Дете пострада от стърчащи арматури в двор на училище в Бургас

На момчето била необходима оперативна намеса
12 яну 2021 08:53,
18
Дете пострада от стърчащи арматури в двор на училище в Бургас
Снимка: Кадър Нова тв

Майка на третокласник сигнализира за стърчащи арматури и ръждиви тръби в двора на училище "Михаил Лъкатник" в Бургас. В средата на месец ноември месец миналата година момчето се наранило сериозно на ръждива арматура по време на игра на футбол. Наложило се раните му да бъдат обработвани от хирург, съобщава Нова тв.

След инцидента родителите на пострадалото дете писали писмо до директора, общината и регионалното управление по образование, като от последната институция дали предписание на директора всички опасни предмети да бъдат премахнати.

"На 19 ноември синът ми претърпя инцидент в двора на училището по време на игра. Той пострада от арматурно желязо, което стърчи от трафопост. След това беше необходима оперативна намеса, детето беше стресирано, обездвижи се", разказа майката на пострадалото дете.

Родителите изпращат сигнали до всички институции. Първа се отзовава директорката на училището, след което реагират и от Общината. Оттам потвърждават, че трафопостът не е собственост на училището, но и директорът не е подал сигнал за стърчащи елементи в двора на учебното заведение. Регионалната инспекция издава предписание на ръководството за премахване на стърчащите арматури.

"Запозната съм с инцидента, заставам на страната на родителите. Приемам случилото се като урок за мен и моя екип. След като времето позволи, ще премахнем стърчащите елементи. Преди и по време на празниците се работеше, премахнати бяха опасни клони и дървета, както и няколко арматури", обясни директорът на училището Снежка Височкова.

Тя не отрече, че дворът на училището има нужда от повече грижа и увери, че се работи по въпроса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
У преди 3 години
Навсякъде има! Сменял съм разпорена гума. В кварталския парк стърчат винкели от пейки, огради... Оня ден имах ходене по центъра(синя зона) и реших да отида с автобус. На спирката в квартала стърчат остатъци от железа и анкерни дюбели от някаква премахната барака, никой не се е обадил, а за 10мин поне 5-6човека се спънаха докато бях там. За мен това граничи с безотговорност на стопанина на мястото,а даже вземат заплати за да са общинари, директори на училище и т.н.Ако трябва да си обхождат района
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пош2 часа на ден, седмица, месец или година родителите да помагат на учителите. Уточни моля в какво да се заключава помоща: в учебния просец, нагледжането през междучасията, или в почисването на двора на училището, ремонтирането на сградата на училището, поправянето на счупенините от 30 години лампи, огради, пейки. Могат и асфалт да сложат родителите.... докато са на работа.
14
4
 
5
 
! Отговори
Пош преди 3 години
ИстинатаРодителите да помагат на УчителитеИ да не плюят бият УчителитеРодителите със свой труд за два часа щяха да решат проблема
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОчевидецИ защо да не уточниш града и училището. Директорите и заместниците също четат новините. Може и да се "самосезират"....
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после пишете сигнали. Ние пишем и нищо не се случва. Правят ни на ***. Трябва за всичко да сигнализираш, да сезираш държавните служители да си свържат работата. Няма наказание за бездействие и безхаберие. Все на нашите директори пари не им стигат, а съм убедена има програми, но ги мързи.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на локдаун заградиха 81 СУ в София Младост 3 с грозна мрежа, като обор за животни, ама много по-зле. Това го направиха с цел по-малко разпространение на заразата. Грозотия. Директорът е за уволнение. И между другото мрежата е опасна, защото не е закрепена както трябва и хич не е здрава. Ето директорът е решин и изградил опасни за децата конструкции.
10
4
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Вместо да купуваме продънени Ф16 и да си пълним джобовете от комисионни от нашите приятели отзад океана, по-добре да бяхте вложили тези пари в образование и развитие, ремонт на училищата.
9
2
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Практически всички дворове на 80% от училищата в България са в окаяно състояние! Състояние опасно за хората намиращи се на този двор. Дворовете не са оградени по нормален начин и всеки има достъп до тях, следователно може да руши и чупи каквото си пожелае или да краде. После спортните съоръжения не приличат на нищо, асфалта или плочките са в окаяно състояние, ако въобще ги има. Дворовете са мръсни и неподдържани и в много случаи има опасни предмети като стърчащи железа и счупени стъкла, бутилки!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди две години подадох сигнал, че в двора на училището - 81 СУ София Младост 3, няма нито една работеща лампа и зимно време в 6 часа си е направо мрак. Страшно е. Дълго време нямах официален отговор дали е решен проблема. Но те все пак направиха нещо, пуснаха 30 годишна лампа на покрива на сградата в единия ъгъл, която служеше само за ориентир. Общината пък смени крушките на лампите в парка до училището, та сега в парка е светло. Училищата ни са като затвори.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът с разрухата е, че като нещо е полу счупено е много по лесно да го дочупиш. Ако всичко е подредено и проведено в ред, да посегнеш да чупиш изисква много по голяма крачка. Цяло поколение израстна виждайки само разруха. Не е до бедност, до начин на мислене е. Глоби не оправят объркана психика. Хубав пример по училищата, стърчащи железа, изкормени скамейки, плочки като след бомбандировка..... Цялата вина е на директорката, тя не е там да си взема заплатата само.
6
1
 
11
 
! Отговори
До Очевидец преди 3 години
Не става с казване! Трябва входирани жалби и до МОН, и до община, до прокуратура и сезиране на медии!!! Но няма. Ето и ти типично по български от страх ще умреш...Даже и тук не посочваш града и училището! Пък после анонимен рев - е няма да стане така!
5
0
 
10
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
а в един БГ ГРАД счупиха съоражения люлки на деца с увреждания
4
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"детето е стресирано..."А бе деееее и мааму, преди 35-40год ние не се ли стресирахме ? Опъне ти бащата два задвратника, и забравяш и за стрес и за всичко.Преиграват вече с това.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да забележи директорката , като в България така се живее масово и затова всички си мислят, че е нормално. Няма парапети, дупки зейнали, арматури, неравности, строежи необезопасени... Абсолютно безхаберие. На 80% като им видиш дворовете или терасите и ти става ясно за манталитета.
2
0
 
14
 
! Отговори
Очевидец преди 3 години
Взимайки внукът си от училище, съм забелязвал стърчащи железа от премахнати пейки или спортни съоръжения и съм обръщал внимание на охраната и нясои учителки.Казвал съм им, че ще се спъне някое дете, ще падне върхо тях и ще пострада сериозно, а после директорката ще дава обяснения.Реакция-Никаква! Това беше миналата година а железата още си стърчат.Няма да уточнявам за град и училище, но съм сигурен, че почти във всяко има ненужни стърчащи метални предмети.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елементарно е, директорът да наблюдава всичко и да взима своевременни мерки.Елементарно е. Няма оправдания.