Евакуираха хора от къщи край р. Струма до Благоевград

Целта е да няма пострадали при повишение на нивото на реката
12 яну 2021 13:45, Красимир Ангелов
8
Евакуираха хора от къщи край р. Струма до Благоевград
Снимка: БГНЕС

Екипи на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", съвместно със служители на Областната дирекция на МВР в Благоевград, евакуираха хора от къщи край река Струма в близост до Благоевград, съобщава БТА.

Още по темата
Евакуирането на хората е с цел превенция, за да може при евентуално повишаване нивото на река Струма да няма пострадали, заяви областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който беше на място.

Две къщи са залети от придошлите води на Струма, те се намират в непосредствена близост до реката, посочи още Михайлов.

За ситуацията в Благоевградско областният управител посочи, че вече са започнали укрепителните дейности на дигата на река Струма в района на Струмяни.

Поради срутване на земна маса на път II-19 между селата Места и Господинци и двете пътни ленти са затворени за движение. Контролът по безопасност на движението в района се осъществява от полицейски екипи на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
преди 3 години
То сега е модерно да се строят къщи до реките. Тази на снимката не е единствена. После хората ги евакуират защото те на практика живеят над реката но явно не го осъзнават.
7
2
 
6
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
До Селянин: съгласен. Чак сега погледнах снимката отблизо. Това е сграда поне на половин век. Каква г.а.дна, подла река. А защо си е изместила коритото знае ли се?
6
1
 
7
 
! Отговори
о, да ..! преди 3 години
Този умник е врътнал къщура покрай корито на реката и сега ви реве за помощ ли ...?Е, тази не трябва да става ..!Да влязат в басейна който е в двора и нищо няма да им се случи ..!Водата е без пари, нали ..?
5
2
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
До Любо питенСтрума промени коритото си години след като хората са построили къщи и вече минава до оградата им, а преди е била на повече от 10-15метра
4
0
 
4
 
! Отговори
112 преди 3 години
А пък в Бистрица няма вода поради авария от вчера 11 ч., но на сайта на Софвода пише, че е от 22.00. Диспечерите дават разнопосочни обясния, но никой не казва истинската причина за това спиране на водата. Дали има подизпълнител за ремонтните дейности? Богаташите си имат резервоари по 800-1000л и не им пука много-много, но кетовете се избират - поне засега.
3
2
 
8
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
Кой им е разрешил да строят на брега на реката? Този собственик че му е отнесен покрива ясно, но на администратора, дето е подписал разрешителните... Сега и той трябва да го отнесе. Аман от калинки.
2
0
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ПОНЕ НЯМА ДА МУ ТРЯБВА ГА ПРАВИ И БАСЕЕН
1
1
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ГЛЕДАМ НОВА КЪЩА АКЪЛ ИМАЛ ДА НАПРАВИ ПАРИ АМА АКЪЛ КАДЕ ДА ПОСТРОИ КЪЩА НЯМАЛ. ТАКА Е КАТО СА ГО НАПРАВИЛИ НАСИЛА БОГАТ