Братът на Кристина, обвинена в убийството на децата си: Страхуваше се

Той подозира, че бащата е физическия извършител
19 яну 2021 11:22, Ния Христова
31
Братът на Кристина, обвинена в убийството на децата си: Страхуваше се
Снимка: БГНЕС
"Сестра ми се страхуваше, че ще й вземат децата. Тя е човек, който години наред е изтезаван психически". Това каза пред bTV Илия Дунчев, братът на Кристина Дунчева от Сандански, обвинена за убийството на двете си деца - момиченце и момченце на 3 и 5 години, на 19 ноември 2020 г.
 
Преди една седмица Дунчева спечели дело за домашно насилие. Районният съд в Сандански наложи ограничителна заповед на бащата на убитите деца - Георги Трайков. Според заповедта той не може да приближава Кристина на по-малко от 200 метра.
 
"Усещам утеха у нея от това решение на съда. Тя се страхуваше, че никой няма да й повярва, че е жертва на едно престъпление, коетосе извършва години наред буквално в задния двор на полицията. В нея беше насаден страх, че няма кой да й помогне, защото Георги е с протекции в Районното полицейско управление. В града се говори, че сестра му е в много близки отношения със зам.-шефа на районното, който отговаря и за "Криминална полиция" в Сандански", каза още братът на Кристина.
 
Той е категоричен, че сестра му никога не е била агресивна и затова се съмнява тя да е физическият извършител на двойното убийство. "Съмнявам се в бащата на децата", уточни Илия Дунчев.
Още по темата
 
Според него алибито на Георги Трайков за убийството е скалъпено.
 
Адвокатът на Кристина - Маньо Алексиев, също твърди, че тя се е страхувала от мъжа си и неговите близки контакти с полицията. 
 
"При срещата ни в кантората ми в София, може би 1-2 седмици преди злощастното събитие, тя беше покрусена, казваше, че не вярва в никого, че Георги има силни позиции, всички са на негова страна - и полиция, и съд, и ще й вземе децата", разказа адвокатът.
 
Той допълни, че първият сигнал, който Кристина е подала за домашно насилие на тел. 112, е от 5 октомври 2020 г. Тогава полицаи снемат обяснения от нея и от Георги и я придружават до дома на родителите й.
 
"На делото за домашно насилие те твърдяха, че не помнят и тя се е прибрала сама, не помнеха и за какво е бил сигналът", коментира Алексиев.
 
Според него Георги Трайков е взимал децата от дома на родителите на съпругата си със съдействието на полицаи, без да има право на това и без съдебно решение. 
 
Брата на Кристина твърди, че трагедията е можело да бъде предотвратена, ако институциите, които са били уведомени за домашното насилие, й бяха оказали подкрепа.

31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Роза преди 1 месец
Ами разбира се,че братът ще говори в защита на сестра си!Според мен и двамата не са читави хора-нито мъжът,нито жената,но нейната вина е по-голяма,защото всичко говори,че тя ги е убила в състояние на силен психологически афект.Има много двойки с характерова несъвместимост и явно и тук случая е такъв.Ако бяха интелигентни хора,щяха да разберат това и да се разделят още преди да им се родят деца.Но...обърне ли се колата-пътища много,както казват.Надявам се този път съдът да си свърши работата .
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е женският Викторио.

Сега бг мамите ще я защитават и ще забравят обвиненията срещу Викторио.

За бг мамите пак бащата е виновен.

Затова има само един затвор за бг мами, защото все някой от мъжки пол е виновен.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябвало е да и вземат децата.
25
5
 
4
 
! Отговори
Симеон преди 1 месец
Не го е извършила тя.Тя е била интровертен тип човек,т.е. обърнат към себе си.Бащата е проявявал животинска агресия.Само човек,който не е живял с насилник,не знае на какво са способни такива хора,подкрепяни от семейството си.Бащата има мотив-дело за насилие срещу него.Той е държавен служител.Ще остане без работа.Второ-работи със заплахи-заплашил я е,че примерно ще убие техните и тя мълчи.Трето-доказа се,че лъже.Значи лъже и за убийството
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Братчето, дето защитава убийцата, дали не му е гузна съвестта и на него?
Размирише ли се работата, кой знае още кой ще бъде замесен.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 13

