Безсънна нощ в Петърч: Най-страшното - към 4 през нощта

Засега няма бедстващи
12 яну 2021 22:45, Петя Славова
14

В още населени места в страната е обявено бедствено положение след обилните валежи, продължили и тази нощ. Безсънна нощ за хората в района на Костинброд. В село Петърч рано сутринта местната река е заляла дворове и къщи.

В къщата на Ивайло от Петърч ситуацията също е критична, целият двор е под вода. Разказва, че най-страшно е било в 4 часа сутринта, когато реката ги е заляла.

"Вчера си беше на едно ниво, сутринта изведнъж ни заля", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

В друга част на селото, река Блато е излязла от коритото си и е заляла още няколко къщи. Най-тежко е в къщата на Евелина.

"Положението е критично, все още вътре нямаме вода, но виждате как нивото се покачва и може да стигне вътре", каза тя.

Засега бедстващи хора няма, уверява кметът на Петърч Борислав Борисов. Аварийни групи помагат при отводняването на домовете.

"По-скоро има напрежение, но чак бедстващи няма. На всеки сигнал е оказана подкрепа. Пълнихме над 60 тона пясък", добави Борислав Борисов.

Той коментира, че причина за наводненията е дъждът, който вали от няколко дни и е разтопил и снега. Още вчера в община Костинброд беше обявено частично бедствено положение. Днес по обяд се скъса дига на реката близо до църквата "Св.св. Кирил и Методий" в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отиде зельето
10
0
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Удивлявам се от злобата и глупостта на част от коментиращите.Наводнения: 1966 г. Згоригор и Враца - 500 души загинали, нито дума в пресата.1986 г. По Петровден София е потопена.2003, 2005, 2007, 2012 с. Бисер - неподдържане на отводнителнитесъоръжения от арендаторите, членове на ДПС, 2014 г. наводнението в Мизия на 03 август, правителството на Орешарски/коалиция ДПС и БСП, подкрепена от АТАКА/.2014
9
2
 
7
 
! Отговори
Местен наводнен преди 3 години
Селото е между две реки.През"фашистко", на ръка са прокопани отводнителни канали, успоредни на коритата на реките -Утоки. Проблеми не е имало!При соца, Утоките са затрупани и преорани, за да се ширят "безкрайни блокове" на ТКЗС-то. Над селото са построени и 3 язовира, чиито сток е в тези реки.Почват проблемите от 70-те.Проблемни са 3 точки по коритата и язовирите. Нито една, нито една! власт, от тогава до сега не е направила нещо адекватно за решаване на проблема.Сега предлагат помпи - имаме си!
8
9
 
14
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
12 години ГЕРБ на власт-12 години потоп !!!
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път мислете за кой ще гласувате!
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от герб, завали дъжда, всичко попада под вода, защото само се усвояват пари на хартия, но действително не се прави нищо. Пътища, тротоари, магистрали, укрепване на скали, всичко направено от тях рухва. Някъде си живеят с пътищата правени от сода, които изглеждат по добре от новите шосета. Петрохан го направиха и след няколко месеца пак за ремонт. Тия са ремонт на ремонта, на ремонта, на ремонта ама шкафчета пълно.
5
10
 
5
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Най важното е че свините на селяните са останали живи...
4
7
 
14
 
! Отговори
Е преди 3 години
Кой ви кара да строите къщи точно там !? Тя реката неслучайно носи това име !
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми толкова си могат герб. След всеки дъжд наводнения. Ади то веднъж може да се случи ,ама при герб три пъти се наводнява само Перник .Къде съм им отводнителните съоражения ?Къде са парите за усвояване
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
pluvaite bg moriaci i kapitani! ei tam e drazki...
1
1
 
29
 
! Отговори
SS преди 3 години
Бг-я не е подготвенна ( то за какво ли е подготвенна?) за изненадващи кризисни ситуации. За това одавна апелирам : Всеки българин трябва да е подготвен за това. Не разчитайте на държавата. Всеки трябва да има храна,лекарства,гориво,ел агрегат за минимум три дни.Какво ще стане ако спре тока,банкомата не пуска пари,и магазините не работят поради ураган,наводнение,земетресение и др.?