вчера министърът.

    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Едно Ами пълна тъпотия е да произвеждаш ваксина, която не е еднодозова, а като за кучета, давай по 10 мл на кой му пука за българина от фарм мафия!
84
2
 
2
 
! Отговори
чета по-долу, преди 3 години
големи мислители има.специалисти, дават съвети как да се провежда ваксинацията.всяка доза да се оползотвори. да не се похаби това живото спасяващо средство.та да им кажа:отзад, отзад да си ги наврете. по няколко наведнъж. щото ще има, ще останат.
83
1
 
2
 
! Отговори
отзад отзад преди 3 години
си ги наврете васините
82
0
 
2
 
! Отговори
БОйКО преди 3 години
МАКЕДОНСКИТЕ МУРАФЕТИ СА ПРЕЛЕТЕЛИ ГРАНИЦАТА.
81
1
 
3
 
! Отговори
rm преди 3 години
за да не се стига до такива безумно глупави случаи, има едно просто решение - на списъка с хора за ваксиниране се добавят "резерви".И като не дойде "титуляра" - следващият, и така наред по официалния списък или там каквото е. Да е ясно и прозрачно.А не - Пенчо не дойде, прати Генчо, че е най-убав.
80
3
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Ей БОГУ, *** не спря да реве, че не иска да се ваксинира, видиш ли да не го чипират.Сега ваксинирали произволни хора, понеже други отказали и *** надава вой, ама как така са ваксинирали тях, а него не ???Тъпо племе ! Заслужава си БСП и Гечев да се върнат на власт и пак да им приберат парите до пукнат грош !
79
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Мисля, че затова трябва да има предварителен списък на хора, които желаят да се ваксинират, но не влизат в тези групи за ваксинации в момента. Няма да се похабят ваксини, защото веднага някой от списъка на желаещите ще заместят тези, които не са се явили.
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари на вятъра. Ама ние нали сме слугинаж и трябва да дадем последните си стоина милиона долара за ваксините на богатите фирми. Всички изпълняват под строй. Че то това е по-зле и от социализма на Сталин.
77
2
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
След цялата истерия разиграла се по форумите "ЗА" и "ПРОТИВ" ваксините е трудно да се създаде организация, защото не всички от рисковите групи искат да се ваксинират, в такъв случай е съвсем резонно дозите от отворените флакони да не се изхвърлят, а да се дадат на други желаещи, още повече че общинарите като обществено ангажирани хора са решили да дадат пример на останалите си съграждани. В случая от мухата отново се направи слон, за да се налее вода в мелницата на фигурантите и метежниците.....
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на хората, че не се връзват на глупостите ви
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78Не точно. Аз лично може да искам да изчакам ваксината да се тества. Не ми допада да съм морско свинче. В същото време има списъци с хора за ваксиниране. Когато някой пропусне реда си, трябва да се пусне следващия по списък.Иначе просто става, че има едни общински съветници, които искат ваксина, и се казва, че еди кой си пропуснал реда си, за да се покрие пререждането.Ако мине, като с пътя за Рилския манастир, околовръстното на Горубляне и т.н. Не се ли чуе проблем, е ок.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавата вихрушка се държат като бейовете от ДПС ,шефа на болницата аут ,а кмета глоба от 10 000 лв за назидание на герба )
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
01.01 - "Аз ваксина няма да си сложа, да си я слагат политиците и богаташите, ако оцелеят, тогава и аз може! Първо те да си я бият, те няма да се минат с вредна ваксина."10.01. Политици пререждат на опашката за ваксиниране... 11.01. "Аааа...значи за политиците може , а нас кучетата ни яли! Защо не я дадоьа първо на нас, щото нямаме връзки...***, оставка!"
72
0
 
6
 
! Отговори
Алллоооууу, днес преди 3 години
ПО- ДОБРЕ РАЗСЛЕДВАЙТЕ ОТ КАКВО ПО- ТОЧНО ПОЧИНА ПРОФ. ДАНОВ. ДОСТА ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАТЕ. АКО ВИ СТИСКА!!!
71
1
 
12
 
! Отговори
Айде СТИГА преди 3 години
И БЕЗ ТОВА ЖЕЛАЕЩИ НЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМА! ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ЩОМ ИСКАТ!!!!! НЯМА ЗА КАКВО ДА ИМ ЗАВИЖДАМЕ.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много просто, като нямаш пред себе си 5 човека, готови за ваксинация, не вадиш ваксината. Ама и малко акъл се иска LOL искрено се забавлявам
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само на първа страница има цели 8 статити за ВАКСИНАТА!!!! Ами смешно е вече :) По този начин желаещите няма да стават повече - напротив.
68
0
 
12
 
! Отговори
до сократис преди 3 години
много точно казано, евала. Мисиррккиитте се интересуват само от рейтинг. Сега им е гадно че няма по 200 умрели и ръгат фитила да отварят училища и молове.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе кат ви карат да се ваксинирате рев че ще станем мутанти, като вземе някой пък да се ваксинира, рев че прередил някой. Къде е тоя прередения, да излезе и да каже,моята доза ми взеха. Не се спряхте това джурнслятамисирки.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха много желаещи е имало, няма що