И как се върши работа, като няма устна, или писмена жалба, или сигнал от жертвата?
А защо е нямало, дали защото не е била гузна и съвестта и не е била чиста?
Дали не е знаела, че ако подаде жалба и се разрови по случая, ще се размирише работата, а?
Тормозена уж била, а си заклала и двете дечица, от кой е била тормозена, от тях ли?
И що за мотив да посегнеш на невръстните си рожби?!
Искала е да направи мръсотия и да съсипе мъжа си, личи си от 100 километра.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво по- нормално за една майка, жертва на домашно насилие да си заколи и двете деца, а?
Що пишете глупости и търсите оправдания за тази изродщина?
Това си е чиста проба женска злоба и реваншизъм в стил "Ще му покажа аз, ще види той...., като не ме обича, ще отнема децата завинаги от него, тъй, че да го боли докато е жив.."
Било е въпрос на време да я лишат от родителски права, а гузният съд, който не си е свършил работата по случая, бърза нея да изкара жертва на насилие.
Жалко за дечицата!
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя няма брак с него,защо е била бита и са я държали заключена?
От какъв зор ще я държат като заложник и затворник?
Защото е имал връзки в полицията и власт,няма друго обяснение.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Не се опитвай да оригиналничиш с глупости,момичето е нямало никаква редовна лична връзка със семейството си,нито с брат си,първото нещо което прави този пси-хар мъжа и, е да ограничи контактите на момичето с близките и,това е първия признак на такива психари,първо ограничават контактите на партньора си,след това започва побоя и томоза.
Трябва да се преустановят феодалните зависимости в населените места,за да няма връзкарство и прикрити престъпления!Или да има популярен телефон за по
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега родителите на този социопат и садист разпростарняват лъжата,че е уж луда(пси-хично болна),за да се отърват от съдебно преследване и да натопят момичето за извършените от тях терор,принудително заключване на жертвата и лъжи,защото не само мъжа,а и свекъра и са тероризирали и заключвали момичето.
Така им е най-удобно,да излъжат ,че е луда,за да се отърват от съдебно преследване,това поведение е типично за такива престъпници
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо разбира се трябва да се докаже, че тя ги е убила, защото това не е съвсем ясно засега. Но да се поставим на нейно място за малко - мъжът й я тормози брутално, изнасилват я той и баща му, тя търси помощ от полицията, те вместо това идват да й вземат децата и тя за да не ги остави тръгва с тях. Той продължава да я тормози, може и да е заплашвал и децата. В малките населени места няма полиция, всички са си свои. Тя откача от ужас и решава да приключи с всичко.Жалко че убива тях, а не него.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Момичето изобщо не е била луда,тя не е наранявала семейството си,лудия психар е съпруга и,който ги е тормозел и съвсем умишлено и е казал,че ще я тероризира,докато я принуди да полудее и се самоубие.
Сега родителите на този *** разпростарняват лъжата,че е ***,за да се отърват от съдебно преследване и да натопят момичето за извършение от тях терор и лъжи,защото не само мъжа,а и свекъра и са тероризирали и заключвали момичето.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Вуйчо Ваньо

Още няма доказателства кой е убил де факто децата,а вие вече убивате мъчително майката,що за първосигналници сте се събрали тук?
А насилието е било типично за него и е много по-вероятно той да е убиеца или най-малко причинител на това убийство.
И аз мога да кажа,че облаците са бели краставици,но означва ли това,че е вярно?
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Вуйчо Ваньо

А ти откъде си сигурен,че тя е убила децата си?
Ами ако мъжът и е убиеца и използва страха на жена си,за да и припише убийствата?
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам какво ужасно престъпление е извършила ,малко й е бил боят ,затова го е извършила!
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярвам на брата на Кристина и на адвоката и.
Много отдавна загубих доверие в полицията, въпреки, че там работят и добри полицаи, но те остават незабележими на фона на повечето им колеги силно свързани с далавери.
Нямаше да има убити деца и нещастна майка, ако полицията си беше свършила добре работата.
12
9
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
До Вуйчо Ваньо

Много си прав. Даже не заслужава приспиване, а жестока и мъчителна смърт. Незнам какво чудовище трябва да си да искаш да живееш, след като си убил децата си и то по такъв мазохистичен начин. А тя иска и в затвор да не иде даже.
11
5
 
12
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 месец
Ей тоя случай показва уродливостта на правораздавателната ни система и гнусотията на адвокатската професия...
Аз ако съм на Радев или на Борисов, директно и извънредно ще наредя да я приспят. Това изчаддие демонско е клало детето си поне минута, другото е плакало в ужас и после е дошъл негов ред. Сега ще и плащаме пансиона в затвора, а накрая може и да я пуснем, щото била жертва.Пуснете я - народа ще и даде присъдата лично. Уррод нахален.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Семейството й са знаели, че тя е луда, но не са вземали мерки. Според мен тя и нейното семейство са виновни за тази трагедия.
9
0
 
14
 
! Отговори
D преди 1 месец
Дали бащата е извършителят след като нейни бяха думите "Ето сега вече няма ка да ми ги вземете". Те съвсем го обърнаха на панаир.